یکی از دغدغه های فصلی خانواده ها می شود چگونگی گذران اوقات فراغت فرزندانشان در سه ماه تعطیلی مدارس . با وجود این بسیاری از دانش آموزان بنا به دلایلی از جمله نبود یک برنامه ریزی منسجم و فراگیر و نداشتن بضاعت مالی نمی توانند از اوقات فراغت خود به نحو مناسبی استفاده کنند . بحث اوقات فراغت گسترده است و به معمایی تبدیل شده که با وجود هزینه های زیادی که برای این امر صرف می شود هنوز حل نشده است ، هر دستگاهی با هیاهویی برای خودش برنامه ریزی می کند ، بسیاری از برنامه ها موازی کاری است و نکته مهم این که تنها برخی از جمعیت دوازده میلیون و سیصد هزار نفری کشور می توانند از آن بهره برداری کنند .
وزارت آموزش و پرورش از دستگاههایی است که با توجه به جایگاه مهمی که در امر تعلیم و تربیت دانش آموزان بر عهده دارد ، می بایست نقش برجسته ای در غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان این مرز و بوم داشته باشد و محور فعالیت های غنی سازی اوقات فراغت قرار گیرد ولی این چنین نیست .
به گفته معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مهارت آموزی با هدف زمینه سازی برای کارآفرینی و اشتغال محور فعالیت های تابستانی امسال دانش آموزان است . حسین هژبری در دستورالعمل ارسالی به ادارات کل آموزش و پرورش کشور تاکید کرده برنامه های اوقات فراغت به تناسب علایق ، توانمندی و نیازهای دانش آموزان از تنوع و گستردگی خاصی برخوردارند تا هر کدام از مخاطبان با درنظر گرفتن علایق و خواست های خود و از روی اختیار برنامه مورد نظر را انتخاب کنند و به فعالیت بپردازند .
آموزش و پرورش همه ساله برای غنی سازی بخش اندکی از جمعیت دانش آموزی کشور برنامه ریزی می کند و برای اجرای برنامه های خود پایگاه هایی ایجاد می کند ، سال گذشته تعداد این پایگاه ها 1800 پایگاه بود که به گفته مدیر کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش امسال به 2000 پایگاه می رسد .
محمد ابراهیم محمدی ، مدیر کل فرهنگی و هنری آموزش و پرورش در دیدار با نمایندگان حوزه علمیه قم که با موضوع اوقات فراغت برگزار شد ، اظهار کرد : طبق آمار بیش از 5/3 میلیون دانش آموز از برنامه های این پایگاه ها استفاده کرده اند که امیدواریم با برنامه های راهبردی امسال به دو برابر افزایش یابد .