۵ توصیه برای جلوگیری از غذا خوردن استرسی

غذای لذیذ

وقتی دچار استرس، خستگی یا ناراحتی می شوید به سراغ چیپس، شکلات یا شیرینی ها می روید؟ برای اینکه در طول روز توان داشته باشید چندین فنجان قهوه پر از شکر می خورید؟

هر روز حوالی ساعت 3 بعد از ظهر مثل اینکه کوکتان کرده باشند هوس تنقلات می کنید؟

اگر جوابتان به هریک از سوالات بالا بله بود پس مقاله درستی را برای مطالعه انتخاب کردید.

استرس و خستگی دو دلیل شایع هستند که افراد را به سمت مصرف قند، کربوهیدرات (انواع بد آن) و مقدار زیادی کافئین می برند.

ما به دنبال آرامش و آن احساس خوبی که از خوردن این غذاهای ناسالم می آید هستیم. معمولا حس بدی که مدتی پس از خوردن این غذاها گریبان گیرمان می شود را فراموش می کنیم.

وقتی دچار خستگی و استرس هستیم متاسفانه آن تمرکز و حضور ذهن را نداریم تا سالم ترین انتخاب را برای بدنمان انجام دهیم.

پس نمی خواهم بگویم که چطور کمتر دچار استرس شوید یا بیشتر بخوابید، بلکه می خواهم یک استراتژی ساده را ارائه کنم که با استفاده از آن حتی در شدیدترین شرایط استرسی، مواقعی که کم خوابیدید و خسته هستید و یا زمانی که واقعا دوست دارید یک کاپ کیک را در یک چشم بهم زدن از صفحه روزگار محو کنید، نیز انتخاب سالمی داشته باشید.

1- آماده باشید

همیشه اطمینان حاصل کنید که غذای سالم آماده دارید تا در مواقع نیاز مورد استفاده قرارشان دهید. من همیشه در یخچال میوه هایی مانند موز (که در کل سال پیدا می شود) را نگهداری می کنم. این نوع غذاها آن نوع شیرینی که هوس می کنم را دارند و جایگزین بسیار مناسبی برای شیرینی و شکلات های پرکالری هستند.

وقتی همیشه غذایی سالم در کنارتان آماده باشد می توانید به راحتی آن را انتخاب کنید و خود را گرفتار غذایی ناسالم و خالی از مواد مغذی نکنید.

2- یک جایگزین سالم پیدا کنید

این روزها برای هر چیزی می توانید یک جایگزین سالم پیدا کنید. اگر دلتان هوس شکلات کرده می توانید شکلات تلخ یا مقداری چیپس خرما را جایگزینش کنید. اگر چیزی ترد می خواهید می توانید به جای چیپس از خیار و کرفس در کنار هوموس استفاده کنید.

خلاق باشید و برای هوس های غذایی که دارید جایگزین های سالم و جذاب پیدا کنید.

3- به پیاده روی بروید

گاهی اوقات که دچار استرس می شوید شاید دلیلش یک استراحت ساده باشد. بیرون بروید، کمی ویتامین D جذب کنید (از نور آفتاب) و مدتی پیاده روی کنید تا هوس غذایی کم کم محو شود. تغییر منظره و تکان دادن بدن می تواند به بهبود خلق و خو کمک کند و از حالت استرس یا خستگی نجاتتان دهد.

4- از اینکه هر چیزی را بیش از حد پیچیده کنید دست بردارید

گاهی وقتی سعی می کنیم سالم غذا بخوریم، فکر می کنیم باید تمام دستور پخت های جدید را امتحان کنیم یا آنچه از این به بعد می خواهیم بخوریم باید متفاوت با گذشته باشد.

معمولا برای خرد کردن سبزیجات و درست کردن یک وعده غذایی باید وقت بگذاریم. اما این کار نباید پیچیده شود.

وقتی دچار استرس و خستگی هستید و اصلا نمی خواهید آشپزی کنید، ایرادی ندارد فقط کافیست یک غذای فوق العاده ساده درست کنید. مثلا مقداری سبزیجات را به همراه برنج درست کنید و میل نمایید. فقط دقت داشته باشید غذایی که برای خود آماده می کنید علاوه بر سادگی مواد مغذی نیز به همراه داشته باشد، اصلا لازم نیست کارها را برای خود بیش از حد پیچیده کنید.

5- بنویسید یا درباره اش صحبت کنید

گاهی احساسات و هیجانات خود را محبوس می کنیم و همین باعث می شود دچار استرس و ناراحتی شویم و احساس تنهایی کنیم. اجازه ندهید چیزی درونتان حبس شود. درباره احساسات، سرخوردگی ها و آنچه بابتش شکرگذار هستید بنویسید و صحبت کنید.

اگر ترجیح می دهید با کسی صحبت کنید، پس با یک دوست، اعضای خانواده یا مشاور صحبت کنید تا مقداری از این احساسات انباشته شده کم شود. همه ما باید بیشتر احساساتمان را بشناسیم و به آنها اهمیت دهیم، تا بتوانیم بدون اینکه خود را با غذا مشغول کنیم از سدشان بگذریم. دیگر بهانه نیاورید که برای سالم غذا خوردن خیلی خسته یا زیر فشار استرس هستید.

برای سالم بودن مجبور نیستید کاملا طبق یک دستور العمل خاص پیش بروید. گاهی دشوار است می دانم، اما اگر واقعا دوست دارید سالم باشید و به بهترین شکل زندگی کنید برایتان غیر ممکن نخواهد بود.

سایت دکترکرمانی

امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
عینک هوشمند برای گردن درد نگرفتن ویژه نسل گجت‌‌باز!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *