توضیحات |
دوستان و همراهان همیشگی سلام این شماره از مسابقه "نظر شما چیه؟" در رابطه با مطلب "چه کنیم وقتی نمی توانیم تصمیم بگیریم؟" هست. این مطلب را مطالعه کنید و تجربه های خودتون رو در این زمینه و یا چگونگی استفاده از این روش در برخی از تصمیم گیری ها رو برای ما بگین. |
مهلت شرکت در مسابقه | 6 بهمن ماه |
جایزه مسابقه |
1-گردنبند زینتی 2-اسپیکر بلوتوثی |
شرایط شرکت در مسابقه |
1-عضویت در سایت نوجوان ها 2- محدوده سنی 12 تا 21 سال |
راه های ارسال پاسخ |
1- ارسال پاسخ از طریق دیدگاه (کادر پایین صفحه) 2- ارسال پاسخ به آدرس ایمیل info@nojavanha.com 3- ارسال پاسخ به شماره 09303444824 |
اعلام نتایج
1-آقای محمدمهدی چراغی برنده یک اسپیکر بلوتوثی
2- کاربران divergent ، محمد محمدی و سجاد نظری هر کدام مبلغ 30 هزار تومان
دوستان خوبم سلام
با فکر کردن در این مورد یادم اومد که در این ارتباط تشویق هم خیلی موثره یعنی خودتون, خودتونو تشویق کنید اینطوری به خودتون قوت قلب می دیدید و همینطور تلاش برای اجرای تصمیم هاتون به بهترین شکلی که می تونید این کارها برای موفقیبت و رسیدن به نتیجه عالی به شما خیلی کمک می کنه.
همهی ما در زندگی در مقابل تصمیمگیریهای بزرگی قرار گرفتهایم، تصمیماتی که گاهی میتوانند روند زندگیمان را به طور کلی تغییر دهند، ما را به اوج موفقیت برسانند یا با شکست مواجه کنند. اما چطور میتوان تصمیمات هوشمندانهتری گرفت؟
افراد موفق تصمیمات بزرگ را فدای تصمیمات پیشوپا افتاده نمیکنند. یکی از روشهایی که افراد موفق به کار میبرند این است که تصمیمات کوچک را حذف کرده و وقت و انرژی ذهنی بیشتری برای تصمیمگیریهای مهمتر و پیچیدهتر میگذارند.
تصمیمات مهم را صبحها میگیرند.
به احساسات خود توجه میکنند.
افراد موفق احساسات خود را به خوبی میشناسند و درک میکنند (همینطور شدت آنها و تاثیری که بر روی رفتارشان میگذارند) و در نتیجه میتوانند کاملا منطقی و بیغرض تصمیم بگیرند.
گزینههای خود را بیطرفانه سبکوسنگین میکنند.
افراد موفق زمانی که درگیر تصمیمگیری هستند گزینههای خود را با یک سری معیارهای از پیش تعیین شده میسنجند، زیرا میدانند این کار تصمیمگیری را آسانتر و موثرتر میکند.
تا روز بعد صبر میکنند.
زمانی که بعد از تصمیمگیری، شب را استراحت کرده باشید، فردای روز بعد میتوانید با افکار شفافتری به آن نگاه کنید.
ولی مدت زیادی صبر نمیکنند. افراد موفق میدانند که باید تا آنجا که میتوانند اطلاعات جمعکنند ولی در عین حال میدانند که نباید اجازه دهند تجزیه و تحلیل بیش از حدِ دادهها آنها را زمینگیر کند.
همیشه به وجدانشان مراجعه میکنند.
مشورت میگیرند.
به تصمیمات قبلی فکر میکنند.
سلام دوستان خوبم امیدوارم حالتون خوب باشه
تصمیم گیری یک مهارت است مهارتی که با خودش نشانی از بزرگ شدن توان عقلی است وقتی در خانه نشسته ایم و سعی می کنیم کاری نکنیم که با مسئولیت روبرو نشویم در واقع خودمان را محدود کرده ایم ولی استقبال از موارد پیش آمده در روز که گاهی به تصمیم گیری منجر می شود باعث افزایش مهارت ما در زندگی می شود اینکه به تدریج متوجه می شویم که تصمیمات ما در درجه اول بر روند بهتر شدن یا بدتر شدن زندگی ما اثر می گذارد و سپس بر روی بقیه اطرافیان .وقتی در موقعیت تصمیم گیری هستیم گاهی تصمیم گیری برای ما راحت است برای مثال مسیری را پیاده برویم یا سوار اتومبیل شویم و گاهی تصمیم به قدری مهم است که زندگی را تحت شعاع قرار می دهد مثلا رفتن به کلاس کنکور و یا نرفتن و یا شروع به درس خواندن برای کنکور و یا وارد بازار شدن هر کدام سبک زندگی خود را می طلب و البته به رفتار و شخصیت فرد تصمیم گیرنده بسیار مرتبط است برای مثال در درجه اول باید بدانیم چه چیزهایی برای ما دارای ارزش است تا طبق ارزشهای ذهنی خود رفتار کنیم البته باید بگویم عقل بشر آنقدر کامل نیست که همیشه درست و به جا و خوب تصمیم بگیرد همه ما اینطور هستم ولی افرادی هستند که از تجربه دیگران استفاده می کنند به جای اینکه خودشان بخواهند حتما تجربه کنند و از اشتباهات قبلی تجربه کسب می کنند . ما هم باید گامهای خودمان را اینگونه بر داریم از تجربه پدر و مادر استفاده کنیم ولی در نهایت باید بدانیم ما تصمیم گیرنده هستیم و باید به شرایط زندگی در هر زمانی توجه داشته باشیم مثلا وقتی می توانیم مسیری را به قطار و اتوبوس و هواپیما برویم شاید یک فرد مدت زمان مسافرت برایش اهمیت ندارد با قطار یا اتوبوس می رود و برعکس کسی مدت مسافرت برایش خیلی مهم است با هواپیما می رود همه اینها تصمیم هستند که ساده اند ولی همین تصمیم های ساده مقدمه تصمیمهای بزرگ و یا گاهی پیچیده اند . التبه باید در اینجا این نکته را نیز بدانیم داشتن اطلاعات در تصمیم گیری بسیار به هر فردی کمک می کند و در واقع گستره فکر را بازتر می کند.در کنار اطلاعات واقع بینی هم بسیار مهم است در تصمیم گیری صحیح باید بین آمال و آرزوها و اهداف و مقاصد تفکیک قائل شد تا به نتیجه ی بهتری بگیریم.
در مرحله بعدی اگر در تصمیمی که گرفتیم دچار شک و دو دلی شدیم باید بجای توجه به این موارد که باعث کندی ما در عملکرد و یا اجرای بهتر تصمیمان میشود می توانیم به جای این شک و تردید به این فکر کنیم که
چگونه می توانیم موفق شویم؟
در این دو چقدر بهتر است به مورد دوم فکر کنیم زیرا ما را به جلو می برد به جای اینکه درجا بزنیم بهتر بودن و رعایت اصول در تصمیم گیری مثلا تصمیم درس خواندن درشهر دور در رشته دلخواه یا درس خواندن درنزدیکی خانه در رشته ی متفرقه کدام بهتر است برای من که ملاک رشته دلخواه است مورد اول اجرا می شود گرچه شاید هزینه های تامین مسکن و خوراک برایم کمی سخت باشد .
در تصمیم گیری باید به نکاتی هم توجه کرد :
۱. از خودمان سوال کنیم که چه می خواهیم یا در واقع اعتماد به نفس داشته باشیم و ملاک های خودمان را مد نظر مان قرار دهیم.
۲. زمان تصمیم گیری دچار کینه و حسادت و خود برتربینی و عصبانیت نباشیم زیرا بعد پشیمان می شویم .
۳. با عجله تصمیم نگیریم و روی مسئله تمرکز کنیم ولی آنقدر هم طولانی نباشد که میزان سردرگمی ما را افزایش می دهد.
۴. روی کاغذ بنویسیم این مورد بسیار به من کمک می کند و سپس تصمیم های قابل اجرا و انتخاب بهترین آنها با توجه به آینده.
۱ . باید علل و عوامل ضعف اراده خویش را بشناسید . توجه کنید ضعف اراده غالبا در عدم اعتماد به بینش و تفکر، عدم ناخت خویش، با ارزش تلقی نکردن خود، عدم امنیت روانی، عدم تدبیر عقلانی در تشخیص امور و تمیز اهم و مهم، شکست های گذشته و عوامل باز دارنده رشد و قوت نفس مانند محرومیت، سرزنش و رنج های مستمر ریشه دارد . زدودن هر یک از این عوامل در پرتو سرمایه گزاری و برنامه ریزی ممکن است .
۲ . باید باور کنید چون دیگر انسان ها از توانمندی های بسیار برخوردارید و از دیگران کم تر نیستید . فراموش نکنید نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیش تر است و نباید خود را دست کم بگیرد . تصمیم خوب در پرتو تکیه بر قوت ها، جبران ضعف ها و احساس توانمندی شکل می گیرد .
۳ . پس از مشورت با افراد ذی صلاح، با توجه به امکانات و توانمندی های واقعی خود، برای زندگی تان برنامه ریزی کنید و بکوشید هرگز بی جهت از آن برنامه و نظم سر نپیچید . اوقات استراحت و تفریح و عبادت و همه فعالیت ها را در این برنامه بگنجانید تا زمانی خالی نماند و توجه به فرصت بیکاری شما را سمت تاخیر انداختن کارها سوق ندهد .
۴ . بکوشید برای هر رفتاری انگیزه ای قوی داشته باشید و به ویژه از آثار مثبت تصمیم گیری ها و رفتارهای خاص خویش به طور کامل آگاه شوید .
۵ . محیط زندگی و موقعیت کاری خود را تغییر دهید و موانع بروز اراده و فعالیت را نابود سازید; برای مثال در موقعیتی که به سرزنش و متهم شدن به ناتوانی و ناپختگی می انجامد، قرار نگیرید . برای تصمیم گیری ها و اقدامات خویش امنیت روانی فراهم آورید تا بتوانید به آرامی در برابر دیگران یا همراه آنان ابراز وجود کنید و برجستگی فکری و فعالیت به جا را از طریق تصمیم آشکار سازید .
۶ . هر کاری را آسان تلقی کنید; زیرا در برابر اراده پولادین انسان همه سختی ها آسان می گردد . به استقبال کارهای به ظاهر دشوار بروید و به خود تلقین کنید می توانید در این امور درست تصمیم بگیرید و افتخار موفقیت در انجام آن ها را به دست آورید .
۷ . رضایت خداوند را ملاک هر رفتار و گفتار قرار دهید و از تسلیم شدن در برابر تمایلات پوچ و هواهای نفسانی بپرهیزید . این تسلیم شدن ها اراده را ضعیف و متزلزل می سازد . تقوا و رعایت حرمت دستورهای پروردگار برای آرامش روانی و تقویت نفس و اراده بسیار سودمند است .
۸ . مدتی برنامه ریزی و تصمیمات خود را با فردی ذی صلاح در میان بگذارید و از وی بخواهید مراقب باشد تا در شما دو دلی پیش نیاید و اجرای تصمیمات خویش را به تاخیر نیندازید .
۹ . از خواب زیاد، پرخوری و دیگر اسباب تنبلی و سستی اراده بپرهیزید و نگذارید دیگران به جای شما تصمیم بگیرند .
۱۰ . با کسانی که روحیه و اراده قوی دارند، دوست شوید تا اراده شما نیز قوی گردد .
۱۱ . بکوشید تصمیم هاتان را با فردی با تجربه در میان نهید تا از قوت و درستی شان اطمینان یابید . پس از مشورت با این فرد، بر اساس تدبر و اندیشه خود تصمیم بگیرید و بدون از دست دادن فرصت اقدام کنید .
تصمیم باید بر تدبیر و اندیشه و آگاهی های لازم استوار باشد و به عمل بینجامد . تخلف از این امر جز تلف کردن وقت، پیروی از افکار پوچ و سستی در عمل دستاوردی ندارد و فرد را با زیان های مادی و معنوی روبه رو می سازد . از این رو، امور یاد شده گناه به شمار می آید .
تردید در تصمیم گیری و تاخیر در عمل سبب از دست رفتن منافع معنوی و مادی فراوان می شود و زیان های بسیار را به ارمغان می آورد .
۱۲ . تصمیمات به جا و پر ارزش گذشته خود را به یاد آورید و توجه کنید که چون گذشته برای انجام دادن کارهای مهم آمادگی دارید .
۱۳ . در تصمیم ها و فعالیت های اسوه ها دقت کنید، در همسان سازی و الگوپذیری جدی باشید تا جرات انجام کار یابید و توان تصمیم گیری و اجرا در شما تقویت شود .
۱۴ . ورزش مستمر و منظم را که در تقویت اراده بسیار مؤثر است، فراموش نکنید .
۱۵ . با تصمیم های آسان در کارهای ساده، به تدریج خود باوری و توانمندی را در خویش پدید آورید و راه را برای تصمیم گیری در امور مشکل و پیچیده هموار سازید .
۱۶ . در موضوع مورد نظر تمرکز پیدا کنیدو از اشتغالات ذهنی متعدد بپرهیزید تا تصمیم گیری آسان تر صورت پذیرد .
۱۷ . پس از تدبیر و مشورت از عواقب تصمیم های خود هراسناک نباشید و به خدا توکل کنید . پیامدهای تصمیم هاتان را که از قلمرو اندیشه تان بیرون است و با سامان دادن احتمال های ضعیف سبب تردید و تزلزل شما می گردد، به خداوند متعال که به بندگانش لطف و رحمت و محبت گسترده دارد، واگذارید و به آنچه پروردگار پیش می آورد، خشنود باشید . خداوند شما را سمت صلاح و مطلوب واقعی تان رهنمون شود .
استخاره، توکل به خدا و مشورت با مشاور
تصمیم گیری یک فرایند ذهنی یکپارچه است که ما معمولاً تا هنگامی که عواقب غیرمنتظرۀ انتخابمان آشکار نگردد از آن بی اطلاع هستیم. آنگاه با تعجب از خود می پرسیم: “چرا این گزینه را انتخاب کردم؟
تصمیم عقلانی، از طریق به کار گیری یک فرایند مشخص گرفته می شود. چنین تصمیمی بر اساس ارزش ها و فهم تصمیم گیرنده بوده و شامل در نظر گرفتن گزینه های گوناگون و ارزیابی اثر هرکدامشان است. تصمیم عقلانی ممکن است از عرف های اجتماعی و انتظارات دیگران تبعیت کند یا نکند.
۵ مانع در اتخاذ تصمیم درست
یک- قالب های ذهنی
قالب های ذهنی، یعنی تمایل به درک مسایل به گونه ای خاص. این قالب ها باعث می شود که برای حل مسایل تنها برخی از اطلاعات را از حافظه مان بازیابی کنیم. در صورتیکه باید از همه آنچه یادگرفته ایم یا تجربه کرده ایم در حل مسایلمان استفاده کنیم. خوب است که به یاد داشته باشیم که قالب ذهنی ما قادر به حل همه مسایل نیست.
دو- صلبیت در عمل
صلبیت در عمل، ناتوانی در استفاده از ابزارها و مفاهیم در دیگر کاربردهاست. این صلبیت در به کارگیری ابزارها و مفاهیم باعث می شود نتوان از آنها به صورت خلاقانه در حل مسایل استفاده کرد. هرچقدر بیشتر که از ابزار و مفاهیم در یک مسیر خاصی استفاده کنیم کمتر میتوانیم کاربرد دیگری از آن پیدا کنیم
سه- تعصب در تایید
تعصب در تایید یعنی تنها شواهد و مدارکی را مورد تایید قرار دهیم که باعث تقویت فرضیات و عقاید ما شود و از نشانه ها و شواهدی که مغایر با فرضیات و عقاید ما باشد، صرف نظر می کنیم. بنابراین در حل مسئله، تنها شواهدی را مدنظر قرار می دهیم که در راستای راه حل مطلوب ما باشد. این خطرناک است زیرا تصمیم اتخاذ شده بر اساس شواهد و نشانه ها نیست بلکه بر اساس تعصبات و پیش داوری های ماست.
چهار- استفاده از اطلاعات موجود
ما تمایل داریم که بر اساس اطلاعاتی که در لحظه در اختیارمان است، تصمیم بگیریم. البته گاهی باید سریع یا اینکه بر اساس اطلاعات موجود تصمیم گرفت. اما بیشتر اوقات می توانیم با گذاشتن زمان بیشتر، اطلاعات بیشتری گرد آوردیم.
پنج- ارزیابی نکردن پیامدها
برخی از تصمیم ها و راه حل ها به قدری خوب به نظر می رسند که ما سریعاً نسبت به آن اقدام می کنیم بدون اینکه تاثیر آن تصمیم یا راه حل را در دیگر جنبه های زندگی مان ببینیم.
ده گام در تصمیم گیری عقلانی
در هر موقعیت مهمی که نیاز به یک تصمیم مهم دارید، این گام ها می تواند به کار گرفته شود. اگر از این گام ها استفاده کنید، در زندگی شخصی یا شغلی، می توانید تصمیم های بهتری بگیرید
یک – هر چه بیشتر مشخص کنید که ضرورت و چرایی گرفتن این تصمیم چیست.
آیا شما باید در این باره تصمیم بگیرید یا کس دیگر؟ آیا لازم است که تصمیم بگیرید؟ (اگر حداقل دو گزینه نداشته باشید، تصمیم گیری بی معنی است) تا چه زمان لازم است که این تصمیم گرفته شود؟ چرا این تصمیم برای شما مهم است؟ چه کسانی در این تصمیم ذینفع هستند؟ چه ارزش هایی در این تصمیم در برگیرنده شماست؟
دو- هر گزینه ای که به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید.
ذهن خود را نسبت به هرآنچه که به تصور می رسد باز بگذارید. ذهنتان را آزاد بگذارید و آن را سانسور نکنید. اینجا زمان داوری نیست. فقط مطمئن باشید که هرآنچه ممکن است را نوشته اید
سه- ببینید که کجا می توانید اطلاعات بیشتری در مورد گزینه های ممکن به دست آورید.
اگر تعداد گزینه های شما کم است، یک دلیلش کمبود اطلاعات است. منابعی که می تواند اطلاعات بیشتری به شما دهد عبارتند از : دوستان، خانواده، همکاران، سازمان های دولتی، موسسات تخصصی، اینترنت، روزنامه ها، مجلات، کتب و مواردی از این دست
چهار- گزینه های تان را بررسی کنید.
از همان محلی که اطلاعات خود را کسب کرده اید در مورد ویژگی های هر گزینه نیز تحقیقی داشته باشید
پنج – فهرست بندی و اولیت بندی گزینه ها
تمام گزینه هایتان را فهرست کرده و آنها را اولویت بندی کنید که کدامشان برای شما مناسب تر است. ابتدا ارزشی که هر گزینه برای شما خواهد داشت را مشخص کنید . گزینه ایکه در چارچوب ارزشی شما جای ندارد را حذف کنید
شش- بررسی نتیجه
نتیجه هر گزینه را تصور کنید و چه خوب است که اثری که بر شما می گذارد را یادداشت کنید
هفت- کنترل کنید.
کدام یک از گزینه های باقی مانده ، اجرایی تر است؟ آنهایی که احتمال اجرایی شدنشان کم است را کنار بگذارید
هشت- کدام گزینه با شما هماهنگی دارد؟
از میان گزینه های باقی مانده، کدامش برای شما مناسب تر است. این ها تصمیم عقلانی شماست. اگر گزینه ای را دوست داشته باشید اما نتیجه آن برای شما مناسب نباشد، این تصمیمی عقلانی نیست. اگر گزینه ای را دوست نداشته باشید اما نتیجه آن برای شما مناسب باشد، نیز گزینه ای عقلانی نیست. تصمیم عقلانی آن است که هم آن را دوست داشته باشید و هم برای شما نتایج عقلانی در بر داشته باشد
نه- شروع کنید.
وقتی تصمیمتان را گرفتید، به سمت آن بروید. در اینجا تردید یا نگرانی، تنها باعث ملالت می شود. شما بهترین کاری که در آن مقطع می توانسته اید را انجام دادید. اگر بخواهید می توانید در آینده تصمیم تان را عوض کنید. در نظر داشته باشید که هیچ تصمیمی ، وحی منزل نیست
ده- اجرای تصمیم چطور پیش می رود؟
در هر نقطه خاصی در مسیر هدف، تصمیم خود را بازنگری کنید. آیا نتایج بر اساس انتظار شماست؟ آیا نتایج شما را خوشحال می کند؟ آیا می خواهید تصمیم تان به همین صورت باشد یا اینکه می خواهید آن را تغییر دهید؟ اگر تصمیم شما، آنچه در نظر داشتید را برآورده نمی سازد، فرایند تصمیم گیری را بازنگری کنید. در این بازنگری، این پرسش ها را بپرسید: «آیا اطلاعات کافی را نداشتم؟ چه ارزش هایی به میان آمده اند؟ آیا اینها ارزش های من است یا ارزش های دیگران؟» در نظر داشته باشید که شما همواره می توانید، نظرتان را تغییر دهید.
خداوند انسان را موجودی مختار افریده.وسبک سنگین کردن یا تصمیم گرفتن یک خصلت ذاتی اوست و فقط مختص انسان است/وکسی هم نمیتواند از ان
فرار کند.یامثلا بگویدمن اختیار ندارم یا قدرت تصمیم گیری ندارم.پس بایداز این به بعد اینگونه به تصمیم های مهم بنگریم=قبل از هرگونه انتخاب راه رضایت
خدا را بسنجیم سپس وارد میدان عمل شویم چرا که دین ما دینی برحق و رشد دهنده و توسعه دهنده ی انسان به سوی کمال است..همه ی ما میدانیم
که تصمیم های مهم ما در زندگی بسیار تاثیر گذار و جهت دهنده است . به طور مثال تصمیم اشتباه گرفتن و رفتن به سوی گناه انسان را در مسیر ذلت
وخواری قرار میدهدوحال انکه یک تصمیم درست و کار خوب انسان راحق جو و عادل میکندو او را در مسیر خوشبختی میگمارد.از این رو خداوند به انسان ۳
چراغ داده که درست تصمیم بگیردو این ۳ چراغ{پیامبران.قرآن.عقل}است که به انسان عطا کرده است پس همان طور که دانستیم نتایج تصمیم گیری
های مهم در زندگی ما تاثیر بسیار مهمی دارد”واین بیت زیبا که میگوید (هر چه کنی به خود کنی/گر همه نیک و بد کنی)و همچنان که میدانیم نتیجه ی
اعمال وکردارما به سوی خود ما برمیگردد:پس چه بسابهتر که این تصمیمات بارضایت خدا انجام بگیرد و ما را به سعادت برساند…../به نظر من این که چه
کنیم وقتی نمی توانیم تصمیم بگیرم امریست نادرست چرا که ما با اختیار خود قصد کرده ایم که نتوانیم تصمیم بگیرم وگرنه ما همیشه میتوانیم تصمیم
بگیریم.اما اگر منظور از از نمی توانیم این باشدکه نتوانیم راه درست وغلط را بشناسیم:همان طور که در بالا گقته شد:ابتدا رضایت خدا را می
طلبیم.*سپس رهنمون های پیامبران و قران ودر نهایت به عقل و اراده ی خود رجوع میکنمو تصمیم را به امید خدا خواهیم گرفت چرا که همیشه و۱۰۰
درصد این تصمیمات عملی ودرست خواهند بود/////////دوستان این حاصل تجربیات من است”من هم قبلا تصمیم میگرفتم.اما بدون کاربرد عقل و راه
های گفته شده که اخرش هم هیچ”بد بختی وضلالت خودم را رقم میزدم”اما امروز که تصمیم میگیرم خدا پشتیبان من است و این تصمیمات هرگز نادرست از
اب در نیامده و خدا ان چنان به من روزی و کمک میفرستاد که من نمی دانستمای کمک ها و روزی ها از کجا به من میرسید……………/!!!پس دوستان بیاید
با تصمیم های درست انقلاب اسلامی را شکو فا سازیم و ضمینه را برای ظهور حضرت مهدی (عج)اماده کنیم—برای نزدیک شدن ظهور ایشان
صلوات—-ودر پایان از خدمات بی بدیع و زحمات فراوان اساتید این سایت تشکر و قدر دانی میکنم
سلام. ((با همه انتخاب های که داریم شگفت انگیز است که از دو دلی و پشیمانی رنج می بریم.))هر روز ما با تعداد بی شماری از انتخاب های گیج کننده رو به رو هستیم. با همه انتخاب هایی که داریم شگففت انگیز است که از دو دلی و پشیمانی رنج می بریم. هر روز ما با تعدا بی شماری از انتخاب های گیج کننده رو به رو هستیم از انتخاب های ساده مانند انتخاب نوع قهوه ای که صبح میخواهیم بنوشیم گرفته تا انتخاب های پیچیده مانند قبول ترفیع شغلی در محل کار. مغز ما با انتخاب های رنگارنگ بمباران می شود.برای بسیاری از ما که دچار دو دلی و پتردید هستیم گزینه های انتخابی زیاد دنیای مدرن باعث تشدید اضطراب می شود و همواره احساس نا رضایتی خواهیم داشت. امروزه سبک و سنگین کردن انتخاب ها بسیار مشکل است. نمی توانیم به راحتی به مورد جذابی که پیش رویمان قرار گرفته نه بگوییم تنها به این دلیل که موارد دیگه جذاب تر هستند. ریشه مشکل هر کجا که هست هنگام تصمیم گیری احساس تردید و نگرانی کمنری به خود راه دهید. بهتر است فکر کنیم انتخاب من شاید بهترین انتخاب نباشد اما به اندازه کافی خوب خواهد بود. این فکر باعث می شود ما نخواهیم میلیون ها انتخاب را امتحان کنیم و در اخر هم به این فکر کنیم که شاید می توانستیم بهتر عمل کنیم. چه باید کرد؟ ۱- اگاه باشیم که هیچ تصمیمی بدون خطا نیست . ما در دنیای متغیری زندگی می کنیم و درستی هیچ تصمیمی را نمی توانیم به طور کامل تضمین کنیم. در هنگام تصمیم گیری ابه اندازه کافی اطلاعات جمع اوری کنیم ، فواید و ضرر های تصمیم خود را بدانیم اگر با تمام این کار ها باز هم تصمیم گیری ما نتیجه مطلوبی نداشت به ان به عنوان یک تجربه اموزنده نگاه کنید نه یک اشتباه محض. ۲-گزینه های خودمان را محدود کنیم . وقتی گزینه های زیادی داریم ممکن دچار سردر گمی شویم سعی کنیم برخی از گزینه ها را که از هر نظر بهتر هستند انتخاب کنیم. برای مثال وقتی برای خرید وسیله خاصی بیرون میرویم فقط ۳ مغازه را ببینیم یا اگر می خواهیم خانه خود را عوض کنیم به جای ۵۰ خانه ۱۰ خانه را ببینیم.۳-وقتی تصمیمی گرفتیم دیگر به ان فکر نکنیم چون دیگر کار از کار گذشته و فکر در مورد ان فقط باعث افزایش اظطراب و عدم اطمینان و مانع تصمیم گیری درست در بقیه موارد زندگیمان می شود.
در اینجور مواقع باید از یک مشاور کمک بگیریم یا کسیکه بتونه تو هر مسئله ای کمکمون کنه،و ببینیم که هرچی به نفعمون هست انجام بدیم
اول باید نکات مثبت و نکات منفی هر راه کار را سنجید و بعد با اینده نگریه ی درست تصمیم درست را گرفت
با در نظر گرفتن همه جوانب و کمک از افراد با تجربه در آن زمینه و قرار دادن آن در کنار خصوصیات و اخلقیات و علاقه … خود به درستی و نادرستی موضوع پی می بریم ؛یا بهترین گذینه را انتخاب میک نیم و یا دلیلی قانع کننده برای رد آن موضوع پیدا کرده ایم.
سلام
تصمیم : زندگی کردن خودش یک تصمیمه بزرگی هست که ما گرفتیم ما انسان ها در طول زندگی خیلی تصمیم گرفتیم که خوب یا بد بودن تصمیم گرفتن در زندگی خیلی مهمه ما باید ریسک پذیر باشیم تا بتونیم تصمیم بگیریم چون ریسک ارتباط داره با تصمیم چون شاید ما یه تصمیم بزرگ بگیریم که ممکنه موفقیت آمیز باشه و یا شکست بخوره قدم دوم اعتماد به نفس هست ما باید به خودمون اعتماد داشته باشیم تا بتونیم تصمیم بگیریم و از عواقب اون نترسیم چون این تصمیم خودمون بوده البته تصمیم گرفتن در بعضی اوقات اصلا پیشنهاد نمیشه چون زیان میزنه مثل وقتی که از کسی عصبانی هستیم .
ما باید فرصت تصمیم گیری بدیم به خودمون تا دفعات بعدی هم بتونیم تصمیم گیری کنیم جدی بودن در تصمیم گرفتن خیلی کمک میکنه وقتی که ما سر دو راهی قرار بگیریم یا نتونیم تصمیم بگیریم در مرحله اول باید یک ترازو در ذهن خودمون ایجاد کنیم و تصمیمات خودمون بسنجیم و از خودمون بپرسیم که آیا این کار به نفع من هست یا نه آیا به آینده کمک میکنه یا نه مثل وقتی که تصمیم میگرید ادامه تحصیل ندیم باید بسنجیم تا دریابیم ایا این تصمیم چه صدمه ای به ما وارد میکنه؟
مرحله دوم کمک گرفتن از تجربیات والدین معلم دوستان و آشنایان هست که موثر هست ما در تصمیم گیری باید برای خودمون قانون ایجاد کنیم تا هیچ وقت سر دوراهی قرار نگیریم .
در تصمیم گیری آرامش مهمه باید زمان تصمیم گرفتن متعادل باشه نه زیاد نه کم تا درست باشه در تصمیم گیری احساسات باید در نظر بگیریم گاهی اصلا پیشنهاد نمیشه و گاهی باید جدیش گرفت البته تصمیم گیری عقلانی باشه به صرفه تره .
مشورت با کسی که در رابطه با موضوعی که ما به مشکل بر خوردیم متخصص باشد البته این در صورتی هست که مشکل ما فنی با شد
اما در رابطه با موضوعات عاطفی و مسائل زندگی مشورت خواستن از والدین یا افراد نزدیک یا مشاور
سلام مطالب علمی و خوبی بود که واقعا میتونه مفید باشه به نظرم باید انقدر ادم با خودش تمرین کنه که در تصمیم گیری راسخ بشه مثلا وقتی داری یه کاری رو انجام میدی و میخوای بدون این که اون کار رو تمتم کردی بری سر کار دیگه ای به خودت بگی نه اول باید این کار رو تموم کنم بعد برم سراغ کار بعدی و روی تصمیمت استوار باشی یه تمرین دیگه هم برای تصمیم گیری هست اون روش تار عنکبوتیه که اگه مثلا داری درس میخونی و یهو میگی بزار برم بعدا میخونم توجه به این وسوسه ذهنت نکنه اگه چند بار وسوسه شدی و بلند نشدی از درس خوندنت و تصمیمت قاطع باشه دیگه وسوسه کم میشه و حتی اگه هم بشی دیگه برات عادیه این روش برای این تار عنکبوتیه که عنکبوت هم اگه تارش یه بار تکان بخوره میره ببینه که طعمه گیر افتاده یا نه اما اگه تار چند بار تکان بخوه عنکبوت براش عادی شده و توجه نمیکنه و و میدونه که این طعمه نیست و ممکنه باد یا … باشه ممنون از توجهتون
تصمیم گیری نباید طولانی باشد و سریع هم نباید باشد چون یک تصمیم می تواند روی همه اثر کند
باید بدانیم ایا حال ما عادی است
یعنی در هنگام عصبانیت به هیچ وجه تصمیم نگیریم
من وقتی تصمیم گیری برام سخت میشه سعی میکنم انتخابامو محدود کنم و از تجربه دیگران کمک بگیرم
چه کنیم وقتی نمی توانیم تصمیم بگیریم؟
سلام و درود بر همه
چرا تصمیم گیری برای همه مهمه ایا تصمیم گیری ارتباطی با اینده ی شخص دارد بله چرا که گاه یک تصمیم اشتباه می تواند زندگی و اینده یک فرد و حتی چندین نفر را تحت تاثیر گزارد و همچنین نیز می تواند بر عکس تاثیری شگرف بر همه چیز بگزارد من به شخصه بیشتر مواقع سعی در تصمیم گیری با مشورت انجام دهم حال این مشورت می تواند والدینم باشند یا دوستان و یا کتاب و اینترنت و مشاورین مدرسه باشند برایم خیلی مهم است که نقطه نظرات و تجربیات دیگران را ملاک عمل تصمیم گیری بدانم بیشتر تصمیمهای ما یا از عصبانیت است یا از روی عجله و شتاب و زمانی که می گزرد تازه می فهمیم که می توانستیم بهتر عمل کرده و کمی صبر و فکر کردن بی اقرار بدون تاثیر نیست تصمیم گرفتن درست راهکارهای صحیح خود را دارد