مهارت خواندن

t مهارت خواندن

اختصاصی نشریه اینترتی نوجوان ها

reading-a-book

همان طور که شما نوجوانان عزیز می دانید بحث های قبلی در مورد نکات ریز و کاربردی نحوه  یادگیری گرامر و کلمات زبان دوم بود. امروز می خواهیم در مورد مهارت خواندن صحبت کنیم. یکی از مهمترین مهارت های یادگیری زبان دوم مهارت خواندن است. اگر بتوانید به خوبی یک متن را بخوانید هم در مهارت صحبت به زبان دوم مفید خواهد بود و هم در امتحانات ، کنکور و حتی کتاب هایی که در اوقات فراغت می خوانید موثر است. 

                                          1                                                          

متن به زبان دوم می تواند متن کتاب درسی ، یک روزنامه یا مجله که کنجکاوید آن را بخوانید ، یا یک کتاب غیر درسی به زبان دوم باشد. اگر اصول کاربردی چطور خواندن را فرا بگیرید در صرف وقت و انرژی جلوتر از فردی هستید که فقط سعی دارد متنی را بخواند و آن را درک کند. حتی از  این اصول می توانید در زبان مادریتان هم استفاده کنید.

 

قدم اول – متن را بررسی و پیش خوانی کنید:

ببینید متن شما سوال دارد یا فقط یک مقاله یا داستان است و این که اگر سوال در متن وجود دارد چه نوع از آن است. همان طور که شما عزیزان می دانید سوالات انواع مختلف دارند مانند : سوالات چهار گزینه ای ، سوالات تشریحی ، جای خالی در یک جمله و …

بهتر است اگر متن شما با سوال است ، ابتدا سوالات را مرور کنید.این کار به شما کمک می کند تا از موضوع متن تا حدودی آگاه شوید و با دید بازتر به سراغ متن بروید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
طنز پشت کنکوری ها

پس از بررسی متن نگاهی گذرا و چند ثانیه ای به آن بیندازید. تعداد پاراگراف ها و صفحات را بررسی کنید. این کار به شما کمک می کند وقت خود را برای خواندن متن تنظیم کند. شاید برای خواندن متنی به چند دقیقه یا چند ساعت زمان احتیاج داشته باشید.

 قدم دوم – سطحی خواندن:

در انکلیسی به این روش” اسکیم “کردن می گویند. این روش به شما کمک می کند ایده ای کلی از متن بگیرید. با سطحی خواندن متوجه می شوید که متن مربوط به تاریخ یا ورزش و … است ، نثر متن چگونه است و … .

این روش برای مرور  متن هایی که قبلا خوانده اید نیز موثر است.

یادگیری روش سطحی خوانی :  فکر کنید  چشمانتان آهن رباست. با چشمانتان خطوط متن را سریع دنبال کنید، آن قدر سریع این کار را انجام دهید که فقط چند کلمه کلیدی را در یک خط ببینید. در طول این کار ممکن است افراد کلمات متفاوتی را در یک متن یکسان ببینند ولی نکته مشترک بین همه این است که موضوع متن را درک می کنند.

خطوطی که دور آنها خط کشی شده است کلماتی است که من در هنگام خواندن  متوجه آنها شدم :

3 

حالا نوبت شماست.  بیشتر از 10 ثانیه وقت شما را نمی گیرد. خودتان امتحان کنید و ببینید در هنگام حرکت سریع چشمانتان کدام کلمات توجه شما را به خود جلب می کند. 

با یادگیری این تکنیک و درک موضوع متن و آشنایی اولیه در واقع 50 درصد کارتان را انجام داده اید. دانستن این تکنیک حتی مهم تر از اطلاعات کلی زبانی شما است. واضح است که وقتی اطلاعات کافی در مورد چیزی داشته باشید ولی ندانید چطور از آن استفاده کنید بیهوده خواهد بود.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
قدیمی ترین وسایل دنیا!

 

قدم سوم – جمع خوانی:

اکثر ما عادت داریم کامه به کلمه جمله ای را بخوانیم .

My — brother — Russell — thinks — monsters…

 این موضوع جدا از وقت گیر بودن وقتی مشکل ساز می شود که به کلمه ای نا آشنا بر می خوریم . کلمه نا آشنا باعث می شود سرعت خواندنمان کم شود ، فکرمان مشغول شود ، رشته افکارمان پاره شود یا حتی باعث می شود یادمان برود که داشتیم در مورد چه چیزی می خواندیم و موضوع متن چه بوده است !

جمع خوانی یا به انگلیسی کلاستر [i]  تکنیک دیگری است که در مهارت خواندن بسیار موثر است. در این تکنیک به جای کلمه کلمه خواندن گروه کلمات را به یکباره می خوانیم.

چه طور جمع خوانی کنیم ؟ سعی کنید در یک نگاه  گروهی  سه یا چهار کلمه ای ببینید. در متن زیر من از تکنیک جمع خوانی استفاده کردم:

4 

با کمی تمرین این تکنیک را فرا خواهید گرفت. از یک متن سبک و چند پاراگرافی شروع کنید.  سعی کنید تا آنجایی که می توانید سرعت خواندنتان را بالا ببرید.2

قدم چهارم- خواندن معمولی :

در این مرحله تا حد زیادی با متن آشنا شدید. پس از خواندن سریع ، اکنون بار دیگر متن را مطالعه کنید. این بار با سرعت معمولی این کار را انجام دهید.در این مرحله اگر متن شما سوالاتی دارد ، شما به خوبی قادر به پاسخ گویی آن ها خواهید بود.

                                                        


 

t مهارت خواندن
امتیاز به این نوشته

‫1 نظر ارسال شده در “مهارت خواندن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *