دوربین گوشیهای هوشمند بسیار پیشرفت کرده است و قابلیت های زیادی به تنظیمات آن اضافه شده است، در این مطلب به بررسی نکات مهم و اساسی در عکاسی با دوربین گوشی هوشمند می پردازیم.
دوربین گوشی های هوشمند در سال های اخیر بسیار پیشرفته شده است و گوشی های هوشمندی در بازار مشاهده می شود که دارای دوربین های بسیار خوبی است و حتی بسیاری از قابلیت های دوربین های حرفه ای در آن ها گنجانده شده با استفاده از قابلیت های دوربین گوشی هوشمند شما می توانید بر روی تنظیمات عکس خود کنترل کامل داشته باشید.
نکات اساسی و مهمی که در این مطلب بررسی می شود مختص به دوربین گوشی هوشمند نیست و در بسیاری از دوربین های حرفه ای نیز می توان از این قابلیت استفاده کرد، دقت کنید با استفاده از تنظیمات شما نمی توانید کیفیت عکس خود را تغییر دهید، کیفیت عکس به عوامل سخت افزاری دوربین شما بستگی دارد که از پیش تعیین شده است.
عکاسی با فرمت RAW
اگر می خواهید بر روی کیفیت عکس خود کنترل کامل داشته باشید، بهتر است از فرمت RAW استفاده کنید. اما فرمت RAW چیست؟ فرمت RAW، فرمت خام و غیر فشرده عکس است که به کاربر این امکان را می دهد عکس خود را به هر شکلی تغییر دهد، فرمت JPEG در واقع فرمت فشرده و پردازش شده است، ولی فرمت RAW به وسیله کاربر پردازش می شود. اگر بخواهیم مفهوم RAW را بهتر توضیح دهیم می توانیم به یک مثال اشاره کنیم: با استفاده از فرمت JPEG حجم فایل شما ۲ الی ۳ مگابایت خواهد بود، ولی همین فایل با فرمت RAW حجمی برابر با ۸ تا ۱۰ مگابایت خواهد داشت. البته حجم عکس با مگا پیکسل ها رابطه مستقیم دارد. شما می توانید فایل های RAW را با نرم افزار های ویرایش عکس، مانند فتوشاپ و یا لایت روم، ویرایش کنید. در دوربین بسیاری از گوشی های هوشمند فرمت RAW گنجانده شده است، شما با رفتن به تنظیمات عکاسی در حالت دستی می توانید این فرمت را انتخاب کنید.
سرعت شاتر و ایزو
سرعت شاتر، ایزو و دیافراگم سه ضلع مثلث حیات عکاسی هستند که در عکاسی تسلط به این سه مؤلفه از واجبات است. در دوربین گوشی های هوشمند شما تسلطی بر دیافراگم ندارید چون لنز مجزایی بر روی گوشی هوشمند وجود ندارد، ولی ایزو و سرعت شاتر، قابل تغییر است.
سرعت شاتر در واقع میزان سرعتی است که یک بار شاتر باز و بسته می شود. هرچه عدد سرعت شاتر بالاتر باشد، میزان کسر ثانیه نیز بیشتر می شود بنابراین شاتر با سرعت بیشتری باز و بسته می شود. در واقع اگر سرعت شاتر شما بالا باشد و شاتر سریع بسته شود، نور کمتری به سنسور شما برخورد می کند، اگر سرعت شاتر شما پایین باشد شاتر مدت زمان بیشتری باز می ماند و نور بیشتری نیز به سنسور شما برخورد می کند. سرعت شاتر پایین برای محیط های تاریک و سرعت شاتر بالا برای محیط های نورانی مناسب است. اگر قصد دارید که حرکت و کشیدگی اشیا را ثبت کنید، باید از سرعت شاتر پایین استفاده کنید.
ایزو میزان حساسیت سنسور به نور را مشخص می کند، ایزو بالا تر، سنسور را به نور حساس تر می کند و در نتیجه نور بیشتری در عکس ثبت می شود. استفاده از ایزو های بسیار بالا چه در دوربین گوشی های هوشمند و چه در دوربین حرفه ای توصیه نمی شود، ایزو بالا باعث ایجاد نقاطی در عکس به نام نویز می شود که به کیفیت عکس آسیب می رساند.
وایت بالانس
در واقع وایت بالانس، دمای نور عکس شما را تنظیم می کند. در برخی موارد حالت وایت بالانس اتوماتیک می تواند به خوبی دمای رنگ محیط را تشخیص دهد و عکس مناسبی تحویل دهد. اگر در عکس های خود تن های نامتعارفی مثل تن رنگ آبی و یا سبز دیدید باید وایت بالانس خود را نسبت به نور محیط تنظیم کنید، به عنوان مثال در عکاسی زیر نور فلورسنت، تن آبی رنگی در عکس ظاهر می شود، اگر شما دوربین خود را بر روی این حالت قرار دهید، تن آبی رنگ از بین می رود.
ترکیب بندی و گرید
در بسیاری از دوربینها و تنظیمات بسیاری از گوشی های هوشمند خطوطی وجود دارد که به کاربر کمک می کند تا کادر بهتری برای عکس خود تشکیل دهد، این خطوط کادر را به ۹ قسمت مساوی تقسیم می کند و نقاط طلایی کادر نیز محل تلاقی خطوط است.
ثبات دوربین
پایداری و ثبات دوربین در حین عکاسی معمولاً از طرف کاربر نادیده گرفته می شود، ثبات دوربین باعث می شود تا تصاویر بهتر و بدون لرزشی ثبت شود، استفاده از سه پایه های کوچک مثل Gorillapod می تواند در عکاسی کمک شایانی کند.
کلیک
یادداشت سردبیر:
با تشکر فراوان از آقای کیوان جهانگرد از اعضای فعال سایت که این مطلب را برای ما ارسال کرده اند.