چند انتخاب مهم در دوره های مختلف زندگی انسان وجود دارد که در آینده و سرنوشت او بسیار تاثیر گذار بوده و به نوعی نحوه زندگی و کیفیت آن را مشخص می نماید.
انتخاب رشته تحصیلی از مهم ترین تصمیمات انسان در زندگی است که تاثیر خود را در شغل آینده، علائق، احساسات، درآمد و شیوه زندگی می گذارد.
انتخاب رشته تحصیلی در سال اول دبیرستان صورت می گیرد. در این دوره دانش آموز و اولیای او تصمیم می گیرند که رشته ریاضی، تجربی یا انسانی را انتخاب کند یا در هنرستان رشته های فنی را. این انتخاب باید بر چه اساسی باشد؟ چه ویژگی ها و ابعادی را باید مد نظر قرار داد، کدام پارامتر وزن و نقش بیش تری در این انتخاب باید داشته باشد؟
غلاقه، توانایی های فردی، پایه درسی و آموزشی، بازار کار، زمینه شغلی خانواده، نیاز آینده بازار، وضعیت اقتصادی و … از عوامل موثر بر این انتخاب هستند ” انتخابی به ارزش زندگی ” .
چه بسیار دانش آموزانی که در طول تحصیل رشته خود را تغییر داده اند و پس از سال ها و صرف وقت بسیار، علاقه و مزیت اصلی خود را در رشته جدید پیدا کرده اند . چندسال پیش یکی از رتبه های برتر کنکور رشته انسانی فارغ التحصیل رشته پزشکی بود یا دانشجوی مکانیکی که به هنر و بازیگری روی آورد.
اولیای پی گیر، مشاورین و معلم های آگاه در کنار دانش آموز در انتخاب رشته صحیح نقش بسیار مهمی دارند.
اولیا باید تمایلات و آرزوهای شخصی خود را به طور آگاهانه با توانایی ها و علائق فرزند خود تلفیق نموده و نهایتا با مشورت مشاوران آنچه را که درست است انتخاب کنند و همواره به این جمله بیندیشند که ” فرزندم کار و رشته اش را دوست داشته باشد و در آن موفق شود ” .
صرف تحصیل در یک رشته ی خاص با اقبال عمومی بالا برای همه ممکن است نتیجه یکسانی نداشته باشد و عده ای موفق شده و گروهی نیز با بی علاقگی در آن رشته تحصیل کنند.
انتخاب رشته موضوعی شخصی است و برای هر دانش آموز با دیگری متفاوت می باشد. شرایط خانوادگی، علاقه به درس هایی خاص و توانایی در زمینه ای ویژه دست به دست هم می دهند که این انتخاب را فارغ از هر گونه تقلید از دیگری، برای دانش آموز به طور جداگانه انجام داد.
گردآوری: علیرضا مسگری مشهدی، مشاور تحصیلی نشریه اینترنتی نوجوان ها
برای آشنایی با مشاور تحصیلی و نحوه طرح پرسش از ایشان اینجا را کلیک کنید.