یک هنرمند آثار نقاشی خود را که تلفیقی از شعر و خوشنویسی هستند در گالری مجموعه تاریخی سعدآباد بهنمایش گذاشته است.
آرش شیرینباب در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا دربارهی تعداد آثار، ابعاد و سبک و تکنیک آنها، اظهار کرد: بیش از ۲۵ اثر با سبک تازهای که من نام «شعرنقاشی» را روی آن گذاشتهام، با تکنیک غالب آکریلیک روی بوم و با ابعاد متنوعی که بزرگترین آنها به ۲ در ۳ متر میرسد، در نمایشگاه «بارقههای بیابانی» بهنمایش درآمدهاند.
این هنرمند دربارهی موضوع و تم اصلی این آثار، گفت: نقاشیهای من رابطهی تنگاتنگی با شعر و خوشنویسی، بخصوص خط کوفی دارند، اما نه نقاشیخط هستند، نه تصویرگری شعر و نه قصد دارند تفسیری بصری از شعر ارائه دهند. این نقاشیها از دل شعر میجوشند و از آن مایه میگیرند و در حرکت آزادانه و البته حسابشدهی طرحها، رنگها و کلماتی که به خط کوفی نوشته شدهاند، پلی را که کلمات نوشتاری شعر در زیربنای کار بهوجود آورده است، فرو میریزند و دست به خلق جهانی یکسره متفاوت میزنند که حیات بیواسطهای در نقاشی دارد.
شیرینباب دربارهی انتخاب عنوان «بارقههای بیابانی» برای این نمایشگاه نیز توضیح داد: این نام به چند بعد آثارم و ارتباط شان با درون خودم اشاره دارد. من در کرمان که شهری در دل بیابان است، بزرگ شدهام و فضاها و منظرههای کویری همیشه در الهامات ذهنی و ناخودآگاهم جا دارند و در فضای آثارم تجلی پیدا میکنند. همچنین در نقاشیهایم بارقههایی از خط کوفی ظهور دارد که خود، خطی است زادهشده از دل بیابان با فرمهایی افقی، کشیده و ساده که از حسی بدوی و آرامشبخش که خاص زندگی کویری است، حکایت دارند.
او افزود: درونمایه نقاشیهایم را شعر تشکیل میدهد. یکی از دلایل نامگذاری سبکم به نام «شعرنقاشی» نیز همین الهام گرفتن از شعر، هم بهصورت فرمی و هم محتوایی است. برخی شعرهایی که آثار این نمایشگاه ملهم از آن ها بوده، مستقیم و غیرمستقیم به حال و هوا و فضای بیابان اشاره دارند یا از شاعران شهر کویری من (کرمان) هستند. از جمله شهین خسروینژاد (اُرا) و حسن مرتجا.
این نقاش در بخش دیگری از سخنانش دربارهی نحوهی ورودش به دنیای هنر، توضیح داد: زندگی در دنیای هنر برای من از کودکی اتفاق افتاد و همیشه عاشق نقاشی کردن بودم. از ۱۰ سالگی بهصورت پیوسته در کلاسهای نقاشی (به شیوه کلاسیک) استاد محمد امام، که یکی از بهترین اساتید نقاشی کرمان هستند، شرکت میکردم و همیشه مورد لطف و تشویق ایشان بودم. در این دوران، به سفارش استاد امام، بهصورت جسته و گریخته خدمت اساتید خوشنویسی مشق نستعلیق میگرفتم. در دوره نوجوانی، در کلاسهای طراحی، نقاشی، تئوری هنر و تاریخ هنر استاد ناصر عربپور شرکت میکردم که نقش بسیار موثری هم در شکلگیری سیستماتیک هنر در ذهن من و هم در موفقیتم در کنکور هنر داشت.
او ادامه داد: در سال ۱۳۸۰ با رتبه ۱۴ کنکور در رشته طراحی صنعتی دانشگاه تهران پذیرفته شدم و با توجه به اینکه این رشته، تخصصی بین هنر و مهندسی است، برای مدتی جذب دنیای محاسبات و طراحی برای تولیدات صنعتی شدم. تا اینکه بهطور اتفاقی، به همت یکی از دوستان همسرم، با استاد عبدالرضا حسینی گرکانی آشنا شدم و افتخار این را کسب کردم که چند سال نزد ایشان خط ثلث را بیاموزم. این اتفاق مبارک، همراه شد با آشناییام با استاد سیدمحمد وحید موسوی جزایری – مولف کتاب دانشنامه کوفی – و ایشان با لطف زیاد، خواندن و نوشتن خط کوفی را به من آموخت. آشنایی با این هنرمند و دیدن فعالیتها و مجموعه خط نقاشیهای کوفی او، در من تأثیر زیادی داشت بهطوری که وقتی بعد از سالها دوباره به نقاشی برگشتم، خوشنویسی، بخصوص خط کوفی خود به خود در کارهایم ظهور کرد.
شیرینباب همچنین اظهار کرد: هنر، بخش اصلی زندگی شخصی و کاری من است و به آن شکل و فرم میدهد. زمانی که هنر بهعنوان روش متفاوت دیدن اطراف و خلاقانه تحلیل کردن مسائل، در زندگی فرد راه پیدا کند، میتواند به فرد کمک کند که در تکتک لحظات زندگی نوآوری داشته باشد و حتی در کوچکترین مسائل زندگی هم بهصورت خلاق دست به تحلیل بزند. من علاوه بر اینکه سعی دارم بهصورت حرفهای به ایجاد آثار هنری بپردازم، با تأسیس و مدیریت موسسه فرهنگی هنری «ضیاء آرت سنتر» در کالیفرنیا در زمینه معرفی هنر و خوشنویسی ایرانی و اسلامی، کارگاهها، کلاسها و نمایشگاههای متعددی را در آمریکا و سایر کشورها برگزار و مدیریت کردهام.
آرش شیرینباب در بیش از ۵۰ نمایشگاه گروهی و ۱۰ نمایشگاه فردی در کشورهای مختلف مانند آمریکا، کانادا، اسپانیا، ایتالیا، لهستان، فرانسه و ایران شرکت کرده و چند جایزهی بینالمللی از جمله جایزه اول مسابقه «پنجاه رنگمایه خاکستری» گالری فوکاس پوینت آمریکا را گرفته است. از نمایشگاههایی که این هنرمند در آن شرکت داشته میتوان به نمایشگاه دوسالانه موزه خوشنویسی معاصر روسیه در مسکو، نمایشگاه «نگاه یک مسلمان» در موزه هنر تریتون در کالیفرنیا، نمایشگاه «تلاش صلح» در موزه هنر ایوفرات در کالیفرنیا، و نمایشگاه «موزه متعلق به همه است» در موزه هنر کانستاوس در اسپانیا اشاره کرد.
گالری سعدآباد که بهتازگی بازسازی و به مجموعه تاریخی – فرهنگی سعدآباد ملحق شده، در هفتهی آخر اسفندماه ۱۳۹۳ پذیرای آثار این هنرمند است.
برچسب ها:نقاشی