نوجوان هاپرسش هایی در باره مشاوره انتخاب رشته داشته اند که مشاور تحصیلی نشریه اینترنتی نوجوان ها به آن ها پاسخ گفته است. در زیر این پرسش و پاسخ ها را می توانید ببنید اگر شما هم در زمینه مشاوره انتخاب رشته مشکلی دارید می توانید در بخش پیام های پایین صفحه مطرح کنید.
پرسش:
سلام خسته نباشید. من متولد سال 69 هستم و دیپلم حسابداری دارم البته در شاخه کارو دانش . می خوام وارد دانشگاه فرهنگیان بشم چون فکر میکنم آینده کاری تضمین شده تری داره و همچنین شغل امنی برای خانم ها به شمار میاد ولی نمی دونم از کجا باید شروع کنم. اصلا در مورد شرایط اون هم اطلاعی ندارم لطفا در این خصوص من را راهنمایی کنید.
پاسخ:
دوست من سلام .
با توجه به شرایط سنی و رشته ای شما ، فکر می کنم که متاسفانه امکان تحصیل در دانشگاه فرهنگیان رو ندارید .
برای اطلاعات بیشتر می تونید به سایت دانشگاه فرهنگیان مراجعه کنید و یا با روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان تماس بگیرید .
پرسش:
سلام تو رو خدا یکی جوابمو بده. من بدجور بین حسابداری و کامپیوتر موندم. نمیدونم کدومو برم. کدوم بهتره ؟ کامپیوترخیلی مخ میخواد آیا؟
پاسخ:
انجام دادنِ درستِ هرکاری ، مخ میخواد!کدومو بیشتر دوست داری ؟ همونو برو .از نظر بازار کار ، الان حسابداری بهتره . البته اگر درست بلد باشی !
پرسش
سلام. من دانش آموز پایه ی اول دبیرستانم، معدل ترم اولم هم ۱۹٫۷۰ شده. بین رشته ی ریاضی و تجربی شک دارم. در واقع بین زیر شاخه های تجربی مثل پزشکی و علوم تغذیه و زیر شاخه های ریاضی مثل عمران و حسابداری شک دارم. من خودم بیشتر به زیر شاخه های ریاضی علاقه دارم ولی با وجود بازار کار پراکنده و نامعتبرشان نمیتوانم آینده ام را با آنها تامین کنم اما به نظر خانواده ام در پزشکی میتوانم با زدن یک مطب به راحتی در آمد کسب کنم.
لطفا در مورد انتخاب این دو کمکم کنید.
پاسخ
با شرایطی که داری، تو در هر دو رشته می تونی موفق بشی. توی هر رشته ای هم که قوی کار کنی، برات کار پیدا میشه. نگران کار نباش.
قبول شدن در رشته پزشکی کار سختیه. در ضمن پزشک های عمومی هم معمولا درآمد خیلی زیادی ندارند. باید تخصص بگیری که اون هم بسیار دشوار و زمان بره.
پرسش:
من دارای دیپلم حسابداری در شاخه کاردانش و متاهل هستم. علاقه شدید به ادامه تحصیل دارم و از شما میخوام که در این خصوص کمکم کنید.
با توجه به اینکه من متاهل هستم، در یک شهرستان کوچک زندگی میکنم و علاقه ی زیادی به رشته عمران و نقشه کشی دارم، همچنین به دلیل مشکل مالی نمیتونم از یک مشاوره خصوصی استفاده کنم .
طبق تحقیق هایی که انجام دادم باید در مقطع پیش دانشگاهی به رشته ریاضی تغییر رشته بدهم و در کنکور همان رشته شرکت کنم ولی این زمان زیادی میخواد و همچنین برای کسی که اصلا سر کلاس نرفته و کل 3 سال دبیرستان رو غیر حضوری گذرونده خیلی سخته……. به نظر شما من میتونم از طریق دیگه ای اقدام کنم؟ یا اصلا توی یک رشته دیگه می تونم ادامه تحصیل بدم و نیازی به تغییر رشته نباشه؟
لطفا راهنمایی کنید که باید از کجا و چطوری شروع کنم؟
پاسخ:
بهت تبریک می گم که چنین تصمیم بزرگی گرفتی .کار سختی پیش رو داری ولی نشدنی نیست .البته من پیشنهاد می کنم که تو همون رشته حسابداری ادامه تحصیل بدی . اینجوری کارت کمی راحت تر میشه و از طرفی بازار کار حسابداری هم الان خوبه .
پرسش :
سلام. من امسال انتخاب رشته دارم و بین ریاضی و تجربی مونده م. اولویت اولم تجربی بود چون فیزیکم 16شد اما هم زیست و هم ریاضی رو 19شدم. من تا پارسال عاشق ریاضی بودم و لی امسال شک دارم. نمیدونم برم تجربی یا ریاضی. لطفا کمکم کنید.
راستی اگه بخوام روانشناسی بالینی کودک و نوجوان بخونم باید چه رشته ای برم؟
پاسخ:
برای انتخاب رشته، باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت .با این اطلاعاتی که شما دادی، نمی توان قاطعانه گفت که برای شما رشته ریاضی بهتره یا تجربی .
علاقه و توانایی، مهمترین عوامل انتخاب رشته هستند که به نظر من علاقه واقعی می تونه تا حدی ضعف در توانایی رو هم جبران کنه یعنی اگر شما به پزشکی و شاخه های مرتبط با اون خیلی علاقه داری، حتما برو تجربی . خیلی هم به این فکر نکن که نمره علوم راهنمایی یا مثلا شیمی و زیست اول دبیرستانم 20 نشده . چون اگر علاقه واقعی داشته باشی، با تلاش و زحمت می تونی بنیه علمی خودتو قوی کنی ولی اگر هنوز خیلی بین ریاضی و تجربی و یا به عبارتی بین مهندسی و پزشکی ، اولویتی قائل نیستی ، بهتره که ریاضی رو انتخاب کنی. چون تعداد رشته ها و دانشگاه های خوب رشته ریاضی ، بیشتره و در نتیجه شانس قبولیت در رشته های خوب بیشتر میشه .
البته عوامل دیگری هم مثل جنسیت، محل زندگی، شغل پدر و مادر ، روحیات و … در انتخاب موثرند . اگر مدرسه تون مشاور داره ، حتما ازش کمک بگیر.
قضیه سوال آخرتو هم راستش خوب متوجه نشدم . چرا وسط بحث ریاضی و تجربی ، رفتی سراغ روانشناسی بالینی کودک و نوجوان ؟ از کجا با این رشته آشنا شدی ؟
این رشته همگام با رشته روانشناسی بالینی است ، این تفاوت که با اختلالات دوران کودکی و نوجوانی سر و کار دارد . در دوره ارشد مجموعه روان شناسی شامل 6 گرایش 1- روان شناسی عمومی 2- روان شناسی بالینی 3- سنجش و اندازه گیری (روان سنجی) 4-روان شناسی صنعتی و سازمانی 5- روان شناسی بالینی کودک و نوجوان 6- خانواده درمانی می باشد.
پرسش
من ۱۴ سالمه و کلاس هشتم هستم. به عربی و کاروفناوری و فارسی و مقداری به علوم تجربی علاقه دارم و یادگیری تفکر و سبک زندگی و نسبتا ریاضی برام مشکله. برای انتخاب رشته مشکل دارم و نمی دانم باید دقیقا چه رشته ای را انتخاب کنم. لطفا کمکم کنید.
پاسخ
با توجه به توضیحات شما، رشته انسانی برای شما مناسب تر به نظر میرسه و البته باید اونجا خیلی خوب زحمت بکشی.
پرسش
سلام من امسال میخوام تعیین رشته کنم. به درس علوم علاقه زیادی دارم و معمولا نمره های عالی هم می گیرم. به ریاضی هم علاقه دارم و نمره هایی بین ۱۷ تا ۲۰ می گیرم. اهل تلاش هم هستم. میخوام بدونم چه رشته ای انتخاب کنم؟ ممنون
پاسخ
شما احتمالا باید سال بعد انتخاب رشته کنی و نه امسال یعنی پایان سال نهم.
اگر به قسمت زیست در درس علوم علاقه داری و خوب هم یاد می گیری، رشته تجربی برات مناسب تره.
ولی باید بدونی که قبولی در رشته تجربی در کنکور سخته و باید خیلی تلاش کنی.
یه سری مطالب خوب در سایت نوجوان ها در مورد انتخاب رشته هست که حتما اونا رو مطالعه کن.
پرسش
من دانش آموز پایه هشتم در مدرسه فرزانگان کرج هستم . واقعا در انتخاب رشته مشکل دارم. همه درسام خوبه. پارسال در درس زیست مشکل داشتم اما امسال با تغییر معلم زیستم خیلی خوب شده. من علاقه دارم در آینده شغل سیاسی (وزیر – نماینده مجلس) داشته باشم و به رشته کامپیوتر هم علاقه دارم. درس های مفهمومی رو بیش تر دوست دارم ولی در درس های عمومی هم هیچ اشکالی ندارم. انتخاب برام واقعا سخته. لطفا کمکم کنید. با تشکر
پاسخ
با شرایطی که توضیح دادی، تو توانایی ادامه تحصیل در هر سه رشته ریاضی، تجربی و انسانی رو داری. ولی باید دید که در کدوم شاخه توانایی بیش تری داری و می تونی به مدارج هر چه بالاتر برسی. باید اول کمی با رشته های دانشگاهی، واحدهاشون و آینده شغلیشون آشنا بشی. احتمالا متوجه خواهی شد که به چه رشته هایی بیش تر علاقه داری. یک سری آزمون های روانشناسی هست که اونا هم تا حدی می تونن کمکت کنن. اگر به نتیجه نرسیدی، با یه مشاور صحبت کن. زیاد هم نگران نباش. هنوز فرصت زیادی داری. بیش تر سعی کن که به درسات برسی و خودت رو قوی کنی. ریاضی بیش تر کار کن. کتاب ریاضی مبتکران رو که حتما داری و کار می کنی دیگه؟
پرسش
با سلام خدمت شما. من امسال اول دبیرستان هستم عاشق انسانی و از ریاضیات متنفرم. از علوم تجربی هم خوشم می آید. از بچگی فکر می کردم که باید چه کاره شوم اما با تحقیق و هر چیز دیگری به نتیجه نرسیدم. خیلی مشتاق هستم که در آینده روانشناسی چون آقای انوشه شوم. دوستانم به من می گویند از بچگی روانشناس به دنیا آمده ای تاکنون به چندین نفر مشاوره هم داده ام ولی مشکل من این است که دوست دارم در آینده در شغلی تخصص بیابم که دیگران به آن احترام بگذارند و توجه کنند.
متاسفانه در ایران به روانشناسی آن طور که باید اهمیت داده نمی شود و انتخاب کردن آن نیز ریسک است و همچنان به وکالت نیز خیلی علاقه مندم ولی این شغل خطرات بسیاری دارد. در ایران به رشته تجربی خیلی اهمیت می دهند ولی من نمی توانم خود را در این رشته تصور کنم. اطرافیانم مرا می ترسانند. در مورد رشته انسانی می گویند رشته ای تقریبا سوخته است ولی تو که استعداد داری باید به رشته تجربی بروی. من چکار کنم؟ آیا انسانی خوب است؟ ملاک انتخاب شغل من آن است که بتوانم با دیگران در ارتباط باشم و درآمد عالی هم داشته باشد. می توانید در رشته انسانی شغل هایی را معرفی کنید که این ویژگی ها را داشته باشد و آیا من از انتخاب رشته انسانی و نرفتن به تجربی پشیمان نمی شوم؟
پاسخ
دنبال عشقت برو! بله وقتی به رشته انسانی علاقه داری و دوست داری که روانشناس بشی باید سراغ علاقه ات بری. اتفاقا روانشناسی جزء رشته های خوب و با بازار کار نسبتا مناسبه به شرطی که بتونی تو یه دانشگاه خوب قبول بشی و به لیسانس هم قانع نباشی. نگران بازار کار و شغل هم نباش. هر کسی که تو هر رشته ای خوب و قوی کار کنه براش بازار کار وجود داره. حتی اگر رشته آبیاری گیاهان زیر دریایی خونده باشه! بهترین رشته برای تو همون روانشناسیه.
پرسش
سلام. دانش آموز کلاس هشتم هستم. هنگامی که به انتخاب رشته فکر می کنم همیشه شک دارم که رشته ریاضی بخونم یا انسانی؟ من در مدرسه فرزانگان درس می خونم و در مدرسه ما رشته انسانی وجود نداره و اگه بخواهم این رشته را انتخاب کنم باید به ناحیه دیگر بروم. من رشته کامپیوتر را دوست دارم و از طرفی به حقوق هم علاقه مندم و دوست دارم در آینده یا مهندس کامپیوتر بشوم و یا وزیر … از طرفی پدر و مادرم هم می گن که رشته انسانی را انتخاب کن …. من واقعا نمی دانم باید چه کار کنم؟
پاسخ
دوست من سلام. هنوز برای تصمیم گیری در مورد انتخاب رشته خیلی وقت داری. بهتره سعی کنی توی این یکی دو سالی که وقت داری، شناخت بهتری از خودت، علاقه هات و استعدادت پیدا کنی. نظر پدر و مادر خیلی مهمه، مدرسه هم خیلی مهمه ولی از همه اینا مهم تر خودت هستی. سعی کن خودتو بهتر بشناسی. البته در مورد رشته های مهندسی کامپیوتر و حقوق هم بیش تر تحقیق کن. بعضی وقت ها اون چیزی که توی ذهن ماست، با اون چیزی که در واقعیت وجود داره، متفاوته.
پرسش در خصوص رشته ریاضی یا انسانی
من امسال باید انتخاب رشته انجام بدم و هنوز در مورد رشته ای که میخوام بخونم مطمئن نیستم. استعدادم تو ریاضی، هنر و ادبیات و یادگیری زبان های مختلف و زبان شناسی بالاست اما بین رشته ریاضی و انسانی نمیتونم انتخاب کنم و حس میکنم بعضی از درساشون رو هم نمیتونم یاد بگیرم. عاشق موسیقی هم هستم اما هنرستان موسیقی در شهر ما وجود نداره. الان تصمیمم اینه که برم فنی حرفه ای و رشته کامپیوتر رو بخونم چون یحورایی ترکیب همشونه و کارهای مرتبط با کامپیوتر رو هم دوست دارم. از نظرتون این رشته خوبه؟ بازارکار و درساش چطور؟
پاسخ
به نظر من برو رشته ریاضی و دانشگاه رشته کامپیوتر بخون. برای انتخاب رشته موارد زیر را در نظر بگیر:
انتخاب رشته تحصیلی نیاز به توجه به چند مورد دارد که شناخت این موارد و مشورت و آگاهی در مورد رشته های تحصیلی می تواند به یک انتخاب درست کمک کند. در سال نهم باید کمی به فکر انتخاب رشته در شاخه مدنظر خود نیز باشیم.
نکات مهم در خصوص انتخاب رشته نهم
1- شناخت شخصی: مهم ترین مساله در انتخاب رشته، شناخت توانایی های شخصی است. شخصی که توانایی بالاتری در خصوص درس های مفهومی و استدلالی دارد، بالتبع می تواند در ادامه مسیر در رشته ریاضی موفق تر ظاهر شود. شخصی که علاوه بر موارد ذکر شده توانایی علمی مشخصی در دروس تخصصی تجربی یعنی دروس زیست شناسی دارد، می تواند در رشته تجربی موفق تر ظاهر شود و در نهایت شخصی که بر دروس علوم انسانی و مسایل مربوط به آن اشراف بیشتری دارد می تواند در رشته علوم انسانی موفق تر ظاهر شود.
2- شناخت بازار کار: یکی از مسایلی که می تواند به انتخاب رشته درست شما کمک کند و زمینه ساز موفقیت های علمی و شغلی آینده شما باشد، شناخت بازار کار مربوط به رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته تحصیلی شما در دانشگاه می باشد. مطالعه در این خصوص و مشورت با فارغ التحصیلان رشته های مربوطه به شما در انتخاب درست کمک می کند.
3- توجه به پتانسیل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در خصوص رشته های دانشگاهی: در برخی از رشته ها مانند پزشکی با توجه به پتانسیل کم داشنگاه ها در پذیرش دانشجو و استقبال زیاد داوطلبان کنکور در خصوص آن، شرایط و امکان قبولی در این گونه از رشته ها سخت تر از رشته های دیگر است.
4- مشاوره با افراد متخصص: یکی از موثرترین کارها در انتخاب درست رشته در سال دوم دبیرستان، مشاوره با متخصصین و مشاوران در این خصوص می باشد. از جمله کسانی که می توانند در این خصوص کمک شایانی به شما بکنند، فارغ التحصیلان دانشگاهی است که اطلاعات جامع در خصوص رشته های دانشگاهی، بازار کار مربوط به آنها و شرایط تحصیلی در دانشگاه های کشور در رشته مرتبط با خود را به شما خواهند داد.
پرسش
با سلام. من در انتخاب رشته نیاز به راهنمایی دارم. معدلم بالای 19.5 است و علاقه زیادی به دروس شیمی، هنر و ریاضی دارم و بین هنر و ریاضی و زیست (برای تحصیل در رشته داروسازی) تردید دارم.
1- به کارهای عملی علاقمندم.
2- ریاضی را دوست دارم ولی اگر می شد با کنکور ریاضی داروسازی خواند عالی بود.
3- زیست را دوست دارم ولی نه خیلی.
پاسخ
اگر پشتکار خوبی داری و زود خسته نمیشی، رشته تجربی می تونه برات مناسب باشه.
البته باید استعداد سنجی هم انجام بشه و نیز توانایی علمی شما هم بررسی دقیق تری بشه.
برای انتخاب رشته حتما موارد زیر را مد نظر قرار بده:
1- شناخت شخصی: مهم ترین مساله در انتخاب رشته، شناخت توانایی های شخصی است. شخصی که توانایی بالاتری در خصوص درسهای مفهومی و استدلالی دارد، باالتبع می تواند در ادامه مسیر در رشته ریاضی موفق تر ظاهر شود. شخصی که علاوه بر موارد ذکر شده توانایی علمی مشخصی در دروس تخصصی تجربی یعنی دروس زیست شناسی دارد، می تواند در رشته تجربی موفق تر ظاهر شود و در نهایت شخصی که بر دروس علوم انسانی و مسایل مربوط به آن اشراف بیشتری دارد می تواند در رشته علوم انسانی موفق تر ظاهر شود.
2- شناخت بازار کار: یکی از مسایلی که می تواند به انتخاب رشته درست در شما کمک کند و زمینه ساز موفقیت های علمی و شغلی آینده شما باشد، شناخت بازار کار مربوط به رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته تحصیلی شما در دانشگاه می باشد. مطالعه در این خصوص و مشورت با فارغ التحصیلان رشته های مربوطه به شما در انتخاب درست کمک می کند.
3- توجه به پتانسیل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در خصوص رشته های دانشگاهی: در برخی از رشته ها مانند پزشکی با توجه به پتانسیل کم داشنگاه ها در پذیرش دانشجو و استقبال زیاد داوطلبان کنکور در خصوص آن، شرایط و امکان قبولی در این گونه از رشته ها سخت تر از رشته های دیگر است.
4- مشاوره با افراد متخصص: یکی از موثرترین کارها در انتخاب درست رشته در سال دوم دبیرستان، مشاوره با متخصصین و مشاوران در این خصوص می باشد. از جمله کسانی که می توانند در این خصوص کمک شایانی به شما کنند، فارغ التحصیلان دانشگاهی است که اطلاعات جامع در خصوص رشته های دانشگاهی، بازار کار مربوط به آن ها و شرایط تحصیلی در دانشگاه های کشور در رشته مرتبط با خود را به شما خواهند داد.
پرسش
من امسال انتخاب رشته دارم و اهل درس خوندن هم هستم و امسال و پارسال رو هم ممتاز شدم. بر اساس تحقیقاتی که کردم به رشته ریاضی علاقه مند شدم اما میترسم افت تحصیلی پیدا کنم. به شغل های پشت میزی هم علاقه دارم. حالا میخوام نظر شما رو درباره ریاضی یا فنی بدونم. کدومش برام بهترن؟
پاسخ
دوست من سلام
چرا میترسی؟ اگر خوب تلاش کنی، موفق میشی. مطمئن باش. به نظر من رشته ریاضی را انتخاب کنی بهتره.
در مورد رشته ریاضی هم باید بگم که همانطور که از اسم این رشته پیداست دروس اصلی و مهم این رشته درس ریاضی و فیزیک است. دانش ریاضی از پیش نیازهای اصلی برای موفقیت در این رشته محسوب می شود بنابراین دانش آموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک می شوند باید به درس ریاضی علاقهمند باشند و توانایی لازم برای یادگیری مطالب مربوط به این درس را داشته باشند.
یکی دیگر از پیش زمینه های لازم در این رشته، قوی بودن دانش آموز در درس فیزیک و شیمی می باشد. از آنجایی که اکثر رشته های دانشگاهی مربوط به این رشته در این دو درس ( فیزیک – شیمی) ضرایب مهمی دارند، بنابراین قوی بودن دانش آموز در این دروس بسیار مهم است. تجربه نشان می دهد دانش آموزانی که بهره هوشی (توانایی ذهنی) بالا و سرعت عمل ذهنی خوبی دارند، موفقیت بیشتری به دست می آورند. قدرت تجزیه – تحلیل و تجسم اجسام فضایی (تصور اشکال و اجسام در ذهن) از دیگر توانایی های لازم برای توفیق در این رشته می باشد.
نام رشته ریاضی فیزیک، با رشته های فنی و مهندسی دانشگاه ها عجین شده است. بنابراین اکثر مشاغل فنی و مهندسی، از طریق تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک قابل دسترسی خواهد بود و از آنجا که کشور ما در حال صنعتی شدن می باشد نیاز جامعه ما نیز به رشته های فنی و مهندسی بیش از سایرین است. به جرات می توان گفت رشته ریاضی از نظر رشته های دانشگاهی و مشاغل مربوط به آن از متنوع ترین رشته های موجود در دوره متوسطه است.
پرسش
من امسال پایه نهم هستم. علاقه شدیدی به پزشکی دارم ولی یه مقدار هم ترس… درس های حفظی مخصوصا تاریخ و مدنی رو دوست ندارم و به ریاضی هم علاقه دارم. تا حالا در این نه سال تحصیلی هم پایین ترین معدلم ۱۹/۹۳ بوده. الان دچار سردرگمی شدم. خیلیا بهم میگن تجربی رو انتخاب کنم اما میترسم این ترس از خون و آمپول و غش و… نذاره موفق بشم. لطفا راهنماییم کنید. با تشکر
پاسخ
موضوع انتخاب رشته، موضوع مهمیه که با چند خط توضیحی که شما دادی نمیشه راهنمایی قطعی کرد. باید حتما به یه مشاور با تجربه مراجعه کنی.
انتخاب رشته تحصیلی نیازمند توجه به چند مورد می باشد که شناخت این موارد و مشورت و آگاهی در مورد رشته های تحصیلی می تواند به یک انتخاب درست کمک کند. در سال نهم باید کمی به فکر انتخاب رشته در شاخه مدنظر خود نیز باشیم:
1- شناخت شخصی: مهم ترین مساله در انتخاب رشته، شناخت توانایی های شخصی است. شخصی که توانایی بالاتری در خصوص درسهای مفهومی و استدلالی دارد، باالتبع می تواند در ادامه مسیر در رشته ریاضی موفق تر ظاهر شود. شخصی که علاوه بر موارد ذکر شده توانایی علمی مشخصی در دروس تخصصی تجربی یعنی دروس زیست شناسی دارد، می تواند در رشته تجربی موفق تر ظاهر شود و در نهایت شخصی که بر دروس علوم انسانی و مسایل مربوط به آن اشراف بیشتری دارد می تواند در رشته علوم انسانی موفق تر ظاهر شود.
2- شناخت بازار کار: یکی از مسایلی که می تواند به انتخاب رشته درست به شما کمک کند و زمینه ساز موفقیت های علمی و شغلی آینده شما باشد، شناخت بازار کار مربوط به رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته تحصیلی شما در دانشگاه می باشد. مطالعه در این خصوص و مشورت با فارغ التحصیلان رشته های مربوطه به شما در انتخاب درست کمک می کند.
3- توجه به پتانسیل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در خصوص رشته های دانشگاهی: در برخی از رشته ها مانند پزشکی با توجه به پتانسیل کم دانشگاه ها در پذیرش دانشجو و استقبال زیاد داوطلبان کنکور در خصوص آن، شرایط و امکان قبولی در این گونه از رشته ها سخت تر از رشته های دیگر است.
4- مشاوره با افراد متخصص: یکی از موثرین کارها در انتخاب درست رشته در سال دوم دبیرستان، مشاوره با متخصصین و مشاوران در این خصوص می باشد. از جمله کسانی که می توانند در این خصوص کمک شایانی به شما بکنند، فارغ التحصیلان دانشگاهی است که اطلاعات جامع در خصوص رشته های دانشگاهی، بازار کار مربوط به آنها و شرایط تحصیلی در دانشگاه های کشور در رشته مرتبط با خود را به شما خواهند داد.
پرسش
سلام. من امسال کلاس نهمی هستم و باید انتخاب رشته کنم. معدل سال قبلم 20 است و تقریبا در تمام درس ها قوی هستم. به پزشکی علاقه دارم و دوست دارم رشته علوم تجربی رو انتخاب کنم اما در کنار اون مهندسی برق و مهندسی نانو رو هم خیلی دوست دارم اما نمی دونم انتخاب رشته ریاضی به نفعمه یا تجربی؟
پاسخ
هر رشته ای رو که با علاقه بخونی، به نفعته!
با مشاور مدرستون حتما مشورت کن که با شناختی که ازت داره راهنماییت کنه. من اینجا فقط می تونم یه سری اصول کلی رو بهت بگم که برای انتخاب رشته عوامل مهمی هستن:
1 – شناخت شخصی: مهم ترین مساله در انتخاب رشته در سال دوم دبیرستان، شناخت توانایی های شخصی است. شخصی که توانایی بالاتری در خصوص درسهای مفهومی و استدلالی دارد، باالتبع می تواند در ادامه مسیر در رشته ریاضی موفق تر ظاهر شود. شخصی که علاوه بر موارد ذکر شده توانایی علمی مشخصی در دروس تخصصی تجربی یعنی دروس زیست شناسی دارد، می تواند در رشته تجربی موفق تر ظاهر شود و در نهایت شخصی که بر دروس علوم انسانی و مسایل مربوط به آن اشراف بیشتری دارد می تواند در رشته علوم انسانی موفق تر ظاهر شود.
2 – شناخت بازار کار: یکی از مسایلی که می تواند به انتخاب رشته درست به شما کمک کند و زمینه ساز موفقیت های علمی و شغلی آینده شما باشد، شناخت بازار کار مربوط به رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته تحصیلی شما در دانشگاه می باشد. مطالعه در این خصوص و مشورت با فارغ التحصیلان رشته های مربوطه به شما در انتخاب درست کمک می کند.
3 – توجه به پتانسیل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در خصوص رشته های دانشگاهی: در برخی از رشته ها مانند پزشکی با توجه به پتانسیل کم دانشگاه ها در پذیرش دانشجو و استقبال زیاد داوطلبان کنکور در خصوص آن، شرایط و امکان قبولی در این گونه از رشته ها سخت تر از رشته های دیگر است.
4 – مشاوره با افراد متخصص: یکی از موثرترین کارها در انتخاب درست رشته در سال دوم دبیرستان، مشاوره با متخصصین و مشاوران در این خصوص می باشد. از جمله کسانی که می توانند در این خصوص کمک شایانی به شما کنند، فارغ التحصیلان دانشگاهی است که اطلاعات جامع در خصوص رشته های دانشگاهی، بازار کار مربوط به آن ها و شرایط تحصیلی در دانشگاه های کشور در رشته مرتبط با خود را به شما خواهند داد.
پرسش
سلام. من نوجوانی ۱۵ ساله ام که سال اول دبیرستان خود را در دبیرستان نمونه به پایان رسانده است و در بدو انتخاب رشته هستم یعنی تا ۳ روز دیگر بیشتر برای انتخاب رشته مهلت ندارم.
بنابرین بر روی کمک شما حساب کرده ام.
من به مهندسی نفت و شغلی مثل روانپزشکی و دارو سازی به شدت علاقه دارم و از مشاغل جراحی و وکالت و…بدم می آید.
به درس شیمی و انگلیسی و زیست و ریاضی بسیار علاقه دارم و از دروس زبان و فیزیک بدم می آید.
در دروس انگلیسی، عربی، ریاضی و مطالعات عالی و در دروس زیست و فیزیک و شیمی متوسط روبه بالا هستم.
در درس زبان فارسی متوسط هستم و توانایی ثبت نام در آموزشگاه های آزاد دارم.
پاسخ
با توجه به مطالبی که در مورد درس ها و شغل های مورد علاقه ات گفته ای، تو زمینه ورود به هر دو رشته ریاضی و تجربی را داری. راجع به اینکه در کدام رشته استعداد بیشتری داری، من چون از نزدیک باهات آشنا نیستم نمیتونم نظر بدم.
با شرایط فعلی، پیشنهاد من ادامه تحصیل در رشته ریاضیه.
این رو هم گوشه ذهنت داشته باش که اگر یه موقع قصد تغییر رشته داشته باشی، این امکان در سال های بعد برات فراهمه.
پرسش
سلام. من امسال باید تعیین رشته کنم و مشکل دارم. من به سه رشته با سه گرایش مختلف علاقمندم. 1- بیولوژی 2- کامپیوتر نرم افزار 3- گرافیک
در مورد گزینه اول وقتی با افراد مشورت کردم گفتن که اگر از راه پزشکی وارد بشم موفق تر هستم. ولی من از رشته پزشکی می ترسم چون با جون آدما سر و کار داره و با یک اشتباه کوچک من ممکنه خیلی اتفاق ها بیفته. در مورد گزینه دوم هم به من گفتن که می تونی بیوانفورماتیک بخونی ولی من اصلا نمی دونم چه جوری انفورماتیک رو با زیست شناسی در هم آمیختن و اصلا آشنایی ندارم. در مورد گزینه سوم هم بیش تر افراد می گن که خلاقیت و استعدادش رو دارم ولی خانواده به من اجازه نمی دن که هنرستان برم و یا در دانشکده های کاربردی تحصیل کنم. در حال حاضر هم هر کس به من یک چیز می گه و همه هم می گن که خودت انتخاب کن. از لحاظ معدل مشکلی ندارم. ممنون می شم اگر راهنماییم کنید. با تشکر یا حق
پاسخ
با توجه به توضیحاتی که شما دادی، پیشنهاد من به شما تحصیل در رشته ریاضی در دبیرستان هست.
پرسش
سلام. من کلاس هشتمم و تو مدرسه نمونه دولتی درس میخونم. سال بعد باید انتخاب رشته کنم و علاقه خیلی زیادی به این دارم که داروسازی بخونم. من دوران ابتدایی همیشه شاگرد اول بودم به همین خاطر خانوادم انتظارات زیادی از من دارن و دوران راهنمایی ریاضیم یه خورده ضعیف شد. به نظر شما باید چه رشته ای انتخاب کنم؟ درحال حاضر معدلم نوزده و نود سه هستش.
پاسخ
تو می تونی بری تجربی ولی باید حتما ریاضیت رو قوی کنی. بر خلاف تفکر برخی که میگن اگر کسی ریاضیش قوی نیست بره تجربی، برای موفقیت در رشته تجربی باید ریاضیت قوی باشه.
پرسش
من مرددم کدوم رشته رو انتخاب کنم. برم تجربی یا ریاضی؟ من پرس و جو کردم گفتن که اول برو ریاضی از اونجا برو تجربی خوبه این کارو کنم؟
پاسخ
دوست من سلام
بحث انتخاب رشته و هدایت تحصیلی، بسیار مهم و حساسه. به این راحتی و با یه سوال ساده که من برم ریاضی یا تجربی، نمیشه پاسخ داد.
باید خوب تحقیق و بررسی کنی، با توجه به شرایطی که داری.
انتخاب رشته تحصیلی نیاز به توجه به چند مورد دارد که شناخت این موارد و مشورت و آگاهی در مورد رشته های تحصیلی می تواند به یک انتخاب درست کمک کند. در سال نهم باید کمی به فکر انتخاب رشته در شاخه مدنظر خود نیز باشیم:
پرسش
سلام. من دانش آموز سال اول دبیرستان هستم و بین دو رشته عکاسی (می خواهم در هنرستان گرافیک و در دانشگاه عکاسی بخونم) و رشته انیمیشن مرددم. میشه در مورد این دو رشته و موقعیت شغلی و این که برای خانوم ها کدام بهتره و شرایط تحصیل و کاریشون چطوره کمی توضیح بدین؟
پاسخ
همه رشته هایی که گفتی برای خانم ها داری موقعیت شغلیه خوبی هستن البته به یه شزط.اون شرط هم اینه که توی رشته ای که می خونی، قوی باشی، کار بلد باشی، زحمت بکشی براش!
برای انتخاب بین این رشته ها هم باید ببینی که علاقه و استعدادت توی کدوم یک از اینها بیشتره.اگر خودت نتونستی بفهمی، از دوستان و آشنایانت کمک بگیر و یا به صورت حضوری از یه مشاور کمک بگیر.
پرسش
من عاشق هنرم. چه عکاسی چه گرافیک و… ولی وضع مالی خانوادم معمولی و متوسطه و همه میگن خیلی هزینه داره. راستش یه کم مرددم که بخوام برم. به رشته های دیگه هم اصلا علاقه ندارم … نمیدونم چیکار کنم.
پاسخ
رشته های هنری معمولا نسبت به رشته های نظری به خاطر کارهای عملی که باید انجام بدید معمولا هزینه بیشتری دارند ولی شما حتما به هنرستانی که می خوای بری، همراه والدینت مراجعه کن و از اون ها هزینه های دقیق رو بپرس. احتمالا مشکلی برای تامین هزینه ها نخواهی داشت .
پرسش
سلام. من دانش آموز پایه هشتم مدرسه نمونه هستم. انتخاب رشته خیلی فکرمو گرفته. هدفم اینه که توی دانشگاه کانادا درس بخونم و ریاضیم خیلی قویه و به نظر خودم شغل های ریاضی خیلی خوب نیست. معلمام میگن که باید کامپیوتر بخونم ولی علاقه ی خودم به فارسی و وکالت هستش. خیلی وکالتو دوست دارم ولی اینم میدونم که اگه انسانی بردارم شانس درس خوندن تو دانشگاه های کانادا رو ندارم نظر شما چیه؟ باید چیکار کنم؟
پاسخ
با توجه به توضیحاتی که دادی، معلومه که هنوز تردیدهای زیادی توی ذهنته و تکلیفت رو با خودت مشخص نکردی. باید حتما با یه مشاور گپ بزنی.به نظر میرسه که رشته ریاضی برات مناسبتره ولی صحبت با مشاور رو فراموش نکن. اگر مدرستون مشاور داره، حتما بهش مراجعه کن.
پرسش:
سلام. من کلاس هشتم هستم. با وجود این که باید سال دیگه باید انتخاب رشته کنیم نمیدونم چه رشته ای برم؟ حقیقتا درسمم زیاد خوب نیست. در حد متوسطم. عاشق ورزش هستم. کلاس تکواندو میرم. بدمینتونمم خوبه ولی از تربیت بدنی خوشم نمیاد. خواهشا کمکم کنید ممنون میشم.
پاسخ:
نمرات و علاقه مندی شما در دروس ریاضی، علوم، فارسی و عربی باید بررسی بشه. با توجه به اون رشته ریاضی یا تجربی و یا انسانی رو انتخاب کن. اگر هم به کار های عملی علاقه مندی می تونی به فنی و حرفه ای بری.
شاید خودت نتونی دقیقا علاقه مندی و استعدادت رو تشخیص بدی و یا نمراتت در درس ها شبیه هم باشه. اگر این طور بود، پدر و مادرت می تونن خیلی کمکت کنن. با اون ها صحبت کن و نظرات اون ها رو بررسی کن.
اگر مدرستون مشاور داشته باشه، اون هم می تونه پیشنهادات خوبی برات داشته باشه.
البته این رو بدون که برای موفقیت در هر رشته ای باید تلاش کنی.
امام علی (علیه السلام) می فرمایند:
قَدرُ الرَّجُلِ علی قَدرِ هِمَّتِهِ
اندازه هر کس به اندازه همت او است.
پرسش:
سلام. من کلاس هشتم هستم و سال دیگه باید انتخاب رشته کنم. از اونجایی که با رشته ها آشنایی زیادی ندارم نمی دونم بهتره چه رشته ای برم. البته به ورزش علاقه فراوانی دارم و 4 ساله والیبال و بدمینتون رو به صورت نیمه حرفه ای کار می کنم.
شهر محل سکونت من فومن در استان گیلان هست. از نظر درسی خوبم…همه ی درسام خوبه به غیر از ریاضی که البته اونم از سطح متوسط رو به بالا هست. خودم دوست دارم روانشناس بشم. به والیبال و کلا ورزش علاقه زیادی دارم.
میشه کمکم کنید تا بتونم یه رشته خوب انتخاب کنم؟
پاسخ:
با توضیحاتی که دادی پیشنهاد من تحصیل در رشته انسانیه ولی سعی کن که یه مدرسه نسبتا خوب که رشته انسانی داشته باشه انتخاب کنی. حتما هم در حداقل 3 تا از آزمون های قلم چی شرکت کن که بتونی سطح خودت رو با سایر دانش آموزان کشور بسنجی.
از ریاضی غافل نشو و ریاضیتو قوی کن. استفاده از کتاب آبی قلم چی در درس ریاضی میتونه مفید باشه.در کنار درس می تونی ورزشتو هم دنبال کنی. حتما در یک کلاس ورزشی ثبت نام کن.
پرسش
سلام خدمت شما. ببخشید یک سوال داشتم. دانش آموز اول دبیرستان مدرسه نمونه هستم و امسال باید انتخاب رشته کنم. با توجه به این که به زیست علاقه ی بسیار زیادی دارم و به شیمی، ریاضی و فیزیک علاقه مندم ولی نمراتم در زیست 20 و به ترتیب 18 – 17 -20 است و به دروس دیگر مثل عربی، ادبیات و اجتماعی تا حدی علاقه مندم و نمراتم در سطح بسیار عالی است یعنی استعدادم در این دروس بیش تر است. باید انسانی را انتخاب کنم یا تجربی؟ انسانی برای من بسیار راحت است ولی اگر تجربی را انتخاب نکنم حس می کنم قسمتی از وجودم خالیه. چه کنم؟
پاسخ
دوست من سلام با شرایطی که شما توضیح دادی، رشته تجربی انتخاب مناسبی برای شماست ولی برای موفقیت در رشته تجربی کار سختی در پیش داری. اگر اهل زحمت کشیدن و تلاش زیاد هستی، اشکالی نداره ولی اگر فکر می کنی که نمی تونی زیاد درس بخونی، بهتره که تصمیم دیگه ای بگیری. سعی کن که اهل تلاش و همت باشی. حضرت علی (ع) می فرمایند: آفَهُ النُّجْحِ الْکَسَلُ آفت موفقیت، تنبلی است.
پرسش
سلام من امسال قراره برم دبیرستان. برای رفتن به هیچ رشته ای مشکلی ندارم. من تجربی رو انتخاب کردم اما خیلیا میگن خیلی سخته نمیتونی. آیندش خوب نیست. فنی بهتره و سریعتر میری کار میکنی و تجربی توش میمونی. یه جورایی دلهره بهم وارد کردن و من خیلی ناامید شدم. روحیمو از دست دادم. خیلی ناراحتم. نمیدونم چیکار کنم واقعا. من میدونم هر کاریو بخوام میتونم بکنم ولی اگه نشد چی…
پاسخ
این که رشته تجربی، رشته سختیه و قبولی در کنکورش سخته، حرف درستیه ولی باید شرایط، استعداد و امکانات خودتو بسنجی و یه انتخاب درست انجام بدی.
بهتره با یه مشاور حاذق جلسه داشته باشی و بعد انتخاب کنی. انتخابت هر چی که بود با تمام قوا تلاش کن.
پرسش
من به رشته ریاضی علاقه دارم و در آینده می خوام رشته مهندسی مکانیک را انتخاب کنم. اما همه میگن رشته تجربی بهتره. به علوم انسانی و زبان انگلیسی هم علاقه دارم. با توجه به تنوع در رشته ریاضی می خواهم آن را انتخاب کنم.کار درستی است یا نه؟
پاسخ
با توجه به علاقه ات انتخاب مناسبی کرده ای. نگران نباش و با قوت و قدرت درس بخون تا در رشته مورد نظرت قبول شی.
در ضمن بد نیست بدونی که مکانیک را میتوان بخشی از علم فیزیک دانست که با استفاده از مفاهیم و اصول علوم فیزیک و ریاضی، به بررسی حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آن ها می پردازد.
زمینه اصلی کار رشته مهندسی مکانیک را میتوان طراحی، ساخت، نصب، راه اندازی، بهره برداری، تعمیر و نگهداری صنایع گوناگون دانست. به همین جهت، به جرأت میتوان گفت که مهندسی مکانیک، وسیعترین و متنوعترین زمینه کاری را در بین تمام رشتههای مهندسی داراست.
پرسش
با سلام. من 14 سالمه. دانش آموز کلاس هشتم هستم. من از اول ابتدایی تا به حال معدلم از 19 کمتر نشده. نمره همه درس هام 20 و 19 است بجز ریاضی که هر سال 17 و 18 می گیرم. علاقه زیادی به درس علوم دارم و نمره علومم تا اینجا 20 بوده ولی علاقه کمی به درس های ریاضی، کار و فناوری و هنر دارم. معدل نوبت اولم امسال 19/43 بود و نوبت دوم فعلا مشخص نشده. یادگیری درس ها برام آسونه ولی علاقه ای به ریاضی و کاروفناوری ندارم!به نظر شما چه رشته ای انتخاب کنم؟
پاسخ
هنوز انتخاب رشته برای شما زوده ولی سعی کن که ریاضی تو قوی تر کنی. توی هر رشته ای که بخوای موفق بشی، باید ریاضی ات خوب باشه. حتی رشته انسانی.
پرسش:
من امسال کلاس هشتم هستم و سال بعد انتخاب رشته می کنم. می خواستم مرا راهنمایی کنید.
من علاقه زیادی به برق و الکترنیک دارم ولی در کنار آن به نصب خیلی خیلی علاقه دارم مثلا نصب تلویزیون، ماهواره و هر چیزی که با برق سروکار دارد و در سخت افزار و نرم افزار کامپیوترم استادم. لطفا مرا راهنمایی کنید. لطفا راهنماییم کنید.
پاسخ:
با توجه به شرایطی که گفتی بهتره که شما به هنرستان بری، رشته برق.
پرسش:
من میخوام رشته ی کامپیوترو انتخاب کنم.اطلاعاته زیادیم در موردش ندارم.میگن باید اهل تحقیق باشم حتی بعد از فارغ التحصیلی.لطفا راهنماییم کنید ممنون.
پاسخ:
سخت افزار می خوای بخونی یا نرم افزار ؟ هدفت از تحصیل در رشته کامپیوتر چیه ؟
رشته کامپیوتر ، رشته خوبیه . اگر توی این رشته خوب درس بخونی ، قطعا بیکار نمیمونی ! اگر می خوای توی این رشته ( و البته هر رشته دیگه ای ) همیشه موفق و به روز باشی ، باید اهل مطالعه و تحقیق و افزایش معلومات باشی.
پرسش
لطفا بگید بین رشته معماری و عمران کدوم بهتره؟ آینده شغلی آیا تضمین هست یا نه؟ کدوم دانشگاه در خارج از کشور به صورت کاملا فوق حرفه ای این رشته هارو دارند؟ و اینکه چه راه هایی برای تحصیل در خارج از ایران و دانشگاه های خوب معرفی می کنید؟
پاسخ
این سوال که پرسیده میشه بین دو رشته کدام بهتره، به نظر من یه سوال غلطه چون با توجه به شرایط و علایق افراد، برای افراد مختلف جواب این سوال متفاوت می باشد.
البته در مورد برتری رشته های معماری و عمران نسبت به هم یک بحث قدیمی و همیشگی بین دانشجویان این دو رشته وجود داشته و دارد و هر کدام از این دو گروه دلایل خاص خود را دارند. برخی فکر می کنند اگر در شهرهای بزرگ زندگی کنیم یا در شهرهای کوچک، روی انتخابمان تأثیر می گذارد و بعضی دیگر این عقیده را ندارند. بعضی می گویند اگر روحیه هنری ندارید، معماری به درد شما نمی خورد و بهتر است بین معماری و عمران، دومی را انتخاب کنید. بعضی از دانشجویان هم تفاوت زیادی از نظر بازار کار بین معماری و عمران نمی بینند و بر این باورند که مهارت ها و توانمندی های فارغ التحصیلان است که موجب استخدام یا درآمد مناسب آن ها می شود.
معماری بیشتر جنبه هنری داره تا محاسباتی، عمران بیشتر محاسباتی هستش. مثلا وقتی قراره یه ساختمان ساخته بشه قسمت طراحی نقشه و نمای خارجی و دکوراسیون داخلی با مهندس معمار هست ولی قسمت طراحی اجزاء سازه و نظارت بر اجرای آن بر عهده مهندس عمران. معماری ها درس های طراحی میخونند (فولاد، بتن) ولی فقط در حد آشنایی با طراحی سازه. بیشتر درس ها جنبه هنری و طراحی داره تو معماری ولی تو عمران بیشتر محاسباتی هستش.
مهندسان عمران بعد از فارغالتحصیل شدن میتوانند در پروژههای عمرانی کشور مانند راهسازی، پلسازی، بناهای آبی، جمعآوری و دفع فاضلاب، مسئولیت طرح، محاسبه و نظارت بر اجرا فعالیت کنند. مهندسی عمران بیانگر کاربرد علم در ایجاد سازندگی کشور است و بیشتر به ساخت و استحکام دادهها میپردازد.
رشته معماری دارای دو جنبه فنی و هنری هست که درسهای طراحی، زیباشناسی و نحوه زیبا چیدن وسایل به جنبه هنری آن برمیگردد و دروسی مثل سازههای بتنی و فلزی، مقاومت مصالح، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی به جنبه فنی این رشته مربوط می شود و در کل جنبه فنی آن در راستای جنبه هنری آن هست.
معماری به طور کلی در طراحی و خلق فضا داخلی و خارجی هر نوع سازه فعالیت می کند و عمران در بحث پدیدار کردن و ایستایی فکر معمار تلاش می کند.
در ارتباط با تحصیل در خارج از کشور هم با توجه شرایط مالی و خانوادگی، راه های مختلفی وجود دارد. به نظر من سعی کن تو یه دانشگاه خوب قبول بشی و بعد هم خیلی خوب بخون تا سوادت رو بالا ببری و بعد برای پذیرش اقدام کن.
پرسش
من پایه نهم هستم و امسال انتخاب رشته دارم، در ضمن من به پزشکی و مامایی علاقه دارم ولی می ترسم که به رشته تجربی بروم چون از طرفی شرکت کننده کنکور تجربی زیاد هست و خیلی ها قبول نمی شوند و از طرفی علاقه خودم و تشویق مادر و پدر و اقواممان به این رشته زیاد است. این را هم بگویم که من به هوا فضا هم علاقه دارم اما میگویند که رشته هوا فضا برای دختران قابل انتخاب نیست. معدل کلاس هشتم من هم 19/98شده بود. درس علوم و ریاضی من هم بالای 18/5 است. لطفا راهنمایی ام کنید. با تشکر
پاسخ
این موضوع که تعداد شرکت کننده های رشته تجربی زیاد و تعداد پذیرفته شدگان رشته های تاپ در تجربی کم و رقابت سخت و سنگینی وجود داره و قبولی دشواره، کاملا درسته ولی اگر کسی استعدادش رو داره و واقعا علاقه منده با پشتکار خیلی زیاد باید برای رسیدن به هدفش تلاش کنه و زحمت بکشه.
در مورد هوافضا هم باید بگم که هم برای پسرها و هم دخترها قابل انتخابه و مشکلی نداره.
پرسش
سلام. من ۱۷ سالمه و سوم تجربی هستم. نمره ی زیستم ۲۰ هست و درسم در کل خوبه اما علاقه ای به پزشکی ندارم و دوست دارم دبیر زیست شناسی بشم. به نظرتون چه رتبه ای لازم داره و موقعیتش چه جوریه؟
پاسخ
الان سعی کن که خوب درس بخونی و در امتحانات نهایی معدل خوبی کسب کنی . پون حداقل 25 درصد کنکور ، معدل کتبی دیپلمه .
پرسش
دانش آموز پایه اول دبیرستان هستم متاسفانه امسال نمرات خوبی نداشتم. متاسفانه با خوندن قوانین، دیدم که نمیتونم تو رشته های نظری مثل تجربی و انسانی باشم.
خوب با این شرایط من چیکار باید بکنم؟ قدم به قدم راهنمایی کنید لطفا. یعنی میتونم دوباره این درسا رو بخونم تا بتونم به تجربی یا انسانی برسم؟
لطف کنید توضیح بدید، آموزش پرورش که میرم همش میگه برو فنی بهتره.
من امسال عمل داشتم و نتونستم خوب بخونم وگرنه سواد کافی رو دارم، خواهش میکنم کمکم کنید.
پاسخ
از نظر قانونی، شما اگر درخواست کنید باید از شما آزمون بگیرند. معمولا شهریور آزمون می گیرند و اگر نمره لازم رو کسب کنید، می تونید رشته مورد نظرتون رو انتخاب کنید. البته باید تابستون رو خوب کار کنید که در آزمون مجدد، نمره مناسبی رو کسب کنید. البته بهتره که پدر یا مادرتون پیگیری کنند.
پرسش
سلام لطفا منو راهنمایی کنید. می خواستم بدونم که رشته الکترونیک بهتره یا صنایع شیمیایی؟ آیا کار با مواد شیمیایی مشکلی ایجاد نمیکنه؟ من هنرجوی رشته الکترونیک هنرستان هستم. آیا من که هنوز چیزی از کتاب های صنایع شیمیایی نمیدونم در دانشگاه به مشکلی برنمی خورم؟ لطفا کمکم کنید.
پاسخ
هر دو رشته ای که نام بردی، رشته های خوبی هستند. برای موفقیت در هر کدوم از اونها باید خوب درس بخونی و زحمت بکشی. به هر کدوم که علاقه بیشتری داری و یا شرایط کاری برات توی اون رشته مهیا تره، اونو انتخاب کن.
نگران کار با مواد شیمیایی هم نباش، اگر درست کارت رو انجام بدی مشکلی پیش نمیاد.
پرسش
سلام. ببخشید من دانش آموز سال اولی هستم.میخوام تعیین رشته کنم، بین ریاضی و فنی حرفه ای.من می خوام رشته آینده (کار آینده من مربوط به کامپیوتر باشه (مثل کد نویسی و……….))
من ریاضی و فیزیکم زیاد خوب نیست چون زیاد نمیخونم. اگه بخونم هم تو امتحان ها نمره ی خوبی گیرم نمیاد.من توی مدرسه ی استعداد های درخشان شهریار (دارالفنون) تحصیل می کنم.
من اول می گفتم که چون ریاضی فیزیکم خوب نیست برم فنی و خانواده ی من به شدت با این نظر مخالفن و میگن ما ۳سال هزینه ندادیم که تو بری فنی باید بری ریاضی یا تجربی. من انتخاب اولم هم ریاضیه به شرط این که بتونم اما از خودم مطمئن نیستم.اگه میشه کمکم کنید.
پاسخ
دوست سمپادی من سلام
1 – تنبلی رو کنار بذار و بیشتر تلاش کن.
2 – خودتو باور کن و اعتماد به نفس بیشتری داشته باش. همین که داری توی تیزهوشان درس می خونی یعنی که باهوش و توانا هستی.
3 – رشته ریاضی برو. نترس!
4 – به حرف پدر و مادرت گوش کن.
5 – اگر تلاش کنی و خودتو باور کنی، حتما یه مهندس خوب میشی.
پرسش:
سلام من به هنر و کارهای هنری بسیار علاقه مندم و به همان اندازه به کامپیوتر و کارهای کامپیوتری. نمی دانم برای هنرستان کدام را انتخاب کنم؟ لطفا راهنمایی ام کنید. باتشکر.
پاسخ:
چرا می خوای بری به هنرستان ؟من پیشنهاد می کنم که بری رشته ریاضی و در دانشگاه کامپیوتر بخونی . هنر رو هم از طریق آموزشگاه های آزاد هنری پیگیری کنی .
متاسفانه با این میزان اطلاعاتی که تو دادی من نمی تونم راهنمایی بیشتری کنم.
پرسش:
من به رشته پزشکی و بازیگری علاقه زیادی دارم. بازیگری فکر کنم 99 درصد دوست دارم، پزشکی هم 99. به نظر شما کدوم رو انتخاب کنم؟؟؟؟؟
پاسخ:
سوال:
سلام. من یه دانش آموز سال اول دبیرستان هستم. امسال باید تعیین رشته کنم. خیلی استرس دارم. آخه نمی دونم چه رشته ای رو انتخاب کنم. ریاضی رو دوست دارم. ازتجربی متنفرم و انسانی رو هم دوست دارم. از طرفی مامان و بابام میگن اگه کنکور قبول نشی میفرستیمت خارج از کشور برای تحصیل.و در خارج از کشور ریاضی بهتره.
ولی بازار کارش برای دخترا خوب نیست. ازطرفی هم من مطمئنم اگه برم انسانی موفق ترم و امروز به ما گفتن که تیزهوشان شهرمون میخواد انسانی بگیره و تابستون برای اول به دوم آزمون انسانی میگیره.ومن تاجایی استرس تعیین رشته رو دارم که به درسم کاملا لطمه زده.
پاسخ:
حتما می دانی که برای تعیین رشته بیشتر از اینکه به استرس احتیاج داشته باشیم به اطلاعات نیاز داریم. به همین دلیل لازم است تمام آگاهی های لازم را در موارد زیر یک جا جمع کنی و تا پایان سال تحصیلی بتوانی بر اساس همین اطلاعات تصمیم مناسبی بگیری.
1) اطلاعات درمورد رشته های تحصیلی و آخر و عاقبت آنها به ویژه برای ادامه تحصیل در دانشگاه و نیز آینده شغلی، که من فکر میکنم اطلاعاتت در این مورد خیلی مستند نیست. برای مثال گفتی که بازار کار رشته ریاضی برای دخترا خیلی خوب نیست.
این اطلاعات کمکی به تو نمی کنه چون معلوم نیست این نتیجه را از کجا گرفتی، آیا منظور تو تمام رشته های مربوط به رشته ریاضی هست؟ بدیهی است که همه رشته ها نمی توانند دارای ویژگی باشند که آینده کاری خوبی برای دختران نداشته باشند. پس در این رابطه ازت میخوام که به منابع موثق و نه شنیده هایی که دیگران تنها بر اساس تجربه های شخصی می گویند شروع به جمع آوری اطلاعات کنی و ببینی واقعا در چه رشته های دانشگاهی در هر زمینه امکان بهتری برای شغل و یا ادامه تحصیل دختران وجود دارد.
و یادت نرود که بازار کار و رونق و اوج گرفتن در هر کاری فقط برای کسانی هست که با اطلاعات اقدام به تصمیم گرفته اند و علاقه وتوانایی را هم در نظر داشته اند. بر این اساس شماره های بعدی اطلاعات مورد نیاز شامل همین موارد است:
2) توانایی های تو، خوب است برای این موضوع به میزان موفقیتت در امور تحصیل و در درسهای مختلف توجه داشته باشی.
3) علاقمندی های تو : که در این رابطه هم سابقه ای که در تحصیل و یا در انجام پروژه های مدرسه داشتی کاملا راهنمای تو هستند.
در پایان کمک گرفتن از مشاور مدرسه و یا مشاور امور تحصیلی را هم پیشنهاد می کنم، چون می تواند در جمع آوری اطلاعات بالا راهنمای خوبی باشد.
پرسش
من در انتخاب رشته دچار تردید شدم. از نظر معدل هیچ مشکلی ندارم. به رشته تجربی علاقه مندم ولی به خاطر رقابت سنگینی که وجود داره میترسم که تجربی بخونم. به رشته انسانی هم علاقه دارم و درس های ادبیات و زبان فارسی رو دوست دارم ولی شنیدم برای کسانی که رشته انسانی میخونن در ایران کار نیست و نمیتونن موفق باشن. به رشته ریاضی علاقه چندانی ندارم و بسیار علاقه مندم در آینده هنرپیشه شم و واقعا سر یه سه راهی موندم: تجربی… انسانی… نمایش
پاسخ
دوست من سلام اتفاقا کار برای کسانی که در رشته انسانی، خوب درس می خونن خیلی هم زیاده ولی نکته اش اینه که باید خوب و قوی درس بخونی. سعی کن یه مدرسه خوب که رشته انسانی داشته باشه پیدا کنی و اونجا ثبت نام کنی مثلا در تهران دبیرستان های نمونه دولتی فرهنگ، مهرآیین و … مدارس خوبی هستن. در مورد هنر هم پیشنهاد من استفاده از آموزشگاه های آزاد معتبر و مجوز دار هستش.
پرسش
سلام. من علاقه زیادی به دکتری دارم. معدلم هم ۱۸تا ۱۹هستش. معدل درس علومم هم حدود ۱۸ هست. به نظر شما این رشته برای من مناسبه؟
پاسخ
برای انتخاب رشته شرایط مختلفی باید لحاظ بشه. قبول شدن در کنکور رشته تجربی هم کار سختیه.
انتخاب رشته تحصیلی نیازمند توجه به چند مورد می باشد که شناخت این موارد و مشورت و آگاهی در مورد رشته های تحصیلی می تواند به یک انتخاب درست کمک کند:
1 – شناخت شخصی: مهم ترین مساله در انتخاب رشته در سال دوم دبیرستان، شناخت توانایی های شخصی است. شخصی که توانایی بالاتری در خصوص درسهای مفهومی و استدلالی دارد، باالتبع می تواند در ادامه مسیر در رشته ریاضی موفق تر ظاهر شود. شخصی که علاوه بر موارد ذکر شده توانایی علمی مشخصی در دروس تخصصی تجربی یعنی دروس زیست شناسی دارد، می تواند در رشته تجربی موفق تر ظاهر شود و در نهایت شخصی که بر دروس علوم انسانی و مسایل مربوط به آن اشراف بیشتری دارد می تواند در رشته علوم انسانی موفق تر ظاهر شود.
2 – شناخت بازار کار: یکی از مسایلی که می تواند به انتخاب رشته درست در شما کمک کند و زمینه ساز موفقیت های علمی و شغلی آینده شما باشد، شناخت بازار کار مربوط به رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته تحصیلی شما در دانشگاه می باشد. مطالعه در این خصوص و مشورت با فارغ التحصیلان رشته های مربوطه به شما در انتخاب درست کمک می کند.
3 – توجه به پتانسیل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در خصوص رشته های دانشگاهی: در برخی از رشته ها مانند پزشکی با توجه به پتانسیل کم دانشگاه ها در پذیرش دانشجو و استقبال زیاد داوطلبان کنکور در خصوص آن، شرایط و امکان قبولی در این گونه از رشته ها سخت تر از رشته های دیگر است.
3 – مشاوره با افراد متخصص: یکی از موثرین کارها در انتخاب درست رشته در سال دوم دبیرستان، مشاوره با متخصصین و مشاوران در این خصوص می باشد. از جمله کسانی که می توانند در این خصوص کمک شایانی به شما کنند، فارغ التحصیلان دانشگاهی است که اطلاعات جامع در خصوص رشته های دانشگاهی، بازار کار مربوط به آن ها و شرایط تحصیلی در دانشگاه های کشور در رشته مرتبط با خود را به شما خواهند داد.
برای موفقیت در رشته تجربی قوی بودن در درسهای علوم تجربی دوره راهنمایی و علوم زیستی، ریاضی و شیمی دبیرستان از اهمیت خاصی برخوردار است.
دانش آموزانی که به ساختمان بدن موجودات زنده علاقهمند هستند و از مطالعه طبیعت ( گیاه، جانوران و محیط زیست) لذت میبرند، میتوانند در این رشته موفقیت به دست بیاورند. یادگیری مطالب زیست شناسی نیاز به حافظه قوی دارد یعنی دانش آموز باید بتواند بسیاری از موضوعات دانش زیست شناسی را در ذهن تجسم نماید و به خاطر بسپارد. همچنین افرادی که علاقه زیادی به کارهای آزمایشگاهی دارند و تواناییهای لازم را در این خصوص دارا هستند از کسانی محسوب میشوند که میتوانند موفقیتهایی در این رشته به دست بیاورند.
از نظر تنوع رشتههای دانشگاهی گروه علوم تجربی بعد از ریاضی و فیزیک در رتبه دوم قرار دارد. نکته جالب توجه آنجاست که اکثر افرادی که این رشته را انتخاب میکنند به پزشکی علاقهمند هستند، اما باید توجه داشت که ظرفیت دانشگاهها در این زمینه محدود است.
آمار شرکتکنندگان رشته تجربی در کنکور سراسری رشد چشمگیری داشته است و این موضوع علاوه بر کشور ما در کشورهای دیگر مانند، هند، چین و . . . نیز اتفاق افتاده است.
سؤالی که مطرح میشود این است که چه چیزی باعث گرایش عموم به رشته تجربی شده است؟
دلایل متعددی را میتوان برشمرد که باعث این گرایش شده است ولی عمدهترین آنها عبارتاند از:
1) شأن اجتماعی و سطح درآمد سه رشته (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و عشق و علاقه زیادی در بین نوجوانان برای اشتغال در این رشتهها دیده میشود.
2) وجود خانواده رشتههای بیوتکنولوژی در این رشته (مانند بیوشیمی، بیوفیزیک، سلولی و مولکولی و …) گرایش به رشته تجربی را افزایش داده است.
هماکنون خانواده رشتههای بیوتکنولوژی یکی از علوم روز دنیا هستند زیرا علم پزشکی به سمتی میرود که به جای درمان بیماریها، جلوگیری از بروز آنها را در دستور کار خود قرار دهند و این مورد با کنترل عوامل وراثتی و سلولی صورت میگیرد.
3) درس اصلی این رشته (زیستشناسی) با آموزش مفاهیم جذاب و طرح سؤالهای چالشی در کنکور، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده و تعدادی از دانشآموزان به دلیل علاقه وافر به این درس، مجذوب رشته تجربی شدهاند.
اگر شما نیز از عزیزانی هستید که به دلائل مذکور یا دلائل دیگر به این رشته گرایش پیدا کردهاید، باید این مهم را در نظر بگیرید که در وضعیت فعلی، رقابت در کنکور این رشته، بیشتر از رشتههای ریاضی و انسانی است و اگر توان رقابتی خود را با سعی و تلاش میتوانید بالا ببرید، رشته مناسبی را انتخاب کردهاید.
«سختکوشی و داشتن ساعت مطالعه بالا و مستمر از لازمههای موفقیت در این رشته است.»