پزشکان و دارو شناسان بزرگ ( قسمت دوم )

 

پزشکان ایران باستان چه تخصص هایی داشتند ؟پزشکان ایران باستان

گزارش های تاریخی می گویند که در شهرهای اکباتان ( همدان ) و پرسپولیس ( شیراز ) آموزشگاه هایی وجود داشت که در آن جا پزشکی آموزش داده می شد . برخی از پزشکان ایران باستان با گیاهان درمان می کردند و گیاه پزشک نامیده می شدند . دادپزشکان به بهداشت شهرها و خاک سپاری مردگان نظارت می کردند . افسون پزشکان با دعا به درمان می پرداختند . جراحان را کاردپزشک می نامیدند و چشم پزشکی تخصص ویژه ای به شمار می آمد .

گیاهان دارویی گوناگونی در ایران می رویند ، مانند زعفرانکه به تازگی پژوهشگران به ویژگی ضدسرطان آن پی برده اند .

 

آیا کوروش بزرگ از پزشکی آگاهی داشت ؟

از گزارش گزنفون یونانی در کتاب کوروش نامه چنین برمی آید که کوروش بزرگ ( درگذشت 530 پ م ) به ارزش بهداشت و پزشکی بسیار آگاه بود . او گروهی از برجسته ترین پزشکان را گردآورد و انواع شربت ها ، داروها و معجون های سودمند را در جایی فراهم ساخت . هرگاه یک نوع بیماری در گوشه ای از فرمانروایی پهناورش فراگیر می شد ، این پزشکان برگزیده را به آن جا می فرستاد و اگر آن بیماری را درمان می کردند به آنان پاداش می داد .

کوروش بزرگ یاران خود را به ورزش و پرهیز از پرخوری سفارش می کرد .

کوروش بزرگ

فرمان داریوش به اوجاهورسنت چه بود ؟

اوجاهورسنت یکی از پزشکان برجسته مصر باستان بود و کمبوجیه ، فرزند کوروش بزرگ ، مقام پزشک ارشد را به او بخشید . هنگامی که داریوش بزرگ ( درگذشت 486 پ م ) به شاهنشاهی هخامنشیان برگزیده شد ، به اوجاهورسنت فرمان داد که به مصر بازگردد و دانشکده پزشکی سایس را بازسازی کند . داریوش خواسته بود که هرچیز مناسب برای آموزش پزشکان را فراهم سازند و نیازهای آنان را برآورده کنند .

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
۱۹ اختراع جالب و خلاقانه که انجام کارهای روزمره را برای ما آسان می کنند!

 فرمان داریوش

101 پرسش و پاسخ درباره پزشکان و داروشناسان بزرگ

نویسنده : حسن سالاری

 

 

 

 

 

 

 

امتیاز به این نوشته

‫1 نظر ارسال شده در “پزشکان و دارو شناسان بزرگ ( قسمت دوم )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *