دور از خطر نگهداشتن کودکان در اینترنت به این معناست که به آن ها بیاموزیم کاربری هوشمند و مسئول بوده و به فضای مجازی مانند یک “بازی” نگاه نکند. اینجا توصیههایی برای ایمنی اینترنتی در هر گروه سنی ارائه شده است که توجه شما را به آنها جلب میکنیم .
به فرزندان خود بیاموزید که :
قبل از کلیک کردن به این فکر کنند که: با چه کسی در حال گفت وگو یا نامه نگاری هستند، در حال گفتن چه مطلبی هستند و از چه لحن و شیوهای برای گفتن آن استفاده می کنند؟ آیا شخصی که در سمت دیگر این گفتگو قرار دارد متوجه شوخی های آن ها می شود؟
قبل از واکنش نشان دادن به موضوع آنلاینی که موجب ناراحتی آنان شده است، میز کامپیوتر را ترک کرده و چند نفس عمیق بکشند .
از شایعه پراکنی، همکاری در اذیت و آزار دیگران و دادن اطلاعات خصوصی و گفت وگوهای خودمانی در اینترنت خودداری کنند .
قانون طلایی فضای مجازی را رعایت کنید: هرگز کاری را که در زندگی واقعی انجام نمی دهید، در اینترنت هم انجام ندهید .
خودتان هم موارد ایمنی را رعایت کنید:
نرم افزار ( ضد هرز نامه و ضد جاسوسی ) و ( نرم افزار جاسوسی – اسپای ور) را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید .
دیوار امنیتی کامپیوتر خود و به روز بودن آن آگاه باشید . از سلامت و به روز بودن یک نرم افزار ضد ویروس بر روی رایانه نصب کرده و آن را به طور منظم به روز نمایید .
نکات ایمنی استفاده از کامپیوتر توسط فرزندان :
از نرم افزار های فیلترینگ یا کنترل والدین استفاده کنید . به جای فیلتر کردن سایتهای بد یا هر موردی که با آن موافق نیستید آن را مسدود کنید .
درباره این که آیا فرزندتان واقعا به داشتن یک آدرس ای- میل یا سیستم های پیام رسانی نیاز دارد، فکر کنید . اگر پاسخ مثبت است، تمام ارتباطات به غیر از فهرست گیرندگان و فرستندگان مورد تایید خود را فیلتر کنید و مراقب باشید که فهرست دوستانش، طولانی تر از رقم سنش نباشد و شما همه آنها را در زندگی واقعی، بشناسید .
وب سایتهای مورد علاقه آن ها را در بخش نشانک قرار دهید تا برای پیدا کردن آن ها نام سایت را اشتباه تایپ نکرده و از سایت بد سر در نیاورد .
از موتورهای جست وجوی کودکان استفاده کنید .
زمان حضورشان در اینترنت را در روز محدود کنید، مگر این که در حال انجام یک برنامه خاص درسی باشند .
فعلا اجازه استفاده از سایت های اینتر اکتیو را به آن ها ندهید و به جای آن به سایت هایی چون ایکس باکس لیو یا شبکه ی آنلاین بروید .
تا جایی که می توانید در کنارشان بنشینید و ببینید که در اینترنت به کجا میروند، چه چیزی برایشان جالب است و هر سوالی که فکر میکنید بپرسید و به تمام سوالات او پاسخ دهید .
به آن ها بگویید که قبل از فرستادن هر مطلبی اعم از مشخصات شخصی یا مطالب دیگر از طریق ایمیل، یا قرار دادن آن در بلاگ و وب سایت، نظر شما را جویا شوند .
در اوغات فراغت به دنبال سایتهای سالمی بگردید که بتوانید به او معرفی کنید .
اگر فرزندتان نمیتواند وارد سایتهایی که از طرف مدرسه معرفی شده یا سایتهای مناسب با سن خود شود، میزان فیلترینگ کامپیوتر رابا نظارت و کنترل خودتان کاهش دهید .
یا نوارابزاری مانند گوگل استفاده کنید . از یک برنامه برنامه ضد ویروس و منهدم کننده نرم افزارهای جاسوس را نصب و فعال کنید ومراقب دانلودهای پُر ویروس باشید .
مطمئن شوید که آن ها به خوبی متوجه هستند چه اطلاعاتی قابل قراردادن در اینترنت هستند و کدام اطلاعات نباید در اختیار دیگران قرار بگیرند .
گفت وگوی آنلاین را با آن ها تمرین کنید تا بیاموزند با غریبه های حاضر در فضای مجازی چگونه برخورد کنند .
درباره استفاده از نرم افزارهای نظارت فکر کنید. به این وسیله می توانید آن چه انجام میدهند را بررسی کنید و گذشته از موارد درسی، زمان حضور او در اینترنت را با احتساب پیامها و ایمیلها به کمتر از 1 ساعت در روز محدود کنید .
مجله اینترنتی فریا