با این ورزش، استرس بی استرس

شنا

این روزها خسته و کسل هستید و کلی کار ناتمام دارید و استرس زیادی را تجربه می کنید؟ پیشنهاد ما به شما این است که لابلای همه مشغله هایتان زمانی را به ورزش آن هم ورزش های هوازی اختصاص دهید. این روزها خسته و کسل هستید و کلی کار ناتمام دارید و استرس زیادی را تجربه می کنید؟ پیشنهاد ما به شما این است که لابلای همه مشغله هایتان زمانی را به ورزش آن هم ورزش های هوازی اختصاص دهید. شاید بگویید با این همه استرس و خستگی چطور می توان ورزش کرد، شاید هم بگویید ورزش شما را خسته تر می کند اما ما به پشتوانه تحقیقات علمی به شما می گوییم سخت در اشتباه هستید چرا که ورزش نه تنها خستگی شما را دوچندان نمی کند بلکه آرامش فکری و آسودگی جسمی بیشتری برایتان به ارمغان می آورد و می توانید با روحیه بهتر، آرامش بیشتر و اعتماد به نفس بالاتر زندگی تان را پیش ببرید.

شنا بهترین ورزش آرامش بخش است

با دکتر کامبیز کامکاری، روان شناس و دبیر کمیسیون روان شناسی ورزش در مورد این که چه ورزش هایی به آرامش ما کمک و استرس را از ما دور می کنند، گفت وگو کرده ایم.

آقای دکتر! آیا ورزش می تواند باعث آرامش در افراد شود؟

بله، ورزش نه تنها باعث سلامت جسم ما می شود بلکه به سلامت روانی مان هم کمک زیادی می کند و البته آرامش یکی از مزایای ورزش است. جسم و روان ما همواره با یکدیگر در تعامل هستند و روی هم اثر می گذارند. زمانی که فردی ورزش های هوازی انجام می دهد سیستم تنفسی او عملکرد بهتری خواهد داشت، ریه ها دم و بازدم را بهتر انجام می دهند و اکسیژن بیشتری به خون می رسد و همه این ها باعث عملکرد بهتر قلب می شود. افرادی که به طور مستمر ورزش می کنند روحیه شاداب تری دارند و آرامش بیشتری را در زندگی خود تجربه می کنند و اعتماد به نفس بیشتری هم دارند.

کدام ورزش ها بیشتر به آرامش ما کمک می کند؟

همه ورزش ها در ایجاد آرامش مفید هستند اما آرامش بخش ترین ورزش که مانند مسکن استرس و اضطراب را کاهش می دهد، شناست، آن هم شنا کردن آرام. مسکنی که نه تنها هیچ عارضه ای ندارد بلکه برای جسم و روانمان بسیار مفید است.

شنا در گروه ورزش های هوازی است. ویژگی این ورزش ها چیست؟

طی انجام ورزش های هوازی، اکسیژن به صورت مداوم به گروه عضلانی اصلی می رسد. یکی دیگر از ویژگی های ورزش های هوازی این است که ورزش در مدت زمان نسبتا طولانی با سرعتی یکنواخت انجام می شود. نرم دویدن و شنا کردن جزو گروه ورزش های هوازی هستند. البته منظور ما شنایی است که با سرعت یکنواخت و آهسته انجام شود و گاهی تند و گاهی کند نباشد. در این شنا باید اکسیژن گیری صحیح انجام شود. پیاده روی تند، دو استقامت و نرم دویدن از دیگر ورزش های هوازی هستند. با این حال نرم دویدن و شنای آرام از بهترین ورزش ها برای دستیابی به آرامش محسوب می شوند.

ورزش های هوازی چگونه باعث آرامش و کاهش استرس می شوند؟

این ورزش ها روی تنظیمات شیمیایی بدن تاثیر می گذارند. این تاثیرگذاری ۳ مرحله دارد. انجام ورزش های هوازی به صورت آرام و یکنواخت ابتدا باعث می شود اکسیژن بیشتری به بدن برسد او به این شکل مانع افزایش اسید لاکتیک در خون شود . در نتیجه احساس خستگی و فرسودگی در فرد ایجاد نمی کند و حتی باعث کاهش آن می شود. در مرحله بعدی ترشح مواد شیمیایی آرامش بخش و شادی آفرین در بدن افزایش پیدا می کند و همین امر باعث شادی در فرد می شود. سپس فرد خستگی توام با آرامش را تجربه خواهد کرد. ورزش های هوازی تنیدگی و تنش عضلانی را از بین می برند و افسردگی و بی قراری و تنش را کاهش می دهند و باعث آرامش فرد می شوند.

شما معتقدید ورزش بهترین دارویی است که می تواند حال ما را خوب کند؟

بله، متاسفانه این روزها برخی از جوانان به بهانه کاهش استرس و تجربه شادی و سرخوشی به مصرف داروها و موادی روی می آورند که بسیار زیان آور است و به مرور زمان بدن به آن ها معتاد می شود و البته تاثیر اولیه خود را هم از دست می دهند در حالی که ورزش مستمر نه تنها آرامش و شادی همیشگی برای ما به ارمغان خواهد آورد بلکه اگر درست انجام شود هیچ عارضه ای هم ندارد.

بهترین زمان برای ورزش چه موقع است؟

شما می توانید ورزش های هوازی را در هر زمانی که دوست دارید انجام دهید و تعیین زمان برای انجام ورزش به ریتم بدن شما بستگی دارد ولی معمولا بهتر است این ورزش ها صبح قبل از صبحانه یا شب انجام شوند. توصیه می شود افراد کهنسال روزانه نیم ساعت و جوانان نیم تا یک ساعت و نیم این ورزش ها را انجام دهند اما یادتان باشد این ورزش ها را آرام انجام دهید تا ضربان قلبتان از ۱۴۰ بالاتر نرود.

ورزش های هوازی روی بچه ها چه تاثیری دارد؟

تحقیقات نشان داده سیستم عصبی و عضلانی افرادی که در دوران کودکی (از ۵ سالگی ) ورزش های هوازی را انجام می دهند بهتر رشد می کند. این ورزش ها تاثیرات مثبتی روی رشد و عملکرد قشر مغز دارد. جالب است بدانید قشر مغز وظیفه تصمیم گیری را در بدن برعهده دارد.

aftabir.com

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها