حمام کردشت

حمام
t حمام کردشت
حمام کردشت

موقعیت حمام کردشت

حمام کردشت یکی از آثار تاریخی روستای کردشت در بخش مرکزی شهرستان جلفا می باشد. این بنا سالانه پذیرای هزاران نفر از گردشگران داخلی و خارجی است. روستای کردشت از بخش ورزقان از توابع شهرستان اهر می باشد.

این روستا در ساحل جنوبی رودخانه ارس است، و در امتداد رودخانه در جهت غرب به شرق کشیده شده است. آب و هوای آن معتدل با زمستان های ملایم و تابستان های گرم است. از قسمت شمالی توسط کوه های کشور همسایه ارمنستان و از قسمت جنوبی توسط کوه های کمتال احاطه شده است. روستای کردشت در ناحیه شرقی شهرستان جلفا واقع شده است.

مشاوره سئو حرفه ای با زهرا رئیسی🔥 (کلیک کنید)😍

t حمام کردشت

قدمت بنا

قدمت این بنا به اواسط دوره صفویه و زمان سلطنت شاه عباس صفوی (سومین و قدرتمند ترین پادشاه صفوی) می رسد. این بنا در دوره قاجاریه مرمت گردیده است و از آن به بعد به شکل فعلی باقی مانده است.

حمام کردشت در زمان سلطنت شاه عباس صفوی و به دستور وی احداث گردید. این بنا در دوره صفویه حمام خانی بود. یعنی فقط پادشاهان حق استفاده از آن را داشتند. ولی پس از دوره صفویه و در آغاز دوره قاجاریه، این بنا به دستور پادشاه وقت (آقا محمد خان قاجار) تغییراتی را به خود دید. از آن پس برای استفاده عموم مردم دایر گردید.

t حمام کردشت

متروکه شدن حمام

اما پس از گذشت چندین سال و به دلیل رسیدگی نشدن به این حمام، این بنا در معرض تخریب قرار گرفت و مردم دیگر از آن استفاده نکردند.و کم کم این حمام به حمامی متروکه مبدل گشت. پس از این تاریخ، این بنا به یکی از ابنیه تاریخی آذربایجان تبدیل شد و مورد بازدید علاقه مندان قرار گرفت. این حمام به لحاظ آهک بری های موجود شایان اهمیت و توجه خاصی است.

t حمام کردشت

نوع معماری داخلی حمام

حمام کردشت در میان باغ بزرگی ساخته شده. حمام دارای یک هشتی به صورت هشت ضلعی به ابعاد ۵/۳ در ۵/۳ و به ارتفاع ۳/۴ متر است. یکی از اضلاع به در ورودی و دیگری راه ورود به رخت کن یا سر بینه است. سر بینه حمام نیز هشت ضلعی به اضلاع ۵/۳ متر و ارتفاع ۵/۸ متر است، و گنبد بزرگ آن بر روی جرزها و هشت ستون سنگی هشت بر استوانه شده است. همه ستون ها دارای سر ستون های سنگی مقرنس هستند که به وسیله ملات سرب مذاب به ستون ها وصل شده اند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
چه کسی خط میخی باستان را بازخوانی کرد؟

گنبد سر بینه دارای کار بندی های جالب مزین به آهک بری های زیبا است. سکو های رخت کن با طاق ضربی پوشیده و در زیر آن کفش کن هایی تعبیه گردیده است. گرم خانه فضایی است که از چهار ستون سنگی هشت بر و دو حوض بزرگ مستطیل شکل و اتاقی با گنبد قیر اندود تشکیل شده است. نور داخل سر بنیه و گرم خانه به وسیله روزنی که نوک گنبد قرار دارد تامین می شود. گویا بر روی آن روزنه ها سنگ های مرمر نازک و ظریفی نصب بوده. که از این روزنه ها نور آفتاب نفوذ می کرده است.به همین علت داخل حمام را به صورت یک نواخت روشن و شستشو کنندگان را از نگاه نامحرمان حفظ می نمود.

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

t حمام کردشت
امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *