دراپ باکس
اگر با اینترنت و رایانه آشنا باشید، حتما نام «دراپ باکس» را شنیده اید. این نرم افزار یک سرویس میزبانی فایل است که به کاربرانش اجازه می دهد همیشه و همه جا به فایل های اختصاصیشان در رایانه های شخصی و گوشی های همراهشان دسترسی داشته باشند. به شرطی که کاربران یک اتصال اینتر نتی داشته باشند به راحتی می توانند کلیه اطلاعات کامپیوتر یا گوشی های همراهشان را به فضای این وب سایت منتقل کنند.
به طوری که اگر در محل کار یا فضای آموزشی خود نیاز داشته باشید که به فایلی دسترسی داشته باشید و یا حتی اگر اتفاقی برای هارد دیسک شما بیفتد هیچ مشکلی نخواهید داشت.
این روزها این سرویس دست راست خیلی از مهندسان شده و بدون آن کسی احساس راحتی و امنیت نمی کند. اختراع این سرویس به سال ۲۰۰۷ باز می گردد، زمانی که جوانی به نام آرش فردوسی با همکاری دوستش به فکر ایجاد یک سرویس همراه برای ذخیره اطلاعات کاریشان افتادند.
آرش فردوسی کیست؟
آرش فردوسی یک ایرانی است که در سال ۱۹۸۵ در آمریکا متولد شد. او به کمک پدر و مادرش به جهت هوش بالایی که در کودکی داشت از دوران تحصیلات ابتدایی در زمینه برنامه نویسی رایانه ای کار می کرد. به گفته مادرش حدود ۹ تا ۱۰ ساله بوده که با در اختیار گذاردن قطعاتی از رایانه در اختیار او موفق شده بود یک هارد درایو را اختراع کند.
در سال ۲۰۰۴ از دبیرستانی در ایالت کانزاس فارغ التحصیل شد و بلافاصله برای ادامه تحصیل به دانشگاه «ام آی تی» ایالت ماساچوست رفت.
در طول دوران تحصیلش با دوستان زیادی آشنا شد اما افکار مشترکش باعث آشنایی و دوستی با هیوستون شد. او نیز همانند آرش از سن بسیار کم در زمینه برنامه نویسی و حتی ثبت انواع بازی های رایانه ای مهارت داشت.
در مدت زمان تحصیل او و هیوستون در ایجاد پروژه های زیادی همکاری مشترک داشتند و هر دو به توانایی های هم در ارتباط با برنامه های رایانه ای معتقد بودند اما این دوستی از زمانی شکل همکاری را به خود گرفت که هیوستون به فکر راه اندازی سیستمی افتاد که بدون نیاز به استفاده از وسیله ی خارجی همیشه فایل های مورد نیاز یک کاربر رایانه ای را در دسترس داشته باشد.
به دنبال این فکر، ابتدا به دنبال راه های مختلفی برای استفاده از سایتها برای آپلود فایلهای ضروری استفاده می کردند اما در مدت کوتاهی دچار یک سری مشکلات مثل آپلود نشدن سریع و راحت فایلهای بزرگ و یا ویروسی بودن آن ها شدند. به همین دلیل به دنبال راه مطمئن تری برای حل این معما افتادند.
بی نیازی از هارد
هیوستون سعی داشت با استفاده از تکنیک های خاص، سرویس مجازی شخصی را به وجود آورد که بتواند بدون استفاده از هاردهای خارجی، اطلاعات کاربران را همواره در اختیارشان قرار دهد اما به تنهایی در این راه موفق نمی شد.
هیوستون به خوبی به استعداد و هوش آرش واقف بود و استعداد بی نظیر او را در زمینه های مختلف رایانه ای می دانست بنابراین با استفاده از هوش و مهارت آرش سعی کردند تا چنین سیستمی را به وجود آورند. آرش تجربه ای در راه اندازی یک شرکت نداشت اما هوش او مکملی بود برای هیوستون که این مسیر را امتحان کنند.
سرانجام فردوسی در ژوئن سال ۲۰۰۷ به همراه هیوستون، شرکت «دراپباکس» را در ماساچوست بنیان گذاری کردند. در همان سال شرکت خود را به شهر سانفرانسیسکو ایالت کالیفرنیا منتقل کردند و از طریق چند موسسه خصوصی مالی و تعدادی افراد سرمایه گذار سرمایه لازم را برای گسترش شرکتشان فراهم کردند.
فردوسی در سال ۲۰۰۸ فینالیست رقابت “TechCrunch50 ” شد و در سال ۲۰۱۱ نشریه صاحب نام «فوربس» نام او را در فهرست جوانان زیر ۳۰ سال کارگزار اقتصادی موفق جهان معرفی کرد که جهان را متحول خواهند کرد.
آرش قبل از این که از طرف فوربس معرفی شود، از طرف نشریه «بیزینس اینسایدر» یکی از ۱۰۰ آدم مشهور سیلیکون ولی شده بود. Dropbox در سال ۲۰۱۲، صد میلیون کاربر داشت و چیزی حدود ۴ میلیارد دلار می ارزید.
دراپ باکس چکار می کند؟
کاربران در حال حاضر بعد از نامنویسی در این سایت فضای رایگان ۲ گیگا بایتی در اختیار خواهند داشت اما میتوانند حجم بیش تری را در صورت نیاز خریداری کنند. این فضا به کاربران امکان میدهد تا به انبوهی از اسناد و صفحات گسترده، فیلم ها، عکس ها یا موسیقی هایشان در رایانه شخصی از نقاط مختلف و متفاوت دسترسی داشته باشند یا آن ها را با دیگران به اشتراک بگذارند.
دراپ باکس در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۰۰ کارمند و بیش از ۵۰ میلیون کاربر را جذب خود کرد و درآمدش حدود ۲۴۰ میلیون دلار برآورد شد. در سال ۲۰۱۲ از مرز ۱۰۰ میلیون کاربر گذشت و ارزشش ۴ میلیارد تخمین زده شد و در ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ دراپباکس اعلام کرد که دویست میلیون کاربر هم اکنون از این سرویس استفاده میکنند.
اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها
کاربر عزیز ؛لیلا بهرامی؛
ما تنها مطلبی درباره دکتر فردوسی منتشر کرده ایم و هیچ راه ارتباطی با ایشان نداریم.
با جستجو در فضای مجازی شاید بتوانید راه ارتباطی با ایشان را بیابید.
موفق باشید
نشریه اینترنتی نوجوان ها
با سلام
ممنون از مطلبتون
من ایمیل دکتر فردوسی رو میخام خیلی مهمه میشه لطف کنید در اختیار من قرار بدید