به دلیل موقعیت و جایگاه سر ، اکثر ما به ندرت سر را لمس می کنیم و بنابراین کمتر متوجه خستگی عضلات ناحیه سر خود می شویم .
این امر باعث ایجاد ناهنجاری در سیکل گردش خون می شود که نتیجه آن ، تغذیه بد موها و رشد نامطلوب و شکننده و نازک شدن آنها خواهد بود .
علاوه بر این به دلیل همجواری ناحیه بالایی سر با پیشانی ، گیجگاه و ناحیه پشت سر ، خستگی عضلات ناحیه فوقانی سر باعث اختلال در سیستم گردش خونی قسمتهای مجاور خود شده که باعث بروز دردهای پیچیده و گنگ در ناحیه سر و حتی بروز دردهای میگرنی می شود
ماساژ دادن سطح فوقانی ( بالایی ) سر باعث ایجاد ریلاکس و آرامش در عضلات این ناحیه و همچنین استراحت عضلات نواحی مجاور آن و در نتیجه تقویت سیستم گردش خونی در این نواحی و نهایتا تقویت ریشه موها و بهبود جنس و خاصیت آنها ، کاهش و درمان سر دردها و بهتر شدن حالات جسمانی و روانی فرد می شود .
1 – انگشتان هر دو دست را بر روی ناحیه سر قرار داده و آنها را به هم بچسبانید . در حالی که کف دست های شما در دو طرف سر در ناحیه گیجگاهی قرار دارند انگشتان دست را به آرامی بر روی موهای ناحیه فوقانی سر به سمت جلو و عقب بکشید و این کار را چند بار تکرار نمایید . این تمرین باعث ایجاد احساس لذت و خوشحالی در شما خواهد شد . در اجرای این تمرین نباید درد و یا سایر حالات ناخوشایند وجود داشته باشد .
2 – نوک انگشتان هر دو دست را بر روی قسمت فوقانی سر قرار دهید و به آرامی به طور دایره ای ( دورانی ) انگشتان دست را به حرکت در آورید . در این حالت جای انگشتان را عوض نموده و حرکت را از بالا به پایین انجام دهید . قطر حرکت دورانی نباید زیاد باشد . حرکت دایره ای را ابتدا در جهت عقربه های ساعت و سپس بر خلاف آن چند بار در یک نقطه از سر انجام دهید و سپس با عوض کردن جای دست ها و قرار دادن دست ها در پایین تر ، حرکت را مجددا تکرار نمایید . در این تمرین توجه بیشتری به قسمت هایی که در آنها احساس خستگی بیشتری می کنید ، معطوف نمایید .
3 – تمرین فوق را به همان شیوه ( با این تفاوت که حرکت دورانی با کف دست ها انجام می شود ) تکرار کنید . فشار دست ها در ناحیه گیجگاهی از شدت کمتری برخوردار باشد .
4 – مجددا حرکت شماره یک را تکرار کنید و به دنبال آن ریشه موها ( دسته موها ) را بگیرید و به آرامی بکشید ، این حرکت به شما کمک می کند که ریشه موهایتان را تقویت کنید ، این تمرین نباید با درد و ناراحتی توام باشد .
5 – با انگشتان بزرگ و نشانه قسمت مدار عقبی – میانی فرق سر را پیدا کنید . در این ناحیه که ادامه آن بر روی خط بینی ختم می شود مناطق رفلکسی قرار دارند . با نوک انگشتان ، این ناحیه را به طور فشاری و دایره وار ماساژ دهید . انجام این نوع ماساژ باعث از بین رفتن سر دردها و افزایش تمرکز و دقت در شما خواهد شد .
توجه : این نوع ماساژ برای افرادی که دارای بیماری فشار خون هستند مجاز نمی باشد .
6 – برای تکمیل ماساژ در ناحیه سر با قسمتهای نرم کف دست و پاشنه دست ، تمام نواحی گیجگاهی و قسمت فوقانی سر را ماساژ دهید . این نوع ماساژ به بهبود عملکرد سیستم گردش خون و افزایش انرژی عضلانی به شما کمک می کند .
منبع : ماساژ
نویسنده : روبرت ته مینسک
تالیف و ترجمه : دکتر مسعود گلپایگانی