مقابله با زنبور گزیدگی به هنگام گردش در طبیعت

t مقابله با زنبور گزیدگی به هنگام گردش در طبیعت

t مقابله با زنبور گزیدگی به هنگام گردش در طبیعتاقدامات اولیه در هنگام مواجه با زنبور گزیدگی

به هنگام گردش در طبیعت زنبور گزیدگی بسیار شایع است ولی معمولاً خطرناک نمی باشد. اما در صورت متعدد بودن تعداد نیش ها یا بروز حساسیت های شدید ( آنا فیلاکسی ) می تواند کشنده باشد. سابقه گزش در افراد حساس یک نکته منفی است و خطر بروز حساسیت های شدید ( آنا فیلاکسی ) را افزایش می دهد. همچنین گزیدگی در ناحیه سر و صورت نیز خطرناک است و می تواند باعث ایجاد تورم در این نواحی و انسداد راه های هوایی گردد.

علایم و نشانه ها

مشاهده ی سوراخ محل نیش و گاهی خود نیش در محل گزش  وجود درد، سوزش، قرمزی یا تورم در محل گزش بروز علایم مسمومیت مثل کاهش فشار خون، کهیر، …

کمک های اولیه  

ارزیابی صحنه حادثه، دور کردن یا پرهیز از خطر و درخواست کمک در صورت لزوم  ارزیابی اولیه مصدوم، انجام مراحل ABC و دیگر کمک های اولیه ضروری در صورت لزوم در صورت وجود نیش در محل گزش آن را به آرامی خارج کنید. برای این کار از موچین، پنس، منقاش یا وسایل مشابه استفاده کنید زیرا فشار اعمال شده در حین کار می تواند باعث خروج باقیمانده سم از نیش و ورود آن به بدن بیمار گردد.

محل گزش را با آب سرد و صابون بشویید. زیور آلات، ساعت، لباس های تنگ و … از اندام مبتلا خارج کنید. کمپرس آب سرد باعث کاهش درد، تورم و قرمزی محل گزش می گردد. گذاشتن خمیر درست شده از جوش شیرین و آب نیز می تواند باعث کاهش درد در محل گزش گردد.

در صورت مشاهده علایمی که دلالت بر شدید بودن واکنش های حساسیتی دارند، مثل کهیر منتشر بدن، نفس تنگی، کاهش فشار خون، خس خس سینه، کبودی لب ها (سیانوز) و … باید مصدوم را هرچه سریع تر به نزدیک ترین مرکز درمانی منتقل کنید.

منبع: irandeserts.com 

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
آموزش گره هشت ساده همراه با فیلم آموزشی

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *