داستان عکس های مشهور (۱)

عکسهای مشهور

داستان مردی که جلو تانک ایستاد

عکس و عکاسی  در ابتدای اختراع بیشتر به سرگرمی وتفریح شبیه بود اما اکنون رسانه ای قدرتمند است که می تواند در زندگی وسرنوشت انسان ها تاثیر بگذارد . هر چند که هیچ عکسی بدون عکاس به وجود نمی آید و دیدگاه و ذهنیت عکاس در عکسش هویدا می شود اما گاهی عکس ها  آن قدر مشهور می شوند که نام عکاس زیر نام شهرت عکس ها پنهان می شوند شاید بسیاری از ماها عکس های مشهوری را دیده باشیم که نام عکاس آن را ندانیم ، چنین عکسهایی فراوانند: مردی که جلو تانکی درمیدان تیان آنمن چین ایستاده ، محمدعلی کلی ایستاده بر فراز حریف مغلوب  شده، پرتره دختر افغان و …

بسیار از ما عکس های مشهور را بارها در جاهای مختلف دیدهایم، اما تعدادی کمی از ما نام عکاس آن ها و داستان گرفته شدن این عکسهای تاریخی را می داند .

کتابی برای عکس های مشهور

اما هنرمندی به نام (تیم مانتوانی) سعی کرده که با انتشار یک کتاب جالب این روند فراموشی عکاسان را تغییر دهد، او کتابی منتشر کرده است که ثمره پنج سال کار اوست و در اقدامی جالب  از عکاسان مشهور خواسته است که عکس شاخص یا مورد علاقه خود را در دست بگیرند و سپس عکس هایی از عکاس به همراه عکسش گرفته است،

او در این کتاب 150 عکس را به این روش منتشر کرده است .مانتوانی در دوره و زمانه ای که به یاری دوربین های گوشی موبایل، هر روز میلیون ها عکس گرفته می شوند و در سایت های اشتراک عکس، قرار داده می شوند با انتشار این کتاب میخواهد نشان بدهد که خلق این عکسها تصادفی نبوده و آنها محصول افرادی هستند که همه زندگیشان را وقف عکاسی کرده اند.  بدون این افراد و فهمشان از عکاسی، هیچ وقت این عکسها و لحظه ها برای ما ماندگار نمی شدند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
عکاس نوجوانی برگزیده مسابقه عکاسی آیفون 2013 شد

این کتاب فقط به چاپ عکس های مشهور پرداخته اما  نوجوان ها به خاطر سن شان شاید هیچ کدام از این عکس ها را ندیده باشند ما برای آشنایی شما در هر شماره داستان یکی از عکس ها را برایتان باز گو می کنیم .

عکس های مشهور

 جف وایدنر و عکس مشهور مردی که جلو تانکی درمیدان تیان آنمن چین ایستاده

عکس های مشهور

مردی که جلو تانک ها ایستاد

۱5آوریل ۱۹۸۹ تا ۴ ژوئن همان سال ، میدان تیان‌آن‌من شهر پکن صحنه کشتاری وحشتناک و سرکوب خونین تظاهرات دانشجویان به‌دست نیروهای نظامی و انتظامی دولت چین بود. 

ده ها هزار نفر از دانشجویان چینی در میدان تیان آن من دست به یک تحصن گسترده دانشجویی زدند. با دستور سریع مقام های حزب کمونیست ارتش سرخ چین بلافاصله وارد عمل شد و صفی از تانکهای T-59 را برای ایجاد رعب و وحشت روانه میدان نمود که به کشتار هزاران دانشجو ختم شد. در صبح روز 5 ژوئن، در حالی‌که شهر پکن در شرایط حکومت نظامی، زیر چکمه‌ی سربازان، صدای نفربرها و شنی تانک‌هامی‌لرزید، صحنه‌ای توسط 4 عکاس خارجی مختلف ثبت شد که از ماندگارترین تصاویر های خبری تاریخ محسوب می‌شود.

آن روز درحالی که مردم همچنان در میدان مقاومت میکردند، صف تانک های T-59 به سوی میدان در حال حرکت بود که ناگهان مردی غیر مسلح که در یک دستش زنبیل خرید و در دست دیگرش ژاکتش بود جلوی صف تانک ها ایستاد. تانک اول صف سعی کرد مرد را دور بزند، ولی مرد چینی با هر چرخش تانک دوباره خود را در مقابل تانک قرار می داد،به طوری که در نهایت راننده تانک موتور تانک را خاموش کرد. مرد بالای تانک رفت و اول با راننده آن تانک و بعد با دیگر خدمه کمی صحبت کرد و پایین آمد و پس از آن چهار نفر از نیروهای امنیتی چین از یک سمت خیابان به سمت وی آمدند و او را از محل دور کردند و با بیسیم به تانکها اطلاع می دهند که به سمت میدان حرکت کنند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
تصاویر زیبا از مهر مادری در پرندگان

سرنوشت مرد تانکی

هیچکس ندانست او چه کسی بود، از کجا آمده و در نهایت آینده او چه شد.مرد تانکی یا شورشی ناشناس لقبی است که رسانه‌ها به او دادند. در وصف شجاعت این مرد باید اضافه کرد که روز قبل از این واقعه تانک های چینی میدان را به محاصره در آورده و یکی از تانک ها به صف مردم حمله کرده بود و تعداد زیادی را زیر گرفته بود . این مرد می دانست ممکن است این تانک نیز او را زیر بگیرد. ولی بدون ترس در برابر صف تانک ها وبا دست خالی ایستادگی کرد، تا آنها را از رفتن به میدان تیان آن من که دانشجویان معترض در آنجا بودند بازدارد.

همانطور که گفته شد، چهار عکاس این رویداد را ثبت کردند، استوارت فرانکلین از آژانس عکاسی مگنوم ، جف وایدنر از خبرگزاری اسوشیتس پرس که از بالکن هتل از فاصله 800 متری با یک دوربین Nikon FE2 عکس را گرفت، آرتور سنگ هین واه و چارلی کول که یک عکاس فرانسوی بود دو عکاس دیگر این ماجرا بودند.

عکس های مشهور

اما عکسی که درعکس های مشهورجهان ثبت شد عکس جف وایدنر از خبرگزاری اسوشیتس پرس بود .  

 اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها                      

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *