راه هایی برای بالابردن هوش هیجانی نوجوانان

t راه هایی برای بالابردن هوش هیجانی نوجوانان

اگر نمی‌دانید به تقویت هوش هیجانی احتیاج دارید یا نه، صادقانه به سوالات زیر پاسخ دهید.

آیا زیاد اتفاق می‌افتد حرفی بزنید که دیگران را ناراحت کند؟ از نظر شما مردم زیادی حساس‌اند؟

آیا احساساتی را که مدت‌ها‌ پنهان کرده‌اید گاهی به صورت ناگهانی بر سر کسی خالی می‌کنید؟

آیا تا به امروز احساسات به عنوان مانعی برای دست‌یابی به بهترین نتایج مورد انتظارتان عمل کرده‌اند؟

اگر پاسخ شما به اکثر سوالات بالا مثبت است، خبر خوب این است که راه‌ها‌یی برای ارتقای هوش هیجانی شما وجود دارد که آن ها را با هم بررسی می کنیم.

حال بیایید تکنیک های افزایش هوش هیجانی را با هم بررسی کنیم.

تکنیک اول: مشاهده‌گر خوبی باشید

وقتی مشاهده‌گری دقیق به رفتار و گفتار خودتان و دیگران باشید قادر خواهید بود نسبت به خود و دیگران با مراعات رفتار کنید. اگر می‌خواهید هوش هیجانی خود را افزایش دهید به واکنش‌ها‌یی که در قبال دیگران انجام می‌دهید دقت کنید. آیا پیش از در دست داشتن تمام حقایق لازم، قضاوتی شتاب‌زده می‌کنید؟ آیا بدون معطلی قضاوت می‌کنید یا برچسب می‌زنید؟

یا پیش از انجام واکنشی خاص زمان کافی مکث کرده و مراحل لازم را سپری می‌کنید؟ آیا خود را جای آن ها می‌گذارید و نسبت به دیدگاه و نیازهای آنها پذیرا و بدون گارد هستید؟ اگر وقت کافی صرف کنید و به دقت همه‌ جوانب را در نظر بگیرید، می‌توانید زاویه‌ دید و مراعاتی تازه نسبت به خودتان و دیگران به دست بیاورید.

 راه هایی برای بالابردن هوش هیجانی نوجوانان

تکنیک دوم: برای یادگیری لازم است دقیقا گوش فرا دهید

یکی از مولفه‌ها‌ی رشد هوش هیجانی این است که یاد بگیریم به جای عجله کردن یا گرفتنِ تصمیمی غیرقابل تغییر و عمل بر اساس آن، به پیام‌ها‌ی کلامی ‌و غیرکلامی ‌به روشی کارآمد توجه کنیم. باید بیاموزید که به پیام‌ها‌ی غیرکلامی ‌برای مثال به حرکات، حالت بدن و علامت‌ها‌ی بدنیِ مرتبط با هر یک از احساسات (شادی، غم، بی‌حوصلگی و…) توجه کنید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
10 روش ساده برای کاهش وزن دختران و پسران نوجوان

مهم‌تر‌ از این ها تمرین کنید که با فروتنی به دیگران گوش فرا دهید. فروتنی می‌تواند خصوصیت فوق‌العاده‌ای باشد. فروتنی این معنی را نمی‌دهد که به خودتان اعتماد نداشته یا حرفی برای گفتن ندارید. این خصوصیت به شما کمک می‌کند تا به صحبت دیگران در سکوت و با اعتماد به نفس گوش فرا دهید. فروتن بودنِ شما به دیگران فرصت صحبت کردن و شنیده شدن می‌دهد، در این حالت به جای جلب‌ کردن توجه دیگران، روی آن ها تمرکز می‌کنید تا از آن ها بیاموزید و حتی زمانی که با احساسات‌شان موافق نیستید آن ها را درک کنید.

تکنیک سوم: خودآگاهی خود را افزایش دهید

تقویت هوش هیجانی فرآیندی است که درون شما اتفاق می‌افتد و در ابتدا با آگاهی‌ای که نسبت به خودتان کسب می‌کنید آغاز می‌شود. شما پیش از آنکه بتوانید ارتباط موثر، پربار و قدرتمندی با سایرین برقرار کنید باید قادر باشید خودتان را درک کنید. پرورش خودآگاهی را با کار کردن روی درک احساسات خود آغاز کنید. نقاط ضعف خودتان را پیدا کنید.

آیا می‌توانید نقص‌ها‌ی خود را بپذیرید و در همان حال روی تقویت آنها کار کنید؟ اگر قدرت این را داشته باشید که صادقانه به خودتان بنگرید، می‌توانید زندگی‌تان را دگرگون کنید. روند خودآگاهی به خصوص در مراحل اولیه می‌تواند دشوار و پراسترس باشد، اما به شما قدرت می‌دهد در موقعیت‌ها‌ی دشوار آرام بمانید و بتوانید اوضاع را مدیریت کنید.

 راه هایی برای بالابردن هوش هیجانی نوجوانان

مثلا از خود بپرسید: امروز چه احساسی دارم. احساس کلی خود را در مقیاس 0 تا 100 درجه‌بندی کنید و هر روز نمره‌ای که به احساس خود می‌دهید را ثبت کنید. اگر احساسات شما در یک روز شدید است، یکی دو دقیقه درباره هر چیزی که به نظرتان با این احساس ارتباط دارد فکر کنید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
عکس های خیره کننده از بازی با آتش/عکاسی از آتش

اگر نمی‌دانید چه احساسی دارید از کس دیگری بپرسید. مردم به ندرت می‌دانند که دیگران می‌توانند احساسات آن‌ها را قضاوت کنند. از کسی که شما را می‌شناسد و به او اعتماد دارید بپرسید از نظر او چطور دیده می‌شوید.ممکن است جواب شگفت‌آور و روشنگری بشنوید.

اگر علاقمند هستید ای موضوع را دنبال کنید مطلب هوش اجتماعی پسران و مطلب ضریب هوشی دختران را نیز مطالعه کنید.

 

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *