یک سؤال ساده: چرا نمی‌توانید خودتان را قلقلک دهید؟!

t یک سؤال ساده: چرا نمی‌توانید خودتان را قلقلک دهید؟!

قلقلک

حتماً همیشه تفاوت میان قلقلک یا به صورت درست آن غلغلک توسط دیگران یا خودتان را دیده‌اید. اما چه مسئله‌ای باعث می‌شود که کسی بسیار سخت بتواند خودش را قلقلک دهد؟

تقریباً همه با حس قلقلک آشنا هستند و می‌دانند در صورتی که نقاط حساسی از بدن توسط فرد دیگری تحریک شود باعث خنده می‌شود. بیش ترین نقاطی که در بدن باعث ایجاد قلقلک در انسان می‌شوند کف پا، زیر بغل و شکم و هم چنین پهلوها هستند که علت این امر حساس بودن پوست در این نقاط است. اما چرا وقتی خودتان همین نقاط حساس که اتفاقاً تراکم رشته‌های عصبی بیش تر دارند را تحریک کنید به خنده نمی‌افتید؟

ساده‌ترین پاسخ به این سؤال این است که مغز شما وقتی خودتان می‌خواهید دست به قلقلک دادن خودتان بزنید نسبت به این مسأله پیش‌آگاهی دارد و به همین خاطر واکنش سخت دفاعی نشان نمی‌دهد. واکنش ما به قلقلک خندیدن است اما این مسأله در‌ واقع یک واکنش دفاعی از سوی مغز به حساب می‌آید. در‌ واقع مغز خارق‌العاده انسان وقتی در حال قلقلک دادن خودتان هستید تشخیص می‌دهد که تحریک از سمت خودی است یا غیر خودی.

واکنش مغز نسبت به قلقلک به این صورت است که فشارخون بالا رفته و نبض تند می‌شود و فعالیت مغز افزایش می‌یابد. هم چنین قلقلک باعث ایجاد حس ترس و اضطراب در انسان نیز می‌شود. مرکز قلقلک در قسمت پایینی پشت مغز و تقریباً بالای مخچه است.

رشته‌های عصبی ای که از این قسمت منشعب می‌شوند در نقاط مختلف بدن پراکنده‌ شده‌اند. این رشته‌های عصبی در بعضی از قسمت ها تراکم بیش تری دارند و همین قسمت ها در مقابل تحریک خارجی حساسیت نشان می‌دهند و فرد به خنده می‌افتد. این قسمت از مغز به سرعت تشخیص می‌دهد که تحریک خودی است یا غیر خودی. در صورتی که خودی بود قلقلک به وجود نمی‌آید و شخص نمی‌خندد. تشخیص خودی یا غیر خودی بودن تحریک در مغز احتمالاً با استفاده از کدهای مختلف انجام می‌شود. از آن جا که واکنش افراد به تحریکات خارجی یک حالت دفاعی است که بدن به خود می‌گیرد وقتی خود شخص تحریک را انجام می‌دهد مغز احساس خطر نمی‌کند و مکانیسم واکنش فعال نمی‌شود.

www.migna.ir

t یک سؤال ساده: چرا نمی‌توانید خودتان را قلقلک دهید؟!
امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
۶ عادت غلط غذایی که به چهره شما آسیب می زند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *