درفش شهر اور از تمدن میان رودان

درفش شهر اور

حدود ۸۰ سال پیش زمانی که باستان شناسان در جنوب عراق یکی از مناطق باستانی را جستجو می‌کردند؛ به قبرستان باستانی شهر اور برخوردند. آن ها در این شهر صندوقچه‌ای چوبی  یافتند. که نقوش روی آن اطلاعات زیادی را از مردمان ۲۶۰۰ سال پیش در اختیار مردم امروز می‌گذاشت. این وسیله‌ی باستانی را که در ابتدا به عنوان درفش شهر اور نام‌گذاری کردند، احتمالا بخشی از یک وسیله‌ی موسیقی بوده است.

این شی باستانی به هنگام کشف بر اثر گذشت سالیان، آسیب‌های زیادی دیده بود و بعد از بازسازی امروزه در موزه‌ی بریتانیا نگهداری می‌شود.

تمدن بین النهرین

روی این جعبه به‌وسیله‌ی سنگ قیمتی لاجورد و صدف نقوشی به شیوه‌ی معرق کاری ایجاد شده است. که روی آن صحنه‌هایی از جنگ و صلح را به تصویر کشیده است. نقش‌های این جعبه با سه خط افقی از هم جدا شده و هر کدام از کادرهای ایجاده شده موضوعی را به نمایش گذاشته است.

دقت در جزییات این تصاویر نکات زیادی را از زندگی مردم بین‌النهرین حکایت می‌کند. برای مثال در عکس زیر، گروهی سوار بر ارابه‌ها به جنگ رفته اند و دشمنان در زیر پای اسب‌ها لگدکوب شده‌اند.

درفش شهر اور

اما در بخشی دیگر، عده‌ای بر صندلی‌هایی نشسته‌اند و جام‌هایی در دست دارند و اگر به پایه‌های صندلی دقت کنید به شکل پاهای گاو طراحی شده‌اند.

تمدن بین النهرین

در بخشی دیگر درفش شهر اور، نوازنده‌ای، سازی باستانی شبیه به چنگ در دست دارد و در حال نواختن موسیقی است. نکته‌ی جالب این‌که ساز هم به شکل پیکر گاو طراحی شده است.

درفش شهر اور

 به طور کلی نقوشی که در یک طرف جعبه است، صحنه‌هایی از جنگ را نشان می‌دهد. سمت دیگر جعبه، مردم شهر اور را در حال صلح و زندگی عادی به تصویر کشیده است. که مردم مشغول جمع‌آوری آذوقه هستند .و یا هدایایی را حمل می‌کنند. گروهی نیز در حضور شاه مجلس جشنی برپا کرده‌اند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
کاردستی ماه دکمه ای

 

درفش شهر اوردرفش شهر اور (تصویر صلح)

درفش شهر اور

درفش شهر اور ( تصویر جنگ)

  • تمدن بین النهرین ۲ / آشوری ها و هخامنشیان        

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *