مهارت های فنی و حرفه ای برای ورود به بازار کار
راستی یک نوع آموزش دیگر هم داریم که لازم است این بخش را هم خوب بشناسید. آموزش های غیررسمی که آموزش های مهارتی هستند و توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای به صورت رایگان ارائه می شوند. این آموزش ها اغلب کوتاه مدت و میان مدت هستند اما در بعضی موارد آموزش های بلند مدت را هم شامل می شوند. بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه ها بعد از تحصیل به علت نیاز به مهارت آموزی وارد مراکز آموزشی این سازمان می شوند و بعد از گذراندن دوره آموزشی و سنجش توانایی آموزش دیدگان گواهینامه هایی به آن ها داده می شود که دارای ارزش بین المللی است.
حالا بیاییم جامعه، بازار کار و آموزش را واقعی تر ببینیم و بررسی کنیم. هم اکنون حدود ۲۳ میلیون نفر نیروی کار در کشور وجود دارند که حدود ۳ میلیون نفر آن ها در بخش های دولتی مشغول به کار هستند. ۳ میلیون نفر بیکارند و مابقی ۱۸ میلیون نیروی کار کشور که در بخش های خصوصی، کارگاه های کوچک و… مشغول به کار هستند، نیاز به آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در سطوح مختلف دارند.
ببینیم منظور از این سطوح مختلف چیست؟
یعنی بعضی کارها نیاز به کارگر ساده دارند، بعضی شغل ها کارگر ماهر را می طلبند، بعضی حرف و مشاغل دیگر نیاز به کمک تکنسین، تکنسین، مهندس حرفه ای و… دارند. پس این بازار کار یا شغل یا حرفه است که تعیین می کند که خروجی نهادهای آموزشی باید در چه سطوح و چه مشاغلی آموزش ببینند و الا چه اتفاقی می افتد؟ همین چیزی که امروزه به وضوح در خانواده های ما دیده می شود یعنی بیکاری جوانان و اقشار تحصیل کرده جامعه.
با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
اختصاصی نشریهی اینترنتی نوجوانها