نه چندان قبل، زمانی که پدران ما جوانی بیش نبودند خرید ساعت مچی هدیهای بسیار عالی بود؛ حالا که ما در همان موقعیت قرار گرفتهایم دیگر کمتر کسی ساعت مچی به دست میکند و همه به دنبال انواع گوشیهای هوشمند و گجتها هستند؛ آیا زمانی که فرزندانمان، پشت لبشان سبز شود، اثری از این دو فناوری روزگاران کهن باقی خواهد ماند؟! آیا سرگئی برین و همکاران سخت کوشش در گوگل موفق خواهند شد تابوتی تمام قد برای گوشیهای هوشمند امروزی طراحی کرده و با عرضهی عینکی بینظیر، میخ محکمی بر آن بکوبند؟
در حالی که شرکتهای پیشرو نظیر اپل و سامسونگ سرگرم طراحی نسل آتی گجتها – که ابزارهای پوشیدنی هستند – میباشند و پروژههایی نظیر iWatch و نظایر آن مراحل آمادهسازی را میگذراند، به نظر میرسد گوگل پس از خریداری موتورولا، بیش از گذشته در صنعت تولید سختافزار وارد شده و هیچ بدش نمیآید حرف آخر را در حوزهی گجتهای ابتکاری بزند. در این مقاله که به قلم هایدن شائوگنسی و در پایگاه اطلاعرسانی نشریه اقتصادی فوربس منتشر شده، با نیم نگاهی از آنچه که کارشناسان از گذشته، حال و آیندهی فناوری استنباط کردهاند آشنا خواهیم شد.
شخصاً به نظرم (هایدن شائوگنسی) در حال حاضر شرکتهای اپل و سامسونگ سخت در تلاش هستند تا نوآوری تازهای در حوزهی گوشیهای هوشمند ایجاد کنند و مایلند با طرحی ابتکاری آینده بازار را از آن خود کنند. در این بین گوگل نیز بیکار ننشسته و مشغول آماده کردن عینک عجیب و غریبش است و هیچ بعید نیست که در این بازی سخت و نفسگیر، نتیجه به نفع مردان گوگل به پایان برسد.
در این سناریو، تولیدکنندگان سختافزاری دیگر به فکر حوزههای فتح شدهی پیشین نظیر استفاده از دوربینهای پرتوان، صفحات نمایش با کیفیتتر یا سرعت دانلود بیشینه در گجتهای خود نیستند. چرا که این ایدههای قدیمی همگی به سرانجام رسیدهاند. در عوض آنچه که در سر مهندسان موج میزند نگاهی تازه به سبک زندگی مردم و ابداع محصولی است که به خوبی با آن همخوانی داشته باشد. بدین ترتیب آنها میتوانند حوزهی نفوذ رایانهها را گسترش داده و آن را بیشتر از همیشه با زندگی مردم عجین کنند. به گونهای که بیشترین تطابق را با زندگی حال حاضر نوع بشر داشته باشد.
جالب نبود !!!