سجاد یعقوبی، دانشمند جوان ایرانی

t سجاد یعقوبی، دانشمند جوان ایرانی

yaghoobi.nojavanha دانشمند جوان ایرانی قرار است سال۲۰۱۴ در مقر سازمان ملل به‌ عنوان نماینده ایران سخنرانی کند.

سجاد یعقوبی، سومین فرزند یک خانواده ۷ نفره است که از نوجوانی به واسطه نبوغ و خلاقیت و هوش کم‌ نظیرش قدم در عرصه اختراع و نوآوری گذاشت و حالا در آستانه ۲۱ سالگی با ثبت جهانی آخرین اختراعش افتخاری بزرگ برای کشور به ارمغان آورده است.

وی تاکنون ۱۹ اختراع را به نام خود ثبت کرده. در مسابقات و المپیادهای جهانی گوناگونی شرکت کرده و هر بار نیز با مدالی افتخارآفرین به کشور بازگشته است.

این مخترع جوان گفت: از کودکی علاقه بسیاری به درس و تحصیل داشتم. از همان ابتدا نیز در کنار درس و مدرسه، زبان انگلیسی را فراگرفتم و اکنون به طور کامل به این زبان مسلط هستم.

همچنین به علت کمک پدرم و حمایت‌های وی و تشویق‌های مادرم در دوره‌های علمی-آموزشی زیادی شرکت کرده و مدارکی معتبر گرفتم. تاکنون در ۱۷ المپیاد جهانی شرکت کرده ام که از جمله مسابقات جهانی مخترعان امریکا بود که موفق به دریافت مدال طلا شدم. در مسابقات جهانی اختراعات ژنو سوئیس در بخش پزشکی مدال طلا گرفتم و در المپیاد جهانی اختراعات ۲۰۱۰ آلمان نیز مقام نخست را کسب کردم.

وی درباره اختراعاتش گفت: تاکنون ۱۹ اختراع را به نام خود ثبت کرده‌ام، ازجمله آن‌ها کمربند رفع خستگی و کاهش استرس، دستگاه تقویت کننده و رفع خستگی چشم، روبات سمپاش نوین، هدبند ضد سردرد که در مسابقات جهانی کره‌جنوبی مدال طلا را برایم به ارمغان آورد. همچنین ساخت روبات امدادگر که در مسابقات جهانی ربوکاپ مدال نقره گرفت. چند اختراع دیگر هم دارم که با هر کدام توانستم مقام‌های ارزشمندی برای خود و کشور به ارمغان بیاورم.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
سنگ قبر هنرمندانه ناصرالدین شاه

سجاد که هم اکنون دانشجوی سال دوم پزشکی در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های استانبول ترکیه است ، گفت: حدود ۲ سال قبل موفق شدم از دانشگاه «هانوفر» آلمان پذیرش بگیرم. به همین علت یک سال در کالجی واقع در استانبول زبان آلمانی خواندم، اما در همین موقع دریافتم قرار است به زودی در استانبول یک بیمارستان روباتیک ساخته شود که از سراسر دنیا به دنبال چهار نفر می‌گردند تا به آن‌ها آموزش دهند و درباره این طرح کار کنند، بنابراین بلافاصله اقدام کردم اما آن‌ها گفتند ما دانشجوی کارشناسی ارشد را می‌پذیریم.

 با این حال وقتی متوجه شدند چه مقام‌هایی در دنیا کسب کرده‌ام و چه مدارک علمی معتبری دارم قرار شد شرایط پذیرش مرا در یک کمیسیون ۵ نفره بررسی کنند. سرانجام نیز پاسخ آن‌ها مثبت بود و من به‌عنوان یکی از اعضای این گروه ۴ نفره پذیرفته شدم، در حال حاضر نیز با حمایت آن‌ها سرگرم تحصیل و آموزش هستم و به‌عنوان کمک جراح نیز فعالیت می‌کنم.

وی درباره ثبت جهانی اختراعش نیز اظهار کرد: وقتی با رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه استانبول از نزدیک آشنا شدم وی پذیرفت که مرا به‌ عنوان دستیار در عمل‌های جراحی‌اش شرکت دهد. حضور در اتاق عمل و مشاهده مشکل بزرگی که جراحان مغز و اعصاب هنگام عکسبرداری از تومورهای مغزی داشتند نخستین جرقه برای آخرین اختراعم را در ذهنم ایجاد کرد، چرا که متوجه شدم پزشکان نمی‌توانند مکان دقیق تومور را در مغز مشخص کنند. بنابراین به فکر افتادم دستگاهی اختراع کنم که محل دقیق تومور را ردیابی کند.

بدین‌ترتیب پس از یک سال کار و با کمک پروفسور «کیلیج» که از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب ترکیه است این دستگاه را اختراع کردم سپس با حمایت دانشگاه محل تحصیلم در استانبول که هزینه ۱۵ هزاردلاری ثبت جهانی این اختراع را تقبل کردند موفق شدم اختراعم را به‌ نام کشور ایران در جهان ثبت کنم.

yaghoobi.nojavanha   سجاد که از بی‌توجهی و کم‌لطفی برخی مسئولان داخلی در مورد اختراعاتش گلایه داشت گفت: آخرین اختراعم در ایران یک دستگاه برای رفع خستگی چشم بود که در دنیا نظیر نداشت. من می‌خواستم حدود ۱۰ هزار عدد از آن در کشور تولید کنم اما به هر سازمان، وزارتخانه، نهاد و ارگانی مراجعه کردم تا وام بگیرم هیچ‌کدام کمکم نکردند و با بی‌مهری آن‌ها روبه‌رو شدم. اما اکنون همین دستگاه را به کشور ترکیه آوردم که با استقبال زیاد در حال تولید است.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
استاد فخرالدین فخرالدینی

 

سجاد در پایان گفت: با آنکه هم‌ اکنون در کشوری دیگر در حال تحصیلم و با حمایت مالی آن‌ها اختراعم به ثبت جهانی رسید، اما همیشه خودم را یک ایرانی دانسته و می‌دانم و همه اختراعاتم را به‌ نام کشورم ایران ثبت می‌کنم.

 

سجاد یعقوبی، دانشمند جوان ایرانی قرار است سال۲۰۱۴ در مقر سازمان ملل به‌عنوان تنها نماینده ایران درباره مسائل سلامت جهانی سخنرانی کند.

 

t سجاد یعقوبی، دانشمند جوان ایرانی
امتیاز به این نوشته

‫1 نظر ارسال شده در “سجاد یعقوبی، دانشمند جوان ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *