نقش سیستم آموزشی در بیکاری
با بخش دوم معرفی مشاغل باعنوان ( نقش سیستم آموزشی در بیکاری ) در خدمت شما هستم .
آموزش در آلمان
مدرسه رفتن در آلمان برای همه کودکان شش سال به بالا اجباری است.البته آموزش پیش دیستانی در این کشور اختیاری است . مقررات مربوط به مدرسه در هر ایالتی متفاوت است. کوتاهترین دوره تحصیل اجباری ۹ سال و بلندترین دوره آن ۱۳ سال است که دوره آمادگی برای کار را هم در بر میگیرد. بیشتر کودکان در آلمان به مدارس دولتی میروند که شهریه ندارد.
بعد از پایان دوره ابتدایی، دانشآموزان میتوانند از بین 5 نوع مدرسه یکی را برای گذراندن مقطع متوسطه امتحان کنند.دانشآموزانی که نمره بالاتری در مقطع ابتدایی کسب کردهاند معمولا به مدارس Grammar school میروند. این دانشآموزان میتوانند بعد از دیپلم به دانشگاه بروند.
اما یک تفاوت مهم وجود دارد و آن این که در این دوره دانش آموزان نیمی از زمان آموزش را در مدرسه و نیم دیگر را در کارگاه ها و یا بنگاه های اقتصادی کارآموزی و کارورزی می کنند و با اتمام این دوره که 3 یا 4 سال به طول می انجامد به استخدام همان کارگاه یا موسسه در می آیند.
یک نکته جالب هم به شما بگویم باور می کنید که دانشگاه های آلمان ظرفیت حدود یک پنجم از افرادی که دوره آموزش عمومی را تمام می کند را دارد اما همین قدر هم متقاضی ندارد و لذا مابقی دانشجویان این دانشگاه ها از سایر کشورها جذب این دانشگاه ها می شوند .
آموزش در ایران
اما نگاهی به کشور خودمان بکنیم . اکثر دانش آموزان وارد دانشگاه می شوند . هم اکنون حتی تعداد صندلی های دانشگاه های ما از تعداد دانش آموزانی که هر ساله از دوره آموزش عمومی فارغ التحصیل می شوند بیشتر است .
تحصیل در دانشگاه یعنی هزینه کردن دولت در دانشگاه های دولتی و یا هزینه کردن خانواده ها در دانشگاه آزاد ، غیر انتفاعی ، جامع علمی کاربردی ، پیام نورو …. . هم چنین صرف بهترین دوران زندگی افراد جامعه یعنی دوران جوانی . اما متاسفانه با پایان یافتن دوره تحصیلات دانشگاهی مسئله اصلی خودش را نشان می دهد یعنی بیکاری یا اشتغال پاره وقت .
با ما همراه باشید با قسمت های بعدی…
- معرفی مشاغل (۱) | هدف درس خواندن
- روزنوشته های کلانتر پفک؛ گربه های فضایی
- حق و حقوق به زبان نوجوانانه؛ حق نظر دادن
- نظام آموزش فنی حرفه ای آلمان یا دوآل، سیستم آموزش دوگانه در کشور آلمان
اختصاصی نشریهی اینترنتی نوجوانها