چگونه ربات مسیریاب بسازیم (۳)

t چگونه ربات مسیریاب بسازیم (3)

ربات مسیر یاب همان چیزی است که تمام افرادی که تاکنون به نوعی با ربات سر و کار داشتند دوست دارند بتوانند برای خود یکی از آنها بسازند. اما این کار برای هرکس امکان پذیر نیست چون هم باید علم آن را داشته باشد و هم این که بداند چگونه از وسایل مورد نیاز استفاده کند. برای مثال، برای ساخت یک ربات مسیر یاب باید بدانید که چه چیز از همه برای آن مهم است. بنابراین، در این مطلب شما را با یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده این وسیله یعنی چرخ ها آشنا می کنیم تا کم کم بتوانید یکی از این ربات ها برای خودتان بسازید.

تصویری از یک ربات مسیر یاب

نکاتی مهم در ساختن ربات مسیر یاب موفق

برای ساختن یک ربات موفق مسیر یاب چند نکته حائز اهمیت است که حتما باید در روند ساخت مورد توجه قرار بگیرند.
۱. قطر چرخ ها
۲. عرض چرخ ها
۳. اصطکاک چرخ با زمین

حال که با این سه نکته مهم آشنا شدید باید هر کدام را جداگانه نیز بشناسید.

۱. قطر چرخ ها: بهتر است اندازه چرخ ها طوری تعیین شود که با موتورها هماهنگی کاملی داشته باشد. چون هرچه قطر چرخ ها بیش تر باشد با یک دور چرخش، موتور ربات به مقدار بیش تری حرکت می کند و هر چه چرخ ها کوچک تر باشد حرکت ربات مسیر یاب کمتر است. پس اندازه چرخ ها با سرعت ربات نسبت مستقیم دارد.

۲. عرض چرخ ها بهتر است بین ۱ تا ۲ سانتی متر باشد چون هر چقدر عرض چرخ ها بیش تر باشد هم وزن چرخ بیشتر می شود و هم سطح اصطکاک بیش تری با زمین پیدا می کند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
نقش روبات ها در زندگی ما

۳. برای این که لاستیک ها سر نخورند بهتر است چرخی را انتخاب کنید که اصطکاک بسیار بالایی با زمین داشته باشد.

نکته: ساده ترین روش برای بالا بردن اصطکاک چرخ با زمین استفاده از چسب برق از جهت چسبنده روی چرخ است که چرخ کاملاً روی زمین بچسبد و اصطکاک زیادی داشته باشد.

چرخ هرزگرد: این نوع چرخ چرخی است که فقط وظیفه حفظ تعادل ربات را بر عهده دارد و باید کم ترین اصطکاک را با زمین داشته باشد تا در زمانی که ربات مسیر یاب به سمت راست یا چپ گردش داشت گشتاور کاملی داشته باشد. یکی از نمونه های چرخ هرزگرد ساچمه یا بلبرینگ است.

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *