عکاسی هوایی ؛ آشنایی با شاخه های عکاسی

عکاسی هوایی
t عکاسی هوایی ؛ آشنایی با شاخه های عکاسی

عکسی را که از عوارض زمین از بالا به هر وسیله ای ازجمله هواپیما و ماهواره  یا پهپاد برداشته شود  عکس هوایی می گویند و از آن به عنوان جایگزین یا مکمل نقشه استفاده می شود.امروزه در جهان عکاسی هوایی گسترش زیادی پیدا کرده است. در دنیای پیشرفته امروز در اکثر رشته‌های علمی از عکس‌هایی هوایی برای پیشبرد عملیات شناسایی و اندازه‌گیری استفاده می‌ شود.

ارتش‌های جهان در اکثر مواقع از عکس‌های هوایی برای طرح‌ ریزی و تاکتیک عملیات استفاده‌های شایانی می‌ کنند. کشورهای پیشرفته در زمینه تهیه و تولید عکس‌های هوایی به قدری تکامل پیدا کرده‌اند که با استفاده از ماهواره ها  و در هر شبانه‌ روز از کلیه نقاط جهان عکس می‌ گیرند.

برخی از رشته‌هایی که از عکاسی هوایی به عنوان یک وسیله مطمئن استفاده می‌ کنند، عبارتند از: نقشه‌ برداری هوایی، کشاورزی و منابع طبیعی، رشته‌ های مختلف زمین‌ شناسی و اکتشافات معدن، حفاظت خاک و آبخیزداری، خاکشناسی، مرتع‌ داری، برآورد محصولات کشاورزی، تعیین مسیر ماهواره، مطالعات محیط زیست و آماربرداری و شکاربانی، بررسی مسائل جغرافیایی، تشخیص حدود املاک، بررسی و کنترل سیلاب‌ها، برنامه‌ ریزی شهری، کنترل ترافیک.

مزایای عکسهای هوایی نسبت به نقشه  این است که عکسهای هوایی تصاویر حقیقی عوارض هستند و آنها را به شکل واقعی به ما نشان می‌دهند، در حالیکه نقشه ترسیمی بوده و علامت و نشانه‌های قراردادی از عوارض هستند. عکسهای هوایی جدیدترین و تازه‌ترین اطلاعات و تغییرات سطح زمین را نشان می‌ دهد.

جزئیات عوارض و پدیده‌هایی که در عکسهای هوایی مشاهده می‌ شوند، در نقشه وجود ندارد. عکسهای هوایی ساده‌تر ، سریع تر و ارزانتر از نقشه‌ها تهیه می‌ شوند و از نقاطی که به علل جغرافیایی یا نظامی غیر قابل دسترس بوده و نمی‌ توان نقشه تهیه کرد، می‌ توان عکسبرداری نمود.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
آموزش ساخت شمع هندوانه ای برای شب یلدا + ویدئو

عکاسی هوایی در اواخر قرن نوزدهم میلادی به وسیله دوربین‌های عکاسی معمولی که در بالون‌ها قرار می‌ دادند، آغاز شد و از سال 1917 در جنگ جهانی اول عکسبرداری با هواپیما به منظور استفاده‌های نظامی به کار رفت.

با تکمیل دوربین‌های مخصوص و استفاده از فیلم‌های رنگی، اسلاید و پرتوهای مادون قرمز و غیره ، فن عکسبرداری هوایی پیشرفت کرد.آماتورهایی که می‌ خواهند از داخل هواپیما عکس بگیرند باید به نکات زیر توجه داشته باشند: برای عکسبرداری باید ارتفاع پرواز حداکثر 300 متر و حداقل سرعت شاتر دوربین 125 باشد. در عکس‌های رنگی به کاربردن فیلتر جذب‌کننده فرابنفش «uv» ضروری است.

عکاسی هوایی

 عکاسی هوایی04

عکاسی هوایی03

عکاسی هوایی02

عکاسی هوایی15

عکاسی هوایی33

عکاسی هوایی26

عکاسی هوایی05

عکاسی هوایی06

عکاسی هوایی19

عکاسی هوایی24

عکاسی هوایی40

عکاسی هوایی20

عکاسی هوایی08

عکاسی هوایی13

عکاسی هوایی09

عکاسی هوایی23

عکاسی هوایی17

عکاسی هوایی18

عکاسی هوایی25

عکاسی هوایی27

عکاسی هوایی21

عکاسی هوایی29

عکاسی هوایی30

عکاسی هوایی28

عکاسی هوایی32

عکاسی هوایی34

عکاسی هوایی36

عکاسی هوایی39

عکاسی هوایی37

t عکاسی هوایی ؛ آشنایی با شاخه های عکاسی
امتیاز به این نوشته

‫2 نظر ارسال شده در “عکاسی هوایی ؛ آشنایی با شاخه های عکاسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *