۱۰ معماری برتر معاصر

به گزارش نشریه اینترنتی نوجوان ها به نقل از مشرق، آثار معماری امروز قرار نیست صرفاً از دور تحسین شوند. استیون هال با اشاره به مجتمع تجاری، مسکونی – اداری لینکد هیبرید که در شهر پکن طراحی کرده است، می‌گوید: «دیگر مسئله ایجاد یک اسطوره نیست بلکه شکل‌دهی فضای عمومی در میان است. نمی‌توانید آثار معماری را درک کنید، مگر آن که بالا، پایین و اطراف آن را دیده باشید

او با اشاره به 655 دیوار ژئوترمال که در زیر ساختمان لینکد هیبرید کار شده، این ساختمان را « فوق سبز » درجه‌بندی می‌کند که گرمایش و سرمایش آن با استفاده از همان دیوارها تأمین می‌شود. استیون هال نیز همانند بهترین معماران هم‌نسل خود مسئولیت‌های اجتماعی و زیست‌محیطی خود را نیز در کنار آمال‌های زیبایی‌شناختی لحاظ می‌کند.

مرکز کنسرت هارپا اثر ریکجاویک نیز تا همین حد خیره‌کننده است. این اثر که با همکاری دو شرکت معماری هنینک لارسن و باتریو و البته با حضور اولافور الیاسون، هنرمند برجسته ساخته شد، یکی از برترین آثار معماری معاصر است. آن ها در کنار هم توانستند یک سازه غیرمتقارن را در پوستی از شیشه‌های پرنور LED با آجرهای آهن و شیشه خلق کنند که هر روز غروب نمایی خیره‌کننده از نورهای شمالگان را به چشم مردم ایسلند می‌رساند.

این نوعی عبور از مرزهاست که می‌تواند معماری را به نیرویی برای فعال‌سازی شهرها و بازمهندسی فرهنگ‌ها تبدیل کند. در سویل، مسئولان اسپانیایی وقتی مناقصه پیشنهاد برای بهبود میدان اصلی بازار شهر را مطرح کردند، ایده خاصی در ذهن نداشتند اما پروژه برنده اثر یوگن مایر اچ بود.

 او یک سایبان مشبک شبیه ابر را با نام پاراسول متروپل طراحی کرد که نزدیک به 500 فوت عرض دارد و رستوران، منظره و محل ملاقات را نیز شامل می‌شود. مایر اچ می‌گوید: «از این مکان برای هر کاری از مراسمات مذهبی تا راهپیمایی و تجمع تفریحی استفاده می‌شود. اینجا به قلب شهر تبدیل‌شده است

این می‌تواند اثباتی بر این ادعا باشد که معماری قرن 21 راه زیادی را از ستون‌های دوره کورینتیان و دیوارهای ثابت – یا اصلاً دیوار به‌صورت کلی – طی کرده است تا اکنون اهمیت خود را به این شکل نشان بدهد. در اینجا 10 اثر برتر معماری جهان به انتخاب سایت معتبر آرشیتکت دایجست را باهم می‌بینیم.

معماری برتر دنیا (1)

کنسرت هال هارپا اثر ریکجاویک، ایسلند، 2011، شرکت سازنده هنینگ لارسن و باترینو

 

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
باغ های معلق معاصر 

معماری برتر دنیا (2)

برج الخلیفه، دبی، 2010 شرکت سازنده اسکیدمور اونینگز اند مریل

 

معماری برتر

باغ‌های ساحلی، سنگاپور، 2012، شرکت سازنده ویلکینسون آیر، گرنت آسوشیدس

 

معماری برتر دنیا (4)

لینکد هیبرید، پکن، 2009، شرکت سازنده استیون هال

 

معماری برتر دنیا (5)

ساختمان شارد، 2012، شرکت سازنده رنزو پیانو بیلدینگ

 

معماری برتر دنیا (6)

موزه علوم و طبیعت پروت، دالاس، 2012، شرکت سازنده مورفوسیس

 

معماری برتر دنیا (7)

موزه هنر پاریش، واتر میل، نیویورک، 2012، هرزاگ اند دو مورن

 

معماری برتر دنیا (8)

سالن اپرای گوانجو، گوانجو چین، 2010، شرکت سازنده زها حدید

 

معماری برتر دنیا (9)

متروپل پارسول، سویل اسپانیا، 2010، شرکت سازنده جی مایر اچ

 

معماری برتر دنیا (10)

ابسولوت ورد، اونتاریوی کانادا، 2012، شرکت سازنده MAD

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *