نام الکتریسیته از کجا آمده است؟

t نام الکتریسیته از کجا آمده است؟

الکتریسیته

تاریخ پیدایش الکتریسیته به دوره یونانیان باستان باز می گردد که ۲۵۰۰ سال پیش کشف کردند وقتی کهربا را مالش می دهند اجسام کوچک را به خود جذب می کند و جرقه های کوچکی به وجود می آورد (در زبان یونانی به کهربا «الکترون» می گویند).

در سال ۱۶۰۰ میلادی، این نیرو را که از کهربا گرفته شده بود الکتریسیته نامیدند. تا مدت ها این نیرو را حاصل از مالش کهربا می دانستند اما در سال ۱۸۰۰ الساندرو ولتا نخستین «پیل ولتا» را ساخت که جریان برقی بسیار قوی تر از الکتریسیته کهربا پدید می آورد.

الکتریسیته
کهربا

مایکل فارادی و الکتریسته 

در سال ۱۸۲۰ فیزیکدان دانمارکی، هانس کریستین ارستد، نشان داد که جریان برق می تواند سوزنی مغناطیسی را دور کند. سال ۱۸۳۱ همکار انگلیسی او «مایکل فارادی» کار او را پی گرفت و با به حرکت درآوردن قطعه ای آهنربا الکتریسیته تولید کرد.

بیش از این (در سال ۱۸۲۱) او نخستین موتور الکتریکی را ساخته بود. حالا انسان می توانست هر دو کار را انجام دهد. برق تولید کند و آنرا به کار گیرد. در سال ۱۸۷۹ ورنر فون زیمنس نخستین لوکوموتیو برقی را ساخت. در سال ۱۸۸۲ مخترع نابغه آمریکایی، توماس آلوا ادیسون، نخستین نیروگاه برق را راه اندازی کرد که برق ۴۰۰ لامپ روشنایی را تامین می کرد.

t نام الکتریسیته از کجا آمده است؟

از آن زمان به بعد، تصور زندگی و دنیای مدرن بدون الکتریسیته غیرممکن شد. برق را می توان از انرژی موجود در زغال سنگ، نفت، جریان آب، باد، خورشید و انرژی هسته ای به دست آورد.

پیل ولتا

الکتریسیته

پیل ولتا از یک ورقه روی و ورقه ای مس تشکیل می شد که در محلول اسید سولفوریک رقیق قرار می گرفت. ورقه روی، اتم های دارای بار مثبت را در محلول اسیدی باز می کرد و خود دارای بار منفی می شد. اما مس ذرات دارای بار مثبت را از محلول اسیدی می گرفت و به این ترتیب، برق درون سیم رابط میان آنها جریان می یافت.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
این خوراکی ها جوش هایتان را بدتر می کنند

آزمایش: اگر سکه ای مسی و یک تکه آلومینیوم را لای کاغذ جوهر خشک کن خیس قرار دهید، براساس همان قوانین (پیل ولتا) جریان برقی تولید می شود که رادیو ترانزیستوری کوچکی را می تواند روشن نماید.

ایروین رابین  – ترجمه فرزانه کریمی

امتیاز به این نوشته

2 thoughts on “نام الکتریسیته از کجا آمده است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *