تجربه هایی برای یادگیری زبان انگلیسی

یادگیری زبان انگلیسی

t تجربه هایی برای یادگیری زبان انگلیسیامروزه یادگیری زبان انگلیسی و تسلط کامل بر آن یکی از پیش شرط‌های موفقیت‌های تحصیلی و اجتماعی است. تاکنون نوشته‌های بسیاری در مورد اهمیت فراگیری زبان انگلیسی به قلم نگارش در آمده‌اند و به همین جهت قصد نداریم، فواید و اهمیت یادگیری زبان انگلیسی را بار دیگر در این نوشته مورد بررسی قرار دهیم.

مخاطب این نوشته افرادی هستند که با درک نقش و اهمیت زبان انگلیسی سعی در فراگیری آن دارند. به عبارت دیگر یادگیری زبان انگلیسی قدم دوم است! قدم اول در فراگیری زبان انگلیسی، احساس نیاز و رشد علاقه به فراگیری زبان است و در واقع روی صحبت این نوشته با افرادی است که قدم اول را با موفقیت طی کرده‌اند.

به جرات انتخاب و تصمیم گیری در مورد چگونگی یادگیری زبان یکی از مهم‌ترین گام‌ها در فراگیری زبان است.

هر زبان آموزی در ابتدای راه خود با حجم عظیمی از تبلیغات کلاس‌ها و بسته‌های آموزشی زبان مواجه می‌شود که هر یک مدعی کارآمدترین متدهای آموزشی و بهترین راه برای یادگیری زبان هستند. سوال اصلی اینجا مطرح می‌شود که کدامیک از این بسته ها و کلاس‌های آموزشی مناسب هستند و می‌توانند زبان آموزان را به خواسته‌های خود برسانند.

هدف من از یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

چگونگی پاسخ دادن به این سوال نقش کلیدی و تعیین کننده‌ای در فراگیری زبان ایفا می‌کند. در ابتدای راه باید با خودتان کاملا رو راست باشید و بدانید در حال حاضر در چه شرایطی هستید و از این به بعد می‌خواهید به کجا برسید و یا به قولی نقشه راه را ترسیم کنید.

یک فاکتور تعیین کننده دیگر نیز در این مرحله وجود دارد، آیا به یادگیری زبان علاقه دارید و یا صرفا جهت برطرف کردن نیاز خاصی به یادگیری زبان روی آورده‌اید.

اصولا افرادی که به‌دلیل علاقه شخصی قصد یادگیری زبان را دارند با محدودیت زمانی کمتری نسبت به افرادی که قصد یادگیری زبان جهت رفع نیازهای خاصی را دارند، روبرو هستند و به همین دلیل می‌توانند زبان را در بازه زمانی طولانی‌تر فرا بگیرند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
رویدادهای مهم در تاریخ مصر باستان!

کلاس زبان یا بسته های آموزشی؟

تا به امروز بسته‌های آموزش زبان زیادی تولید و به بازار عرضه شده‌اند. هر یک از این بسته‌های آموزشی مدعی نوآوری‌های خلاقانه‌ای هستند که می‌توانند شما را در یادگیری زبان یاری دهند. این بسته‌های آموزشی با شعارهای جذاب خود می‌توانند بسیاری از زبان آموزان را به سمت خود جذب کنند. بیشتر این بسته‌های آموزشی با تاکید بر افزایش سرعت یادگیری و هزینه‌ای به مراتب کمتر از کلاس‌های آموزش زبان و گاها با ارائه شعارهایی غیر واقعی، زبان آموزان را به تهیه این بسته‌ها مجاب می‌کنند. اما حقیقت نهفته در پشت این بسته‌های آموزشی چیست؟

بسته‌های آموزش زبان موجود در بازار را می‌توان به ۲ دسته کلی تقسیم‌بندی کرد. بسته‌های نرم افزاری که بر اساس کتاب‌های آموزشی و متدهای خاص آنان تهیه می‌شوند و بسته های نرم افزاری که با ابداع کردن شیوه‌های نوین آموزشی سعی در انتقال مفاهیم به کاربر دارند.

تجربه نشان داده است که بسته‌های تولید شده بر اساس کتاب‌های آموزشی به تنهایی موفقیت‌های چشمگیری نداشته‌اند و حرف چندانی برای گفتن ندارند. نرم افزارهای این دسته معمولا مکالمات و تمرین‌های مطرح شده در سطح کتاب را به صورت مالتی مدیا ارائه می‌کنند. بسته‌های نرم افزاری گروه دوم غالباً بر پایه شیوه‌های نوین آموزشی تهیه می‌شوند اما باید توجه داشته باشید که در تهیه بسیاری از این بسته‌ها (به ویژه در کشورمان) هیچگونه مطالعه علمی صورت نگرفته است. یادگیری انگلیسی در خواب مصداق بارز نرم افزاری تجاری است که بدون هیچ پایه‌ی علمی تهیه و تولید شده است.

کاربرد بسته های آموزشی 

با توجه به مطالب عنوان شده می‌توان نتیجه گرفت که بسته‌های نرم افزاری کارایی چندانی در یادگیری زبان ندارند؟ خیر! مهم‌ترین نکته‌ای که می‌توان در مورد بسته‌های آموزشی به آن اشاره کرد، نسبت مستقیم حصول موفقیت از بسته‌های آموزشی و اراده و پشتکار خودتان است. بسته‌های آموزشی مناسب افرادی است که می‌توانند برای خود برنامه ریزی کنند و با احترام و پایبندی به برنامه‌ریزی خود، آن را به صورت مداوم و بدون وقفه ادامه دهند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
قمقمه تاشو،ابتکاری برای کاهش زباله های پلاستیکی در طبیعت!

یکی از مهم‌ترین دلایلی که افراد نمی توانند موفقیت چندانی از بسته های آموزشی کسب کنند عدم پشتکار و برنامه ریزی مناسب برای دنبال کردن این بسته ها به صورت مداوم است. کلاس آموزشی برای افرادی که نمی توانند برنامه ریزی کنند و یا به برنامه ریزی خود پایبند بمانند ، بهترین راه فراگیری زبان انگلیسی است.

در پایان ذکر این نکته نیز مفید به نظر می رسد که اصولا هیچ یک از بسته های موجود نمی توانند موفقیت چندانی در مکالمه برای شما به ارمغان آورند. پس اگر مکالمه زبان انگلیسی از الویت های شماست ، کلاس گزینه مناسب تری به شمار می آید.  برخی از بهترین بسته های آموزشی تولید شده در ادامه متن معرفی خواهند شد.

مهمترین مهارت در یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

همانگونه که می دانید یادگیری زبان در چهار مهارت خواندن ، نوشتن ، صحبت کردن و گوش دادن خلاصه می شود. به نظر می رسد گوش دادن اولین مهارت مورد نیاز برای یادگیری زبان است. همانگونه که اصولا زبان مادری را از طریق گوش دادن یاد گرفته ایم ، افزایش توانایی و مهارت گوش دادن در یادگیری زبان جدید نسبت مستقیمی با حصول موفقیت در فراگیری آن زبان دارد. بعد از گوش دادن ، صحبت کردن (مکالمه) مهمترین نیاز و مهارت یک زبان آموز به شمار می آید.

اصولا زبان آموزانی که موفق می شوند از طریق گوش دادن و صحبت کردن با محیط ارتباط برقرار کنند در یادگیری مهارت های خواندن و نوشتن نیز بسیار موفق تر ظاهر می شوند. خواندن سومین و یکی از ساده ترین مهارت های یادگیری زبان است. مهارت خواندن بیش از هر چیز نیاز به داشتن دایره وسیعی از لغات دارد. گسترده شدن مرزهای دایره لغات شما تنها نیازمند زمان و کمی پشتکار است.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
بازار تاریخی اراک

بدون شک بسته های آموزشی زبانی که تمرکز خود را بر روی تقویت دایره لغات کاربران بنا کرده اند ، یکی از موثرترین راه ها برای تقویت مهارت خواندن هستند. کتاب های خوبی نیز در زمینه لغات کاربردی زبان موجود است که می توانند شما را در رسیدن هر چه سریعتر به موفقیت در خواندن یاری دهند. نوشتن آخرین مهارتی است که زبان آموز باید تمرکز خود را بر روی آن بگذارد.

 نتیجه گیری

در یک جمع بندی کلی از مطالب ذکر شده می توان به این نکته دست یافت که گرامر و قواعد دستوری خاص ، یکی از آخرین مواردی است که باید در دستور یادگیری زبان قرار گیرد. به نظر می رسد یادگیری گرامر و قواعد دستوری کلی همزمان با کار بر روی مهارت صحبت کردن نیاز های پایه به گرامر را رفع نماید. به عبارت دیگر تمرکز بر روی قواعد دستوری باید در مرحله آخر یادگیری زبان انجام شود و پیش نیازی برای نوشتن در نظر گرفته شود.

بسیاری از کلاس های زبان هستند که تاکید زیادی بر گرامر می کنند و مدت زمان بسیاری را صرف گرامر می کنند اما واقعیت این است که تا زمانی که نتوانید حرف بزنید (مکالمه کنید) ، عملا در یادگیری زبان موفق نشده اید. باید حرف بزنید ! حتی اگر صحبت های شما از نظر گرامری خطا دارد. حرف زدن تنها راه یادگیری زبان است. بسیاری افراد هستند که سالها به کلاس زبان می روند اما بدلیل اینکه تمرکز این کلاس ها به جای حرف زدن بر یادگیری گرامر است ، عملا در پایان احساس ضعف می کنند و نمی توانند نتیجه دلخواه را کسب کنند. پس فراموش نکنید ، اگر می خواهید زبان یاد بگیرید باید حرف بزنید!

اختصاصی نشریه‌ی اینترنتی نوجوان‌ها

امتیاز به این نوشته

3 thoughts on “تجربه هایی برای یادگیری زبان انگلیسی

  1. هوشنگ دارابی میگوید:

    سلام
    به نظر من با شش ماه روزی دو ساعت با نرم افزار ELA بطور قابل توجهی در انگلیسی شما تحول ایجاد می شود و جملات کاربردی زیادی یاد می گیرید.
    تشکر

  2. الیاس میگوید:

    با سلام
    بهترین روش یادگیری از طریق شنیدن است یعنی ملاک این باشد.
    اگه کلاس نمیرید و تازه کار هستید میتونید از نصرت و rosetta stone  و efortless english بهره ببرید.
    برای مکالمه english today رو پیشنهاد میکنم.
    نرم افزار tell me more سطح بالاتری نسبت به rosetta ston داره لذا اگه تازه کارید به نظر من رزیتا بهتره.
    برای لغت از effortless و ۵۰۴ واژه ضروری میتونید بهره ببرید.به علاوه برای حفظ لغات  میتونید از نرم افزار لایتنر هم استفاده کنید
    اگه دنبال دوره اموزشی آکادمیک هستید topnoth و interchange از بهترین گزینه ها هستند.
    بهتره کلمات رو در جملات یاد بگیرید.
    اگه به دنبال نرم افزار فارسی هستید فکر میکنم ELA تنها گزینه موجود هست. البته یک مجموعه هم بود که از شبکه اموزش پخش شد که قابل استفاده و خوبه است.
    دو تا نرم افزار با پشتیبان فارسی euro tallk american و real american english
    معتبرترین و معروف ترین نرم افزار اموزش زبان اول tell me more بعد هم rosetta stone
    اینها هم تعریفی یا عالی هستند
    Learn to Speak English Deluxe 10
    Understanding English Speech 
    English Result
    English For You
     Cafe English 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *