چطور خوشبخت باشیم؟

t چطور خوشبخت باشیم؟

خوشبختیخوشبختی، چیزی است که خود ما می‌توانیم به سادگی آن را به دست بیاوریم و لازمه به دست آوردن خوشبختی، برطرف کردن موانعِ سر راه آن مانند استرس، افکار منفی، ماندن در گذشته و انتظارات غیرواقع‌بینانه است.

ما انسان‌ها با تمام تفاوت‌هایمان،‌ اهداف مشترکی را هم در زندگی دنبال می‌کنیم. خوش‌بختی، یکی از همین اهداف مشترک است. صرف نظر از راه‌های متفاوتی که برای دستیابی به خوش‌بختی انتخاب می‌کنیم، موانع مختلفی هم بر سر راه‌مان قرار می‌گیرند. در عصری که تنها اشتغال و افزایش بهره‌وری به هر قیمت اهمیت دارند،‌ کلید اصلی برای رسیدن به خوش‌بختی، حذف کردن همین موانع مزاحم از زندگی است.

فکر کردن مداوم به گذشته

احساس شرمندگی و ناامیدی نسبت به گذشته، شخصیت امروزی شما را هم تحت تاثیر خودش قرار می‌دهد. با این‌حال، ‌وقتی که مستقیما بر زمان حال تمرکز می‌کنید، احساسات و توانایی‌های شما فقط به کسب خوش‌بختی در لحظه حال محدود می‌شوند. بنابراین، نگاه دائمی به گذشته را کنار بگذارید و خوش‌بختی در لحظه حال فکر کنید.

انتظارات غیرواقع‌بینانه

یکی از بزرگ‌ترین درس‌های بزرگسالی، یادگیری مدیریت انتظارات است. تردیدی نیست که در نظر گرفتن انتظارات معقول و واقع‌بینانه برای رسیدن به موفقیت در زندگی ضرورت دارد. با این‌حال، کنار گذاشتن انتظارات غیرواقع‌بینانه از خود و دیگران، به شما کمک می‌کند تا احساس ناامیدی، شکست و بدبختی را تجربه نکنید. خوش‌بختی واقعی زمانی معنا پیدا می‌کند که انتظار نتایج دقیق را کنار بگذارید و با ذهن باز با جهان پیرامون خودتان مواجه شوید. احساس شادی درونی وقتی نمایان می‌شود که پیش‌فرض‌های ثابت خودتان را فراموش کنید و امکان‌های متفاوت را بپذیرید.

توجه بیش از حد به نظر دیگران

آیا دائما به این فکر می‌کنید که مردم درباره شما چه نظری دارند؟ رها شدن از شرّ این فکر، یکی از کلیدهای حیاتی برای دستیابی به احساس شادی و خوش‌بختی در زندگی است. بنابراین، به‌جای این‌که خودتان را از چشم دیگران ببینید، روی انرژی درونی خودتان تمرکز کنید. فکر کردن دائمی به نظر مردم، به شما اجازه نمی‌دهد که رفتار آزادانه‌ای داشته باشید. اگر به تصمیم‌های خودتان افتخار کنید، دیگر به مُهر تایید مردم نیازی نخواهید داشت. انرژی‌ای که هر روز برای نگرانی درباره نظر مردم صرف می‌کنید، شما را برای ادامه مسیر زندگیتان خسته می‌کند.

ترس از افزایش سن و پیری

از تبلیغ‌های عمومی در سطح شهرها گرفته تا اینستاگرام و فیس‌بوک، ما با پیام‌هایی مواجه می‌شویم که پیری را نامطلوب توصیف می‌کنند. درنتیجه، بسیاری از ما حتی از پیری طبیعی هم می‌ترسیم و نمی‌توانیم پایان دوران جوانی را تصور کنیم. با این‌حال، همه ما پیر می‌شویم و هیچ راه فراری هم نداریم. هیچ معجزه‌ای وجود ندارد که شرایط بدن ما را به دهه ۲۰ سالگی برگرداند. خوش‌بختی واقعی وقتی پدید می‌آید که این واقعیت‌ها را بپذیرید و قبول کنید که پیری هم یکی از بخش‌های طبیعی زندگی است.

منفی‌نگری

منفی‌نگری، یکی از چالش‌های اساسی در جهان امروزی ما است که پیامدهای منفی و مخربی دارد. اگر ما همواره به نیمه خالی لیوان توجه کنیم، جهان خودمان را هم براساس همین تصور خواهیم ساخت. بنابراین، ذهن خودتان را عادت بدهید به این‌که نیمه پُر لیوان را هم ببیند. وقتی که دائما از اصطلاحات منفی‌نگرانه برای بیان احساسات و وضعیت خودتان استفاده می‌کنید، احساس خوش‌بختی را از بین می‌برید.

استرس

کمی استرس می‌تواند محرک مثبتی باشد و حتی به ما انگیزه بدهد. با این‌حال، استرس شدید که با علائم جسمانی و روانی مختلفی همراه است، قطعا هم عملکردهای ما را دچار اختلال می‌کند و هم احساس خوش‌بختی را در ما از بین می‌برد. وقتی که سطح هورمون استرس (کورتیزول) بیش از حد بالا برود، مشکلاتی مانند التهاب، افزایش وزن و بیماری‌های قلبی را تجربه خواهیم کرد. استرس زیاد در درازمدت حتی می‌تواند ما را به افسردگی مبتلا کند.

یاد گرفتن عذرخواهی

پذیرش مسئولیت همه انتخاب‌ها در طول زندگی، یکی از رازهای دستیابی به خوش‌بختی واقعی است. وقتی که مسئولیت اشتباهات خودمان را نمی‌پذیریم و از دیگران عذرخواهی نمی‌کنیم، دائما خودمان را مورد قضاوت قرار می‌دهیم یا تحقیر می‌کنیم. درحالی که عذرخواهی، یکی از بهترین راه‌ها برای پذیرش مسئولیت همه رفتارهای اشتباه در مقابل دیگران است. این نکته مهم، توانایی ایجاد تغییر در زندگی را به شما یاد می‌دهد و احساس خوش‌بختی را در شما تقویت می‌کند.

برترین ها

t چطور خوشبخت باشیم؟
امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
کم‌مصرف‌ترین لامپ جهان ساخته شد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *