طرح جلد کتاب «دایی جان ناپلئون» به عنوان یکی از محبوبترین رمانهای ایرانی توسط صادق تبریزی و در یک شب طراحی شد. تبریزی با داشتن چند برگ از این رمان، نقاشیاش را روی جلد این کتاب معروف ماندگار کرد. سوم اسفندماه سال روز تولد این هنرمند است.
به گزارش نشریه اینترنتی نوجوان ها به نقل از خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، صادق تبریزی در شبی که فردای آن مسافر بود، با چند برگ از رمان معروف «دایی جان ناپلئون» که ایرج پزشکزاد – نویسنده رمان – در اختیار او قرار داده بود، طرحی را برای جلد آن کتاب کشید که تا امروز هم بهعنوان جزیی از این اثر ادبی شناخته میشود.
صادق تبریزی، نقاش و خوشنویس ایرانی، از پیشروان سبک نقاشیخط و مکتب سقاخانه است. او سوم اسفندماه سال ۱۳۱۷ در تهران متولد شد. پدرش کسی بود که باعث شد تبریزی به وادی هنر وارد شود. او که نقاش ساختمان بود و به نقاشی قهوهخانهای که در آن زمان، دورهی طلایی خود را طی میکرد علاقه داشت، تنها پسرش را به کارگاه هنرمندان این سبک میفرستاد تا این نقاشی را از آنها بیاموزد.
تبریزی از همان کودکی روی طراحی چهره کار میکرد و چهرههای مشهور آن سالها، از بازیگران سینما گرفته تا افراد با سابقهی دینی را طراحی میکرد. علاقه و استعدادش در این زمینه باعث شد، او هنر را به صورت آکادمیک هم پی بگیرد و در هنرستان پسران به فراگیری رشته نگارگری مشغول شود. استخدام او در کارگاه سرامیک اداره هنرهای زیبا، او را با دنیای تازهای آشنا کرد. تبریزی با استفاده از سفال به بیان تازهای رسید و سفالینههای بسیاری را طراحی و رنگآمیزی کرد که تعدادی از آنها در سال ۱۹۶۲ در نمایشگاه جهانی سرامیک در پراگ به نمایش درآمدند.
تبریزی در سال ۱۳۳۹ برای تحصیل در رشته معماری وارد دانشکده هنرهای تزیینی شد. با این حال، او از تعلیمات دورهی تحصیلش در رشتهی نگارگری کمک گرفت و به کشیدن مینیاتورهای آنالیزشده روی پوست مشغول شد. اولین آثار تبریزی روی پوست در شب افتتاح تالار ایران به نمایش درآمد. او در ابتدا به سبک آبستره اکسپرسیونیم کار میکرد، اما رفتهرفته مینیاتور روی نقاشی او تأثیر گذاشت. حالت فیگوراتیو نقاشیها بیشتر شد. نخستین آثار این دوره از نقاشیهای تبریزی در سال ۱۳۴۶ در گالری بورگز و سپس در خانهی ایران پاریس بهنمایش گذاشته شد.
وارد شدن به حوزهی نقاشی، بخش مهمی از زندگی هنری صادق تبریزی بهشمار میرود. او همراه فرامرز پیلارام، رضا مافی، حسین زندهرودی، نصرالله افجهای و محمد احصایی از پیشگامان این هنر هستند که تلفیقی از نقاشی مدرن و خوشنویسی است. او بعدها آثار خود را در این زمینه در نمایشگاههای متعدد داخلی و خارجی از جمله در کشورهای فرانسه، سنگاپور، استرالیا، آمریکا، چین، ایتالیا، انگلیس، کانادا، سوییس، سوئد و چکسلواکی بهنمایش گذاشت.