روزه‌داران نوجوان از مصرف سوسیس و کالباس در سحری بپرهیزند

t روزه‌داران نوجوان از مصرف سوسیس و کالباس در سحری بپرهیزند
t روزه‌داران نوجوان از مصرف سوسیس و کالباس در سحری بپرهیزند

food.nojavanha (2)

با توجه به مضرات سوسیس و کالباس، به روزه‌داران نوجوان توصیه می‌شود از مصرف سوسیس و کالباس در وعده سحر مطلقا پرهیز کنند.

تغذیه روزه‌داران نوجوان در هنگام سحر، باید به صورت یک صبحانه کامل یا یک وعده نهار سبک شامل نشاسته‌ها (برنج و ماکارونی کم چرب) باشد. در کنار استفاده از غلات و غذاهای نشاسته‌دار، مصرف غذاهای آبکی مانند خورش‌های غیر شیرین نیز می‌تواند مفید باشد.

همچنین مصرف میوه‌های آبدار همچون انگور، گیلاس، هندوانه، خربزه و گرمک و سالاد به ویژه به همراه کاهو در وعده‌های افطار، شام و سحر توصیه می‌شود. نوجوان ها باید از مصرف سس مایونز در وعده سحری پرهیز کنند.

با توجه به حجم کم معده نوجوانان در مقایسه با بزرگسالان، روزه‌داران نوجوان از افراط در خوردن سحری جدا خودداری کنند.

رعایت راه کارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران در ماه رمضان

1) برای این که کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و همچنین غذاهای چرب و پر نمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

۲) سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید.

۳) خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
کشف فسیلی از بال‌های یک پرنده!

۴) بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.

۵) سعی کنید در ماه رمضان میوه های آب دار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید. مصرف میوه‌های آب‌دار و رنگی مانند آلو سیاه، آلبالو و گیلاس در سحر دفع آب بدن در طول روز را کاهش می دهد.

۶) بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کم رنگ یا شربت خاک شیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

۷) خوردن ۸ تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید. اگر در رژیم غذایی روزانه خود از مواد دارای کافئین مانند نوشابه سیاه و انواع قهوه و نسکافه استفاده می‌کنید، مصرف این مواد را در روزهای منتهی به رمضان کاهش دهید تا با عوارضی چون سردرد مواجه نشوید.

۸) برای این که بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

۹) بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

۱۰) سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
روش هایی برای جلوگیری از خراب شدن موها در تابستان

۱۱) برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

۱۲) ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.

۱۳) وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.

۱۴) نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

۱۵) برای این که در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.

مرکز بهداشت و درمان

 

t روزه‌داران نوجوان از مصرف سوسیس و کالباس در سحری بپرهیزند
امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *