اردو رفتن فرصت فراگیری بسیاری از ندانسته ها را به شما میدهد و اگر با پیادهروی، کوهنوردی یا ورزشهای دیگر همراه باشد هم برای جسم و هم فکرتان مفید خواهد بود.
چه در جنگل باشید، چه در صحرا، ساحل دریا یا کوهستان باید تکنیکهایی را به خاطر بسپارید تا سلامت شما را در طول سفر تضمین کند.
قبل از عزیمت
محیط اردو زدن را بشناسید. نواحی مختلف مشکلات مختلفی را به همراه دارند؛ مثلاً برپا کردن چادر در صحرا خیلی با اردو زدن در علفزار فرق دارد و اگر تجهیزات مناسب به همراه نداشته باشید، ممکن است مجبور شوید بدون سرپناه بخوابید!
همچنین باید خود را برای خطرات مختلف آماده کنید؛ هر چیزی از گیاهان سمی تا حیوانات وحشی و خطرناک. وقتی برای سفرتان برنامهریزی میکنید، میتوانید با متخصصین مربوط مشورت کنید یا اطلاعات لازم درمورد آن ناحیه را در اینترنت جستجو کنید.
یک تا دو روز قبل از رفتن آب و هوای منطقه موردنظر را چک کنید تا خدای ناکرده با طوفان، سیل، گردباد یا سایر بلایای طبیعی روبهرو نشوید. شناخت آن منطقه کمکتان میکند بتوانید خودتان را برای همه موقعیتها آماده کنید.
اگر قرار است تا محل اردو را پیاده بروید، راه رفتن با کولهپشتی و وسایلتان را تمرین کنید تا مطمئن شوید وسایلتان خوب بستهبندی شده است. تمرین راه رفتن با کفشهایی که انتخاب کردهاید هم خوب است تا مطمئن شوید که به اندازه کافی راحت و مطمئن هستند.
لوازم و تجهیزات
در زیر به نکاتی برای آماده کردن برخی از وسایل سفر اشاره میکنیم:
– چادری ضد آب تهیه کنید که برپا کردن آن ساده باشد. قبل از رفتن، برپا کردن چادرتان را تمرین کنید تا مطمئن شوید که سالم است. دقت کنید که چیزی از وسایل آن را جا نگذارید!
– کیسهخوابی مناسب تهیه کنید. کیسه خوابتان را باید مناسب با محل اردو تهیه کنید. وقتی در ارتفاعات اردو میزنید، دما ممکن است سریع پایین بیاید، از این رو خوب است در چنین نواحی از کیسهخوابهایی که در دماهای پایینتر هم گرم نگهتان میدارند استفاده کنید.
جعبه کمک های اولیه
دقت کنید که حتماً این لوازم را در سفر همراه خود داشته باشید:
– داروها اگر داروی خاصی مصرف میکنید، مثل داروی آسم یا آلرژی، به اندازه کافی از این داروها همراه خود داشته باشید.
– حشرهکش و ضدآفتاب. در اردوهای تابستانی حتماً کرم ضدآفتاب و کرم دافع حشرات همراه خود داشته باشید. با اینکه برخی محصولات هر دو این ها را یک جا دارند اما خریدن این محصولات فکر جالبی نیست زیرا ضد آفتاب را باید بیش تر از کرم ضد حشره روی پوستتان تمدید کنید. دقت کنید که همیشه اول کرم ضدآفتاب را روی پوستتان بمالید.
یک جعبه کمکهای اولیه شامل:
– گاز
– محلول ضدعفونیکننده
– پماد کالامین (برای نیش حشرات و زخمها)
– بانداژ
– چسبزخم
– موچین یا انبرک
– دستکش یکبارمصرف
– الکل پد
– دستورالعمل کمکهای اولیه
در مواقع اورژانسی
تصور میکنید که چون موبایلتان را همراه دارید اتفاق بدی نخواهد افتاد. اما نباید برای مواقع اورژانسی خیلی به موبایل تکیه کنید، چون ممکن است در ناحیه موردنظر موبایلتان آنتن ندهد! از این رو جعبه موارد اورژانسی که شامل موارد زیر است را همراه خود داشته باشید:
– چراغ قوه (با باتری اضافه)
– بطری آب (علاوه بر ذخیره روزانهتان)
– کبریت ضد آب
– سوت (که از فواصل دور هم شنیده شود)
– پتو
– چاقو
چه بپوشید
ممکن است به نظرتان پوشیدن شلوارک برای اردو رفتن ایده خوبی باشد اما اگر هوا از آفتابی به ابری و طوفانی تغییر کند، ممکن است حسابی سردتان شود. سعی کنید انواع مختلف لباس همراه خود داشته باشید، البته دقت کنید که جنس آن ها طوری باشد که زود خشک شوند.
اگر تصمیم به پیادهروی دارید، شلوار بلند و بلوزهایی از جنس سبک انتخاب خوبی هستند. این لباس از شما در برابر همهچیز از نیش حشرات گرفته تا آفتابسوختگی محافظت میکند.
پوشیدن چندلایه لباس باعث میشود بتوانید برحسب آبوهوا لایههای مختلفی از لباستان را کم یا زیاد کنید و یادتان نرود که جوراب و کفش اضافه و لباس ضدآب مخصوص باران همراه داشته باشید. یک پانچوی پلاستیکی و کلاه ضدآب محافظت خوبی در برابر برف و باران خواهد داشت.
کلاه برای اردو رفتن یکی از چیزهای واجب است. اگر برای گرم ماندن کلاه با خود میبرید، دقت کنید که آن کلاه خوب روی سرتان بنشیند. اگر امید دارید که کلاهتان شما را از گرمای آفتاب نجات دهد، چیزی را انتخاب کنید که سبک باشد و هوارسانی خوبی هم داشته باشد و حتماً یک چیز ضدآب هم با خود داشته باشید که موقع باران روی سرتان بگذارید.