مراقبت در برابر شکارچیان فضای مجازی
امروزه با رشد اینترنت و تسهیل در اتصال، پدر و مادران جوانی را می بینیم که فرزندان خود را نیز وارد دنیای مجازی میکنند. اینترنت باوجود همه چیزهای سرگرم کننده و آموزنده به فرزندان، خطری جدی نیز برای آنها محسوب میشود. شکارچیان جنسی اینترنتی با استفاده از گمنامی در اینترنت در کمین قربانیان بی گناه خود می نشینند.
برای والدین این مهم است که از روش های شکارچیان اینترنتی کودک آگاه باشند. در اینجا ۱۰ نکته برای حفاظت از کودکان در دنیای مجازی را بیان میکنیم.
بازی های آنلاین
یکی از جاهایی که شکارچیان اینترنتی در کمین کودکان می نشینند، بازی های آنلاین است. آنها با استفاده از بازی های گروه سنی کودکان اطلاعاتی چون جنسیت، محل سکونت و یا سایر اطلاعاتی که می تواند برایشان مفید باشد را دریافت می کنند.
چت روم
شکارچیان آنلاین در اتاق های چت نیز حضور دارند. چت کردن یک راه آسان برای کسب اطلاعات از گروه هدف می باشد. معمولا در چت هنگامی که اعتماد نوجوان را به دست آوردند، ممکن است سعی کنند تا با آن ها ملاقاتی را ترتیب دهند.
فیس بوک
پدر و مادر بایستی در مورد اجازه دادن به فرزندانشان درباره داشتن حساب شخصی فیس بوک بسیار مراقب باشند. فیس بوک نخستین شکارگاه برای تعقیب گران اینترنتی است که جوانان را هدف قرار می دهند. راه اندازی صفحات فیس بوک جعلی و درخواست دوستی با کودکان و نوجوانان بسیار آسان است.
رسانه های اجتماعی راه بسیار خوبی برای برقراری ارتباط با قربانیان است و توییتر از این قاعده مستثنی نیست. بسیاری از نوجوانان از توییتر به عنوان اطلاع رسانی از وضعیت خود و افزایش ارتباطات استفاده میکنند، که به مجرمان اجازه میدهد تا با آنها بیش از پیش آشنا شوند.
وب سایت های خاص
– پدر و مادر ممکن است فکر کنند که وب سایت های بزرگ و معتبری که مخصوص کودکان و نوجوانان است، برای فرزندان آنها امن است، اما شکارچیان اینطور فکر نمیکنند! چه جایی بهتر از وبگاهی که مخاطب اصلی آن کودکان هستند؟
پیام های فوری
از آنجایی که ایمیل ها تا زمانی که حذف نکنیم وجود خواهند داشت، شکارچیان اینترنت ترجیح می دهند از پیام رسانی فوری استفاده کنند که پس از بستن پنجره از بین میرود و این باعث می شود نظارت بر رفتار کودکان برای پدر و مادر سخت تر شود.
ازنظر برخی مایاسپیس از بدترین سایتهایی است که شکارچیان آنلاین در آن با کودکان ارتباط برقرارمی کنند. نظرسنجی های آنلاین برای پر کردن سرگرم کننده هستند، اما آنها نیز مقدار زیادی از اطلاعات را ارائه میدهند که می تواند برای به دست آوردن اعتماد نوجوانان بیگناه مورد سوء استفاده قرار گیرد.
عکس
نیاز است تا پدر و مادر به فرزندان خود آموزش دهند که شکارچیان می توانند از تصاویر آنلاین استفاده سوء کنند و بگوییم که هر تصویر آنلاین را هر کسی می تواند دستکاری کند.
هدف آسیب پذیر
شکارچیان اینترنت همیشه به دنبال کودکان آسیب پذیر هستند تا بتوانند از آنها در راستای اهداف خود بهره برداری کنند. کودکان و نوجوانانی که تنها و غمگین هستند، آنهایی که در مدرسه مشکل دارند، یا کودکانی که روابط ضعیف با پدر و مادر خود دارند اهداف خوبی برای شکارچیان دنیای مجازی هستند. آنها همچنین دوست دارند بچه ها اسرار آنها را از پدر و مادر خود و یا مقامات دیگر پنهان کنند.
آگاه بودن از خطراتی که در اینترنت کودکان بی گناه را تهدید می کند، اولین قدم برای پدر و مادرهایی است که می خواهند، محیطی ایمن برای فرزندان خود ایجاد کنند. والدین نیاز دارند تا خود و فرزندان خود را تحت آموزش قرار دهند تا از خطرات ناشی از شکارچیان اینترنتی در محیط وب در امان باشند. ایجاد قوانین و دستورالعمل هایی برای استفاده از تلفن همراه و کامپیوتر در یک منطقه مشترک که به راحتی توسط پدر و مادر و خواهر و برادر قابل رویت باشد، میتواند ایده خوبی باشد. استفاده از تنظیمات حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی نیز می تواند مفید باشد .
به یاد داشته باشیم که مشارکت والدین در دنیای مجازی ، چون دنیای واقعی می تواند کمک بزرگی برای در امان ماندن فرزندان از آسیب های جسمانی و روحی باشد .
منبع : روزنامه تفاهم
خوب بود دستتون درد نکنه