اینترنت را باید بزرگترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طرّاحی، مهندسی و اجرا گردیدهاست. ریشه این شبکهٔ عظیم جهانی به دهه۱۹۶۰ باز می گردد که آژانسهای نظامی ایالات متحده امریکا بر روی پروژه های تحقیقاتی برای ساخت شبکه ای مستحکم،توزیع شده و باتحمل خظا سرمایه گذاری نمودند. به گزارش بانکی دات آی آر ، وابسته شدن تمامی فعّالیتهای بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه، حکایت از آغاز یک دوران تاریخیِ نوین در عرصههای گوناگون علوم، فنّآوری، و به خصوص در نحوه تفکّر انسان دارد.شواهد زیادی در دست است که از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت و خواهد کرد، تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیت درآمدهاست. می توان گفت هیچ چیزی در دنیای امروز به اندازه ی اینترنت پیشرفت نداشته و هیچ چیز چنین رسوخی را در زندگی بشر نداشته است. در این گزارش قصد داریم شما را با ده نکته ی جالب در مورد اینترنت 2020 آشنا کنیم : یک: تعداد کاربران اینترنت افزایش چشمگیر خواهد داشت.
دو: در سال 2020 اینترنت از لحاظ جغرافیایی به نقاط پراکنده تری از دنیا خواهد رسید. همینطور زبان های دیگر و الفباهای بیشتری را در بر خواهد گرفت.
سه: اینترنت شبکه ی چیزهایی غیر از کامپیوتر خواهد شد. امروزه اینترنت، 575 کامپیوتر میزبان دارد. انتظار می رود در آینده میلیارد ها سنسور در ساختمانها و پلها وجود داشته باشد که به اینترنت وصل شوند.
چهار: اینترنت قادر خواهد بود اطلاعاتی با حجم اگزابایتی(یک میلیارد گیگابایت) و یا شاید زتا بایتی انتقال دهد. انتظار می رود تا سال 2012 ترافیک اینترنتی به ماهانه 44 اگزابایت برسد یعنی دو برابر مقدار امروز.
پنج: در آینده اینترنت به صورت بی سیم(wireless) خواهد بود. شمار مشترکینی که از تکنولوژیهای شبکه سازی اطلاعاتی با سرعت بالا مانند 3G و WIMAX استفاده می کنند در سه ماهه دوم سال 2009، 257میلیون نفر بوده است ، انتظار می رود تا سال 2014 این تعداد به 2.5 بیلیون نفر برسد.
شش: خدمات بیشتری در زمره محاسبات ابری (cloud computing) قرار خواهند گرفت. محاسبه ابری، قابلیت محاسبه ی شبکه ای است که باعث کاهش هزینه ها، بالا رفتن مقیاس ها، بهبود سرعت انجام کارها و دستیابی به بهترین عملکرد می شود. طبق پیش بینی ها تا سال 2015 محاسبه ابری، 45.4 بیلیون دلار درآمدزایی خواهد کرد.
هفت: در آینده میزان مصرف انرژی اینترنت کمتر از مقدار کنونی خواهد بود. امروزه 5.3% مصرف انرژی دنیا به اینترنت اختصاص می یابد.
هشت: مدیریت شبکه در آینده بیشتر خودکار خواهد شد. از بزرگترین ضعف های اینترنت امروز نبود مدیریت تکنیکهای شبکه است.
نه: اینترنت دیگر وابسته به ارتباط پیوسته و همیشگی نخواهد بود. محققان به دنبال یافتن تکنیکهای ارتباطی هستند که قادر باشد در تاخیرها تاب آورده و ارتباط ها را از کاربری به کاربر دیگر ارسال کند، خصوصا در کاربری های سیار.
ده: در آینده، اینترنت هکرهای بیشتری را جلب خواهد کرد. تا سال 2020 هکرهای بیشتری به اینترنت آسیب خواهند زد چراکه زیر ساخت های بیشتری مانند شبکه الکتریکی آن لاین خواهد بود فرستنده سینا بیجارچیان عضو هیئت تحریریه دانش آموزی |