دانشمندان در تحقیقات جدید خود موفق شدند یکی از کارآمدترین روشهای جلوگیری از آلزایمر را به عنوان عارضه مرگبار قرن حاضر کشف کنند.
کارشناسان فنلاندی در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند سالمندان کشورشان که به طور منظم سه الی چهار بار در هفته استحمام می کنند و یا به سونا می روند تا 66 درصد کمتر از سایر سالمندان به بیماری آلزایمر و افت قدرت حافظه مبتلا می شوند.
این یافته ها حاصل تحقیقات پژوهشگران دانشگاه Eastern Finland بر روی گروهی از سالمندان در طول سال ها است و نتایج آن در نشریه the Age and Ageing journal به چاپ رسیده است.
بر این اساس کارشناسان توصیه می کنند افراد سالمند حتماً در طول هفته سه یا چهار بار استحمام کنند هم چنین در صورت امکان از سونا نیز استفاده کنند. کارشناسان مفید بودن سونا و استحمام با آب گرم را برای ایجاد آرامش روحی و باز شدن مجاری تنفسی و بهبود بهتر جریان خون مفید خواندند و اعلام کردند که این کار علاوه بر جلوگیری از بروز آلزایمر در افراد باعث درمان و پیش گیری از بیماری های قلبی عروقی و تنفسی در سالمندان می شود.
در کشور فنلاند نوعی حمام و سونای سنتی وجود دارد که بین اهالی این کشور بسیار محبوب است و استقبال از آن ها باعث شده تا میزان ابتلا به آلزایمر بین سالمندان در این کشور به نسبت سایر کشورهای جهان بسیار کم تر باشد.
کارشناسان در عین حال هشدار می دهند سالمندان در فصول سرد سال با احتیاط استحمام کنند تا دچار ابتلا به بیماری های فصلی نشوند. هم چنین پوشیدن البسه گرم پس از استحمام و نیز استفاده از کفش مناسب به منظور جلوگیری از لیز خوردگی و شکستگی اعضای بدن توصیه میشود.