سفرنامه۳ ( سفر به اصفهان )

t سفرنامه3 ( سفر به اصفهان )

سفر به اصفهان

روز هشتم :

سفرنامه
ترک شهر یزد

بعد از ترک هتل شهر یزد  با اتوبوس به سمت اصفهان حرکت کردیم . اصفهان ، سومین شهر بزرگ ایران است و درمرکز ایران قرار دارد و روزگاری یکی از بزرگترین شهر های جهان بوده است.

شکوفایی این شهر، مخصوصا در قرن 16 و زمان فرمانروایی سلسله صفویان بوده است. در آن زمان اصفهان برای بار دوم  پایتخت ایران شد. حتی امروزه نیز اصفهان مانند گذشته در ایران می درخشد. شهرت اصفهان به دلیل  معماری های اسلامی ، خیابان های زیبا ، پل های چشمگیر ، مساجد و  مناره ها است و به همین دلیل  جمله معروفی در ایران است که می گوید ” اصفهان ، نصف جهان” .

در مسیر اصفهان به کاروانسرای شاه عباس رفتیم که یکی از مناطق مسکونی و بازرگانی قدیمی ، در شهر نائین قرار دارد. این کاروانسرا جهت  اسکان تاجران مورد استفاده قرار می گرفته است. این کاروانسرا در خیابان شیرین و در نزدیکی بازار واقع شده است.

سفرنامه

  کاروانسرا شاه عباس چهار ایوان دارد و با سنگ پوشیده شده است. کاروانسرا در واقع محلی برای فروش اجناس و کالاهای تجاری توسط تاجران بوده است . بعد از صرف ناهار در شهر نائین  به سمت هتل پنج ستاره  عباسی در شهر اصفهان حرکت کردیم و شام را در هتل صرف کردیم.

روز نهم:

دیدار از دیدنی های اصفهان

سفرنامه
سفر به اصفهان

پس از صرف صبحانه هتل را ترک کردیم و با اتوبوس به میدان امام رفتیم. این میدان بین سال های 1598 و 1629 ساخته شد و هم اکنون مکانی تاریخی و مهم به شمار می رود و یکی از مکان های میراث جهانی یونسکو است. پس از دیدن میدان امام به عالی قاپو رفتیم که قصری زیبا در اصفهان بود.

درست در مقابل کاخ سلطنتی عالی قاپو یکی از دوست داشتنی ترین  مساجد ایران ، مسجد شیخ لطف الله قرار دارد. ساخت این مسجد در سال 1602 توسط شاه عباس اول شروع گردید در واقع این مسجد جایگزین مسجد قدیمی شد. پس از ساخت مسجد ، به عنوان مسجد سلطنتی از آن استفاده شد و این موضوع تا قبل از ساخت مسجد امام ادامه داشت.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
داستان های شیرین ملا نصرالدین

 اگر چه مسجد جدید از نظر اندازه و شکوه به پای مسجد قدیمی نمی رسید ، اما از لحاظ مهارت در ساخت و طرح بنا پیشتاز بوده است. پس از صرف ناهار در یک رستوران سنتی از عمارت چهل ستون دیدن کردیم . این عمارت یکی از عجایب متعدد دوره صفویان است که منعکس کننده هنر غنی ایرانی است. این قصر در سال 1647 در اصفهان ساخته شد و پادشاه و خانواده سلطنتی از آن برای پذیرایی از بزرگان و سفیران استفاده می کردند. شاه عباس اول در میان باغ وسیع و سلطنتی چهل ستون را بنا کرد و شاه عباس دوم آن را به پایان رسانید. نام چهل ستون به دلیل وجود 20 ستون بلند و باریک چوبی است که در ورودی عمارت قرار دارند. هم اکنون از این قصر به عنوان موزه نقاشی های صفوی و سرامیک  استفاده می شود و میلیون ها جهانگرد و ایرانی  را به خود جذب می کند.  بعد از دیدار از عمارت چشمگیر چهل ستون به سمت قصری تاریخی و خارق العاده دیگر حرکت کردیم که هشت بهشت نام داشت. هشت بهشت نیز در دوره صفویان و در سال 1669 ساخته شده است. عمارت هشت بهشت در وسط باغ بلبل واقع شده است و یکی از دو عمارتی است که از دوران صفوی باقی مانده است. هشت بهشت به دستور شاه سلیمان ساخته شد و با اینکه فقط  20 سال بعد از عمارت چهل ستون ساخته شد ، از نظر سبک بنا با عمارت اولی بسیار متفاوت  بود. اگرچه این عمارت هم  اثر چشمگیری در درون وبیرون داشت. سقف زیبای عمارت و فواره ای که در زیر سقف نصب شده است به زیبایی خودنمایی می کرد. بعد از دیدن عمارت هشت بهشت به بازار اصفهان رفتیم ، جایی که می توانید عتیقه های بی نظیر ، جواهرات ، سوغاتی ، صنایع دستی و سنتی ، فرش های ایرانی و خیلی چیزهای دیگر تهیه کنید. بازار اصفهان که میراثی از دوره های صفوی و سلجوقی است  ، طولانی ترین بازار سقف دار در جهان است.  بعد از بازار شام را صرف کردیم و به هتل بازگشتیم.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
ترانه باغ و بهار از امیرحسین مدرس/نوای محرم

روز دهم :

سفرنامه
سفر به اصفهان

دیدن مسجد جامع – کلیسای وانگ – منارجنبان

سفرنامه
سفر به اصفهان

بعد از صرف صبحانه آماده رفتن به سمت مسجد جامع اصفهان شدیم . مسجد جامع یکی از قدیمی ترین مساجدی است که در ایران سرپاست و به سبک  معماری چهار ایوان ساخته شده است . در این مسجد چهار دروازه در برابر هم قرار گرفته اند. در قسمت جنوبی مسجد قبله با مقرنس های زیبا مزین شده است. بعد از بازسازی مسجد دو تالار با گنبدهای اجری به مسجد اضافه شد. این مسجد مربوط به دوره سلجوقیان است.  گنبد جنوبی محل محراب مسجد است. پس از دیدار از مسجد به کلیسایی رفتیم که در میان کلیسا های متعدد در اصفهان مشهور است و در محله جلفا اصفهان واقع شده است. این کلیسا از نظر معماری شگفت انگیز است و مهمترین کلیسای ارمنیان مهاجر بوده است. بعد از جنگ عثمانیان در1603 – 1605 ، شاه عباس اول ارمنیان را به منطقه جلفا

منتقل کرد.  برای صرف ناهار به یک رستوران محلی رفتیم بعد از صرف غذا به منارجنبان رفتیم. شهرت این بنا به این دلیل است که با تکان خوردن یکی از مناره ها ، نه تنها مناره های دیگر بلکه کل بنا به لرزه در می اید. سپس به پل خواجو رفتیم که یکی از مشهورترین پل های اصفهان است. ایران از قرن 17 تا بحال پذیرای جمعیت کثیری از مسافران ایرانی و خارجی بوده است که به دیدن این پل آمده اند. به دستور شاه عباس دوم پل خواجو در سال 1650 روی پل قدیمی تری  ساخته شد. این پل 23 طاق دارد و طول آن به 105 متر و عرض آن به 14 متر می رسد. این پل نقش سد را نیز ایفا می کند و باعث کم شدن جریان آب رودخانه می شود. پس از گردش روزانه مان از دیدنی های اصفهان ، برای صرف شام به رستورانی عالی در اصفهان رفتیم و سپس عازم هتل شدیم.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
سیر تحول شخصیت های مشهور به روایت یک انیماتور

سفرنامه

روز یازدهم :

روز یازدهم را به گشت و گذار در این شهر زیبا ، صحبت با مردم محلی ، خرید و استراحت در هتل گذراندیم.

روز دوازدهم :

سفرنامه

 دیدار ازکاشان وبازگشت به تهران

بعد از صرف صبحانه در لابی هتل جمع شدیم تا با اتوبوس به کاشان ، یکی از شهرهای زیبای استان اصفهان برویم. بعد از رسیدن به کاشان از باغ فین دیدن کردیم که در قرن 16 توسط شاه عباس بنا گردیده است . این باغ مزین به گل های بهاری ترکیبی از معماری دوره های صفویه ، زندیه  و قاجاریه است . این باغ باستانی با تعداد زیادی از درختان بلوط  و سرو مزین شده است. حوض های آب و حمام سنتی این بنا را منحصر به فرد کرده است. پس از دیدن باغ فین کاشان به دیدن خانه های تاریخی و قدیمی این شهر رفتیم که در طول قرن 18 ساخته شده اند. خانه ها مثال های خوبی از خانه های زیبای مسکونی کاشانی و معماری آن زمان هستند. خانه طباطبایی یکی از این خانه های مشهور بود. سقف یکی از تالارهای این خانه  با تکه های آینه مزین شده بود تا درخشش ستارگان شب را برای اهالی منزل تداعی کند. راه های مخفی نیز در خانه وجود داشت که برای مواقع شورش آن زمان یا مواقع ضروری از ان استفاده می کردند. روز دوازدهم را با صرف شام در رستوران مهتاب در کاشان و بازگشت به تهران به پایان رساندیم.

 روز سیزدهم :

کوهنوردی در کوه های دربند در شمال تهران

روز آخر سفر به ایران را با صبحانه ای دلپذیر آغاز کردیم. تا عصر هنگام به کوهنوردی پرداختیم و از هوای تازه و تمیز استفاده کردیم . شب هنگام  شام وداع  را در یکی از بهترین رستوران های دربند صرف کردیم و جهت استراحت به هتل بازگشتیم.

سفرنامه

روز چهاردهم :

پس از صرف صبحانه در لابی هتل جمع شدیم و با اتوبوس به سمت فرودگاه امام خمینی حرکت کردیم

وبه این ترتیب بعد از یک سفر خاطره انگیز ایران را ترک کردیم .

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

t سفرنامه3 ( سفر به اصفهان )
امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *